HAIRSTYLING WALHALLA!

Eind mei was ik met een heleboel collega bloggers uitgenodigd in het hoofdkantoor van Farouk Systems. Deze dag zouden wij kennis gaan maken met de nieuwe producten van CHI en BioSilk. En er stond iets spannends op het programma… wat precies, dat was nog een grote verrassing. Ik vertel je alles over de achtergrond van het bedrijf Farouk, de ambassadeurs en de producten. Ik kon al raden wat ons te wachten stond, de uitnodiging deed mij al iets vermoeden. Verwacht leuke foto’s met onder meer een zeer bekende Nederlandse zangeres en Miss CHI!

Op vrijdagochtend 24 mei waste ik mijn haar en deed ik er geen styling producten in, want dat was het advies voor vandaag. Slim natuurlijk want we zouden allerlei producten mogen testen deze dag. Ik kwam een beetje gehaast binnen, want ik was aan de late kant. Bij binnenkomst werd ik enthousiast en warm ontvangen door de medewerkers van het hoofdkantoor van Farouk Systems in Amersfoort. Direct werd ik verzorgd met een kopje koffie en een prachtige CHI cupcake! Jammie =)

In de grote zaal stond een podium met allerlei beeldschermen en DJ apparatuur (voor die grote verrassing dacht ik al meteen). Er stonden display’s van de CHI en BioSilk producten en een grote poster van Glennis Grace op de muur achter het podium. Managing Director Marc van Toren heette ons welkom. Hij vertelde ons over de geschiedenis van het Farouk bedrijf, wat 100 jaar geleden startte. Farouk System Inc. heeft haar oorsprong in Houston en produceert haarverzorging- en Spaproducten. Het moeder bedrijf Farouk Systems Europe is gevestigd in Amersfoort, waar dit Event plaats vond. In maar liefst 26 Europese landen levert Farouk haar producten. Een zeer uniek bedrijf wegens dat de eigenaren en medewerkers bestaan uit een team kappers, experts op het gebied van hairstyling. Zij hebben een team van 2.000 ‘educators’ in meer dan 100 landen! Met allemaal stuk voor stuk passie voor hun vak. En die passie spat er vanaf!

“I began Farouk Systems based on a mission and a dream. My mission and dream was to provide my fellow hair artists with a safer workplace environment – free of harsh chemicals, advanced knowledge through education and new professional only systems that could not be duplicated at home. This is why Farouk Systems’ mission statement has always been and still is: Environment, Education, & Ethics.” Farouk Shami Founder, Chairman of the Board

CHI en BioSilk zijn de parade paardjes en wordt wereldwijd het best verkocht. Zelfs in Afrika en Dubai zijn er nu vestigingen! Bijna alle continenten worden zo voorzien van al dat moois wat zij bieden. En dat is een hoop kan ik je vertellen, want het assortiment is behoorlijk groot!

Farouk Stytems Inc. startte met het merk BioSilk en later volgde onder meer CHI met de inmiddels beroemde stijltang. Zij hebben maar liefst 12 patenten. Dat is heel veel. Ter vergelijking, het merk l’Oréal heeft er niet één. De producten die FSI produceert, bevatten geen chemicaliën als amonia. Je kon net al opmaken uit de quote van de oprichter dat het bedrijf zich richt op het milieu, educatie en de ethiek.

John Beerens werd aan ons voorgesteld door Marc. John had ons uitgenodigd en heb ik al meerde malen gesproken door de Johnbeerens.com Lover samenwerking. John is een van de ambassadeuren van Farouk. John begon op zijn 15e in een kapperssalon en heeft later zijn eigen salon geopend in Tilburg. Hij is een echte ondernemer en opende 9 jaar geleden, mei 2004, de virtuele deuren van zijn Beautywebshop. John is de trends vaak voor op cosmetica gebied en verkocht CHI en BioSilk al voordat het groot werd in Europa. Hij verkoopt high-end merken in zijn Beautywebshop. Ook exclusieve merken die je nergens anders vindt in NL, zoals KHROMA van de Kardashian zusjes (wat nu Kardashian heet). Meer dan vijftig merken vind je terug in zijn shop (merkenoverzicht). John is een van Nederlands bekendste kappers. Zo is hij onder meer bekend van de RTL 5 tv programma’s ‘John Beerens Salon Takeover’ en ‘Hollands Next Topmodel’. En Nederlands topmodel Yfke Sturm, ook Tilburgse, heeft hij vaak voorzien van nieuwe kapsels!

Marc van Toren stelde ons voor aan Nathalie Dekker. Zij was Miss Nederland en vertegenwoordigde ons land tijdens de Miss Universe verkiezing in 2012. Farouk is de hoofdsponsor van deze verkiezingen en zij kozen Nathalie uit als ambassadrice. Zij reist nu de wereld rond om de merken CHI en BioSilk te vertegenwoordigen middels fotoshoots en evenementen. Patrick Kalle stelde zich vervolgens aan ons voor. Hij is de Artistic Director en een absolute expert in zijn vakgebied. Patrick is de 3e generatie kapper in zijn familie. Hij nam de salon van zijn opa over en ging hierna werken voor Farouk. Hij versterkte het ‘educators’ team. Wat hen experts maakt? Zij kijken naar het totaal plaatje: haar- en oogkleur, vorm van het gezicht, postuur etc. Zij weten als de beste welk kapsel jou goed zal staan. ‘Education’ naar de consument toe dus.

Patrick vertelde ons meer over de nieuwe CHI Keratine lijn waar ik al over schreef in Beauty Nieuws #6. Deze producten zijn dus vrij van amonia maar ook van SLS en SLES, parabenen en siliconen. Het bevat keratine, een ingrediënt dat je lichaam zelf aanmaakt (haar en nagels) maar wat kan verzwakken waardoor je haar dof en droog oogt en breekbaar wordt. Keratine maakt je haar weer hard. Tijdens het natmaken van je haren, openen de haarschubben. De keratine in de shampoo komt onder deze haarschubben en versterken daardoor de haarschacht. De conditioner uit deze lijn sluit de haarschubben weer. De producten bevatten ook nog eens pure zijde, wat je haar een fluweel zachte finish geeft. Farouk steunt goede doelen en zij fabriceren ook nog eens hun eigen producten!

Ambassadeur Hedwich Vigelandzoon heeft ons voorzien van alle trends op het gebied van kapsels. En dat zijn er een hele hoop. Hedwich is een grote naam in deze branche. Hij werkte met de grote merken en personen; Vogue, Nikki Plessen en Victoria Koblenko heeft hij onder meer onder handen genomen voor prachtige shoots. Hedwich liet ons op de tv schermen zien welke nieuwe haartrends er aankomen:

 • een korte bob op of net boven de oren
 • lange pony tot over de ogen (kan ook met clip-in haar)
 • rock: staart of vierkant (hoog van boven en strak van opzij)
 • zachte pastels onder in het haar
 • vingerwave: slag alleen boven in het haar aan de zijkant met een high gloss gehalte en onder rauw
 • glad & strakke lijnen, los of in een staart of knot met middenbanen ipv 1 scheiding
 • ‘gekke’ scheiding, zoals bijvoorbeeld een V vorm.
 • kort met slordige plukjes en het haar naar voren zodat je een pony creëert
 • een gerolde knot: helmet head; A-symmetrisch
 • rulerstraight: super recht en glad haar met een vettige look
 • tucker: ketting om de hals met het haar hieronder
 • rap around: de bovenste haren helemaal rondom naar één kant vast
 • goldfever: met opvallende goud accenten
 • colorblock
 • red on red

Deze trends zijn op de catwalks erg extreem, maar wordt door de kappers vertaalt naar draagbare kapsel uiteraard. De trends voor op de nagels: animal prints, zwart/wit of urban concreet (cement-achtige finish). En een nieuwe stylingtool is de Orbid. Deze tang heeft allemaal verschillende opzetstukken met allerlei verschillende diktes. Zo kun je met 1 tool allerlei haarstijlen creëren. De klapper onder de nieuwe tools: de nieuwe CHI tang. Deze heeft oa. een voltage die zich aanpast aan de verschillende buitenlandse stopcontacten. Ideaal dus voor op reis!

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Na alle interessante ins en outs over de trends, konden we genieten van een zalige lunch. Ik kon gezellig bijkletsen met m’n collega bloggers.

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Terug in de presentatie zaal stond ons iets groots te wachten. Mijn vermoeden werd al snel bevestigd toen ik de DJ bezig zag aan de draaitafel… Glennis Grace kwam binnen en verwende ons met een exclusief mini concert! Wauw wat een dijk van een stem heeft deze dame. Ongeveer 8 jaar geleden heb ik haar als zien optreden maar was zij relatief onbekend. Sinds zij is verkozen tot ‘beste zanger van Nederland’ kan niemand meer om deze mooie getalenteerde dame heen! Met het nummer Diamonds kreeg zij de zaal muisstil. Alle bloggers stonden in een grote U-vormige kring fotograferend en filmen gericht naar het podium =D. Natuurlijk zong zij ook haar nummer 1 hit ‘Afscheid’:

Ik heb zo genoten en kreeg kippenvel over mijn hele lijf tijdens dit nummer. Glennis heeft echt een dijk van een stem, was zwaar onder de indruk…

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers EventFarouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers EventFarouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

We gingen hierna allemaal stuk voor stuk met Glennis en Nathalie op de foto. Er zijn deze dag ook foto’s gemaakt door Farouk zelf: Farouk Bloggers Event

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Hilarisch deze foto!

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

Het Farouk team

Hierna mochten we drie producten uitkiezen van de CHI of BioSilk lijnen waarbij de Farouk dames ons haaradvies gaven. Er stonden grote mobile kapper tafels klaar waar wij met de producten en tools aan de slag konden. Ik had mijn keuze snel gemaakt. Ik ben reuze benieuwd naar de nieuwe CHI Keratine-lijn. Ik koos de volgende producten uit:

 • CHI Keratin Shampoo: reinigt het haar op een zachte manier en herstelt het beschadigde haar door middel van het aanvullen van natuurlijke keratine niveaus.
 • CHI Keratin Leave in Conditioner: een unieke leave-in behandeling voor beschadigd haar met een krachtige dosis van natuurlijke keratine dat het haar helpt te herstellen en het weer nieuw leven in blaast.
 • CHI Keratin Silk Infusion: dit product verbeterd de elasticiteit van het haar drastisch. Deze leave- in treatment laat een zijdezachte glans achter op het haar en biedt een ultieme bescherming tegen hittetools zoals stijltangen, krultangen en föhns. Claims: herstellend, beschermt, hydraterend, verbetert de elasticiteit, mooi glad haar.

Als laatste werden we compleet verrast met nog een huge cadeau! We kregen allemaal een goodiebag met de gekozen drie producten, de nieuwe Summer line van BioSilk én …. de nieuwste CHI tang! Oh My! Grote ogen en big smiles verschenen er op onze smoeltjes zoals je begrijpt. Ik heb ‘m getest bij iemand met krullen en zij was erg tevreden. Met mijn steile haar heb ik het niet nodig. Maar ik kan er natuurlijk wel krullen mee maken. Wanneer ik dit een poosje heb kunnen testen komt er uiteraard een review over.

Farouk Systems CHI & Biosilk Bloggers Event

We kletsten nog wat bij onder het genot van een drankje en verlieten hierna bepakt met de grote goodiebag zeer voldaan het Event. Ik waarde het enorm dat ik deel mocht uitmaken van deze geslaagde dag. Met als hoogte punt het optreden van Glennis! Zij geeft 14 september een gaaf optreden in de Heineken Music Hall. Op Glennis Grace haar homepage kun je hier meer over lezen.

Hopelijk heb ik middels dit verslag jullie kunnen laten meegenieten. Een review van de Summer BioSilk lijn komt er snel aan (hele fijne producten!). De CHI moet ik nog testen. Mijn dank is groot en daarom een *big thank you kisses* aan het hele Farouk team met alle ambassadeuren.

xoxo Fleur