TESTPANEL REVIEW TIME

Argan olie kwam vorig jaar massaal op de markt. Veel producten bevatten arganolie, maar in welke mate? Het ene product heeft het op nr. 3 staan op de ingrediënten lijst en anderen pas na plek nr 5. Wat betekent dat de hoeveelheid product daarvan niet erg merkbaar zal zijn. Bestaat er ook pure arganolie? Cindy gaat het jullie vertellen!

Cindy heeft voor jullie een review geschreven over de Argan olie van Arganwinkel.nl.

– ARGANIC ARGANOLIE –

Cindy profielfoto

“Er bestaan diverse merken die argan olie verkopen. Ik heb de argan olie van de Arganwinkel.nl getest. Ik kreeg een proef flesje toegestuurd en ben het direct gaan gebruiken. Ik had wellicht eerder foto’s moeten maken in plaats van na het testen, want nu is het flesje niet helemaal vol op de foto’s.

Het is een fijne olie, niet te dun en niet te dik en smeert goed uit. Ik heb het voor diverse dingen gebruikt en ik moet zeggen het is echt super! Als eerste voor mijn nagels en nagelriemen, daarvoor werkt het echt super goed. Mijn nagels zijn echt in een hele goede conditie nu en mijn nagelriemen zijn lekker soepel. Daarnaast  heb ik het voor mijn huid gebruikt. Ik heb wat droge plekken op mijn onderbeen en wat in de plooi van mijn ellebogen. Een soort van eczeem plekken. Ik moet eerlijk zeggen dat het echt helpt tegen de jeuk, ook wordt mijn huid minder schilferig en droog.

arganolie arganolie

UITERLIJK

De olie trekt snel in en laat geen vette of glimmende waas achter. Je kunt het dus ook op je gezicht gebruiken zonder dat je met een glimmend hoofd rondloopt. In dat geval moet je maar een paar druppels gebruiken. Je huid voelt lekker zacht en soepel. Op de site kun je lezen waar je het nog meer voor kunt gebruiken.

arganolie

“Arganolie voedt de huid op een natuurlijke manier. Tevens bevat het ook voedende eigenschappen die succesvol zijn gebleken bij de behandeling van huidproblemen zoals ecxema, psoriasis, artritis, reuma, acne, verbrande huid, littekens en striemen. Arganolie is een weldaad voor uw haar en zal droog, dun en dof haar moeiteloos herstellen door de haarschacht te versterken en de haarwortel van voeding te voorzien. Als uw haar beschadigd is ,dan is het goed om uw haar een aantal maal per week met deze olie te behandelen. Het zal uw haar een enorme boost geven en uw haar zal stralen en weer zacht aanvoelen. Verder zorgt de olie voor sterke en gezonde nagels!”

Nou vraag ik mij af of het ook tegen reuma en artritis helpt. Artritis is een ontsteking van de gewrichten en bij reuma is er vaak sprake van aanhoudende pijn en stijfheid bij het in beweging komen. Vaak heb je pijn in de spieren en gewrichten, wellicht is de olie goed voor massage denk ik, mits dat geen pijn doet. Ik geloof zeker dat het ook goed is voor je haar, maar daar komt het punt wat ik dus minder goed vind aan de olie en waarom ik het niet in mijn haar hebt gebruikt en dat is de geur! Ik moet wel eerlijk zeggen dat de geur snel is weggetrokken maar toch houdt het mij tegen om dit in mijn haar te doen. De geur is moeilijk te omschrijven. Ik heb er lang over moeten denken waar het nou naar ruikt. Eerst dacht ik nootachtig, maar ik vind het toch sterk naar olijven ruiken. Het ruikt een beetje naar tapenade!

arganolie arganwinkel.nl

INGREDIËNTEN & CONCLUDIE

Het is 100% pure arganolie zonder toevoegingen dus ook zonder geurstoffen. Dit vind ik persoonlijk jammer. Wat mij betreft had hier best een lekker geurtje aan mogen zitten. Echter doordat het 100% natuurlijk is, is de kans op allergische reacties natuurlijk erg klein. De arganolie is dan ook voor jong en oud te gebruiken. Zelfs voor babies. Persoonlijk zou ik zeker de olie aanraden en de geur moet je dan maar even voor lief nemen want die is toch zo weer weg getrokken en wie weet vind jij het wel lekker.”

De argan olie is onder meer te koop op Arganwinkel.nl, €23,50 voor 50 ml (nú voor €17,95) en €35,50 voor 100 ml (nú 29,95).

Bedankt Cindy voor deze fijn review! Ik heb een grote flacon van dit product en heb het al vaak gebruikt voor mijn handen, haarpunten en gezicht. De ervaring die Cindy heeft met de geur, heb ik niet. Het was mij niet opgevallen dat de olie een echt aanwezige geur heeft. Dit is natuurlijk heel erg persoonlijk en voor iedereen anders. Ik ben voor de zekerheid nog even goed gesnuffelt aan de olie nadat ik het op mijn handen had gesmeerd. Ik begrijp de olijfachtige geur die Cindy omschrijft, alleen is deze voor mij niet storend en eigenlijk amper tot niet merkbaar. xoxo Fleur

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk.
%d bloggers liken dit: