WHAT’S COOKING?

Laatst was ik bij mijn vriendin Graciela en kookten we samen een lekkere risotto. Vandaag deel ik met jullie het recept. Het is heel gemakkelijk om klaar te maken. Je hebt wel wat tijd nodig, maar dat is het helemaal waard.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • Risotto: wij gebruikten de excellente van AH.
  • Spinazie
  • Rode ui
  • Kastanje champignons
  • Parmezaanse kaas
  • Een klein flesje witte wijn
  • Een bouillon blokje
BEREIDING
  • Je snijdt als eerste de rode ui in hele kleine stukjes.
  • Snij de kastanje champignons in plakjes en 1x doormidden zodat ze niet al te groot zijn.
  • Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  • Zet een wok op het vuur met olie erin. Als de pan goed warm is, voeg je eerst de uit toe.
  • Als de ui glazig is geworden voeg je de champignons toe.
  • Als de champignons bruin zijn voeg je de risotto toe.
  • Voeg nu een paar flinke scheuten toe van de wijn.
  • Roer steeds goed door zodat de rijst goed het vocht kan opnemen.
  • De pan zet je nu op een laag pitje zodat niets aanbrand en de rijst het vocht rustig kan garen.

Risotto 1 Risotto 2 Risotto 3

  • Voeg de gesneden tomaat toe en weer een scheut wijn. Tussendoor voeg je steeds een beetje bouillon toe (als het vocht is opgenomen door de rijst, voeg dan steeds meer toe). Van het kleine flesje wijn voeg je niet alles toe, maar laat je ongeveer een kwart zitten in de fles.
  • Proef nu de rijst om te weten of het al bijna gaar is.
  • Als de korrel zacht is en niet meer korrelig proeft, voeg je de spinazie toe. Dit doe je in fases totdat je ongeveer 1/3 van een grote zak erin hebt zitten.

Risotto 4 Risotto 5 Risotto 6

  • Als de risotto echt goed gaar is, is het eten klaar!
  • Je kunt de parmezaanse kaas toevoegen in de wok, maar wij deden het apart op tafel om over ons gerecht te strooien.

Risotto 7

Heb jij wel eens risotto gemaakt?

Hele fijne dag! Tot snel weer, xoxo Fleur

%d bloggers liken dit: