LIFE CAN BE GREAT

Wat zeg ik, fantastisch! Natuurlijk zijn er dagen dat het even niet lukt, dat je liever in bed blijft liggen. Maar daardoor zijn de dagen dat je lol hebt en geniet van het leven des te mooier. Vandaag wil ik het met jullie hebben over dankbaarheid. Ben je happy? Nee? Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je steeds positiever gaat denken. Het negatieve overboord gooien en steeds dichterbij jouw happiness komen… Daar heb ik sinds een paar maanden iets leuks voor. Ik vertel je aan de hand van een leuke smartphone app hoe ik met dit thema omga.

Charlotte Willems – auteur & bedenker van de BodieBoost Lifestyle – gaf mij hiervoor de inspiratie. Ik volg haar onder andere op Instagram en zag haar dankbaarheidslijstjes voorbij komen. Cynthia (van Misslipgloss) heeft het op haar site & social media ook wel eens laten zien. Afgelopen winter heb ik af en toe een dipje gehad. Ik zat niet zo lekker in m’n vel. Was niet depri maar écht blij was ook niet. Ik pakte in september mijn studie weer op maar dat ging niet meteen zoals ik had verwacht. Ik moest er echt moeite voor doen. En weer liet ik me afleiden… na oud & nieuw pakte ik de draad weer op. Ik kreeg er weer min of meer zin in. Hoe vervelend ik studeren ook vind, ik was er klaar mee om me ongelukkig te voelen. Aanpakken dit keer dus! Zelfstudie is not my favorite thing, maar ja wat moet dat moet. In februari ging ik ook weer langs bij mijn opleiding en sprak daar met de decaan om mijn studie route opnieuw te bepalen. Ik maakte een nieuw studieschema met de officiële deadlines hierin verwerkt.

20130407-085632.jpg 20130407-085711.jpg

Sindsdien ga ik een paar dagen in de week weer de bieb in van De Marnix Academie van ’s ochtends tot ’s avonds. Op de dinsdag en donderdag zijn zij open tot 20:45 en eet ik daar in de kantine om zo een volle dag te kunnen studeren zonder alle afleidingen. Want, ik laat mezelf altijd snel verleiden tot studie afwijkend gedrag. Er is zoveel leuks te beleven, maar de dingen die moeten, tja die zijn niet altijd even leuk. Maar wanneer die minder leuke dingen in het leven gedaan zijn, er weer opzitten, dan is er weer ruimte en tijd voor lol zoals  feestjes en meer. Ik doe nu mijn best om echt balans te krijgen in mijn leven. Studiedagen afwisselen met bijvoorbeeld naar een pers Event gaan en in de avonden en weekenden plan ik leuke uitjes met vriendinnen. Dat gaat me steeds beter af. Wel moet ik iedere week oppassen dat ik mijn agenda niet vol plan met blog zaken. Af en toe dus ook een Event afwijzen en ook kan ik niet altijd met vrienden afspreken, dat bewaar ik voor de weekenden. Door die balans te vinden, ben ik echt veel gelukkiger geworden en let ik op kleine dingen in het leven waar ik ook al een happy feeling uit kan halen. Daarnaast let ik ook nog eens op mijn gezondheid. Zo startte ik in februari met de Bodieboost methode (zit nu op – 2,2kg! yeah!).

De app Gratitude Journal heb ik gedownload en hierin houd ik regelmatig bij waar ik zoal dankbaar voor ben. Dat kunnen grote dingen zijn zoals heel goed nieuws, maar ook hele kleine dingen als een lekkere maaltijd of de geur van de regen na een droge periode. De lente die in de licht hangt sinds kort bijvoorbeeld kan er echt voor zorgen dat ik bijna vlinders in mijn buik krijg.

Hier laat ik jullie stukken uit mijn lijsten zien:

20130413-233336.jpg 20130413-233329.jpg

20130414-001100.jpg  20130413-233347.jpg

Vriendschap is voor mij heel erg belangrijk, elkaar waarderen en er voor elkaar zijn. Niet alleen om te lachen, maar ook steunen en luisteren naar elkaar hoort daarbij! Ik ben echt mega blij met mijn trouwe vriendinnen en zij hopelijk ook met mij =D

 20130413-233429.jpg  20130413-233434.jpg

20130413-233440.jpg  20130414-002516.jpg

Er zijn meerdere functies die je nog kunt gebruiken per lijst. Zoals een foto toevoegen, naar jezelf mailen, printen of er een PDF van maken.

Daarnaast heb je ook nog de algemene instellingen. Ik zal een aantal opnoemen en je ziet ze hieronder in de settings:

20130413-233446.jpg  20130413-233452.jpg

Links zie je het maand overzicht. De hartjes geven aan dat je die dag een lijst hebt gemaakt. Rechts zie je de settings. Je kunt bijvoorbeeld een wachtwoord instellen om de lijsten te openen (vervanging van een dagboekslot haha), het lettertype instellen en een alarm instellen als herinnering. Iedere lijst kun je sterren geven, ‘raten’. Dit vergeet ik meestal te doen maar is wel leuk om aan te geven hoe je dag was. Bovenaan staat ‘suggestions’, hiermee kun je een mail sturen naar de makers van de app om dus suggesties te geven over de app. Je kunt de app beoordelen door de recentie in te vullen en direct naar de app store. Verder kun je ook nog jouw lijst delen op twitter en facebook als je wilt.

Maar zo zie je dus dat je van sociaal contacten met vrienden, een lekkere kop koffie of zelfs wat zonnestralen op je gezicht je al heel veel positieve energie kunt krijgen? Ik maak echt niet elke dag een lijst, heb er zelfs pas zes aangemaakt in totaal. Maar ik hoef het niet altijd op te schrijven, vaak bedenk ik het wanneer ik even buiten zit en geniet van de frisse lucht en bijvoorbeeld kijk naar de sterrenhemel. Even zo’n reflectie momentje.

Wat zijn jouw momenten in het leven waar jij dankbaar voor bent?

xoxo Fleur

PS Je kunt trouwens goed zien op de printscreens hoe laat ik soms nog bezig ben met bloggen…. half 12, maar soms nog wel later hoor als ik niet kan ophouden met schrijven =)

%d bloggers liken dit: