Cowboyboots are back! Weer helemaal terug te vinden in ons modebeeld op straat. Onlangs spotte ik gave boots bij een collega en besloot ik op jacht te gaan. Ooit had ik roze cowboyboots met steentjes, die ik helemaal versleten heb. Ook had ik cognac korte boots met franjes die ik helemaal kapot liep. Tijd om weer nieuwe te scoren! Ik neem je mee in mijn zoektocht. Leuk feitje, op dit moment is er sale dus er zijn nog leuke te scoren met hele fijne korting.

Een paar dagen geleden ging ik zoeken naar de juiste boots waar ik jaren lang plezier aan kan beleven. Online zocht ik alvast het een en ander uit en maakte ik favoriet. Zo kon ik ook aan de medewerkers vragen of ze een specifiek item op voorraad hadden. Tipje van mij! Kan een hoop tijd schelen.

Bij schoenenzaken Manfield, Sacha en Omoda ging ik online kijken. Deze pareltjes heb ik bij elkaar gezocht ter inspiratie voor jullie en een aantal daarvan spreken mij enorm aan. Zoals je ziet, ik hou van cognac en taupe tinten…

Nog een fijne tip van mij: vraag wanneer je iets koopt, wat de voorwaarden zijn. Hoeveel dagen heb je de tijd om iets terug te brengen dat je dan je geld terugkrijgt? Stel je hebt thuis toch spijt van je aankoop, om wat voor een reden dan ook, dan kun je nog terug met de bon en je aankoop.

Zo kocht ik de volgende paar cowboyboots (links) bij Manfield met 50% korting. Tijdens het passen maakte ik een foto en stuurde deze naar mijn vriend. Of hij even mee wilde beslissen want ik kon moeilijk kiezen tussen 2 paar… haha. Eigenlijk heb ik helemaal geen nieuwe boots nodig. Want tja, ik kocht in de afgelopen 3 maanden al 2 paar nieuwe boots namelijk (shame on me ;)). Toch kocht ik dit paar en ik heb dus 14 dagen bedenktijd. Ondanks dat mijn vriend dus typte ‘jij hebt net 2 paar nieuwe gekocht!’ rekende ik ze wel af, hihi.

Het rechter paar cowboyboots wil ik nog proberen te passen bij de Sacha waar ik nog niet geweest ben. Mochten ze er nog zijn… Dat is een groter filiaal, dus hopelijk hebben ze ‘m daar nog wel. Ze zijn allebei super mooi en helemaal mijn stijl. Door het aan te trekken, zie ik altijd beter welke het leukst staan.

Belangrijkste is (naast de looks) dat ze ook echt lekker zitten. Niet een te hoge hak dus voor mij en een fijne pasvorm. Mijn ervaring is, wanneer ze in de shop al niet lekker zitten, dat dat niet gaat veranderen. Ook al zegt de verkoopster dat ze uitlopen of dat je zooltjes kunt nemen. En je wilt niet met een miskoop thuis komen natuurlijk!

Bij Manfield kun je je leren schoenen meteen laten behandelen met een spray in een machine (voor een klein bedrag). Hierdoor zijn ze direct een hele poos goed beschermt. Hierna spray je ze steeds zelf in met een juiste spray zodat ze mooi blijven. Vooral bij suède is dat heel erg belangrijk uiteraard.

Een hele tijd mocht ik van mezelf geen suède schoenen meer kopen omdat ze makkelijker vies worden en beschadigen… maar ik kan het niet laten en vind suède gewoonweg zo ontzettend mooi.

Vandaag ben ik nog een dagje vrij en ga ik verder met mijn zoektocht. Ik was dus nog niet bij het andere (grotere) Sacha filiaal geweest en Omoda had ik ook nog niet bezocht. Daar ga ik zo dus nog even een kijkje nemen…

Via Instagram zal ik jullie in mijn story’s op de hoogte houden van mijn zoektocht. Of ik de rechter boots (met gouden details) heb gehouden of toch voor een ander paar ben gegaan. I’ll keep you posted!

Heb je al cowboyboots of ben je nog opzoek net als ik?

Tot snel weer!

Nog opzoek naar fijne make-up om je look voor het uitgaan helemaal af te maken? Lees dan vooral deze make-up blog ter inspiratie: Douglas make-up.