Een goede shampoo & conditioner is belangrijk voor de conditie van je haar. Niemand zit op futloos of droog haar te wachten natuurlijk. LOMA was voor mij nog een onbekend merk tot voor kort. Om mijn haar meer verzorging te geven ben ik drie producten van LOMA gaan testen speciaal voor betere hydratatie van mijn lange lokken.

Mijn haar is stijl en lang (over mijn bh sluiting). Ongeveer twee keer per jaar laat ik highlights zetten (balayage) bij mijn kapper. Mijn grootste wens is altijd meer volume en minder droge punten.

Slechts 1x per week was ik mijn haar. Dit doe ik al m’n hele leven. Het wordt pas echt vet op dag 7 en dan kan ik wassen zelfs nog een dagje uitstellen met een fijne droog shampoo. Er was een periode dat ik meerdere styling producten gebruikte zoals volume mousse of poeder. In die tijd waste ik 2x per week mijn haar. Want het werd dan sneller vet en voelde eerder onfris.

Laten we eens kijken naar de looks van deze producten van LOMA. De verpakking ziet er strak en luxe uit. Daarom komt dat over als een clean en natuurlijk product. Omdat de tube er voornamelijk wit uitziet met wat groen gebruik. Deze look vind ik wel aantrekkelijk. Ik heb van alle verpakkingen een 88ml inhoud ontvangen. Handig voor op reis!

De shampoo en conditioner die ik koos zijn speciaal voor droog haar. Want dat sluit mooi aan bij mijn wensenlijst. Aangezien op de verpakking staat ‘Nourishing’ kan ik er vanuit gaan dat de focus van het product ligt op de verzorging. Bovendien staat op een van de conditioners ‘deep conditioner’ dus deze conditioner zal mijn haar nog beter verzorgen dan de andere standaard conditioner.

Zou dit mijn haar weer goed gaan voeden?

Waar LOMA voor staat: “Een gezonde hoofdhuid ondersteunt gezond haar!

Geformuleerd met pure etherische oliën, biologische aloë vera en aangepaste extractmengsels en eiwitten. Veganistische en duurzame formules, vrij van siliconen, soja, sulfaat, parabenen en ftalaten.”

De ‘nourishing shampoo’:

Voor alle haartypes, vooral droog, dorstig en chemisch behandeld haar

 • Geschikt voor haar dat met keratine is behandeld
 • Herstelt het haar
 • Sulfaat-, gluten-, soja- en parabenenvrije reiniging
 • Gemaakt met huidverzorgingsreinigers
 • Volledig vrij van sulfaat
 • Gaat pluizig haar tegen en draagt bij aan kleurbehoud

Wist je dat…

 • De Nourishing Shampoo en Conditioner is de meest hydraterende, herstellende en luxueuze set die LOMA aanbiedt.
 • De oprichter van LOMA, David Hanen, is helemaal weg van de Nourishing Shampoo. Het is een van zijn favoriete producten.
 • Bij gebruik op dun haar heb je geen conditioner nodig.
 • Anti-pluis

De ‘deep conditioner’:

Voor alle haartypes

 • Intensieve deep conditioner
 • Luxe reinigende conditioner
 • Texturiserende styler
 • 100% siliconenvrij (afkomstig van duurzame olijf-, castor- en kokosnootolie)
 • Rijk aan Aloemoist Complex

Wist je dat…

 • De Deep Conditioner van LOMA dringt snel door om de structuur van het haar van binnenuit opnieuw op te bouwen.
 • Deze Deep Conditioner voedt de binnenkant van het haar en maakt elke haarlok weer sterk.

Shampoo:
Creatine – 35% effectiever dan proteïnen of keratine bij het herstel van beschadigd haar, voornamelijk van gekleurd en geblondeerd haar. Met LOMA gebruik je nooit te veel proteïnen voor je haar.
Olijfolie – Voedt het haar en de huid direct.
Baobab-eiwitten – Maakt het haar sterker.

Conditioner:
Baobabvrucht – Rijk aan antioxidanten, rijk aan essentiële vetzuren, anti-allergeen, ontstekingsremmend
Creatine – Intensieve formule die de interne structuur van het haar direct opnieuw opbouwt.

LOMO shampoo en conditioner

Gebruik shampoos met salon kwaliteit altijd zoals kappers het adviseren: 2x een beetje. Dat houd in dat je wast met een beetje shampoo, dat uitspoelt en dan nog 1x herhaald. Omdat het de eerste keer amper schuimt, maar de tweede keer wel, is dit de fijnste methode. Dit komt omdat de shampoo geen harde reinigers bevat (sulfaten). Conditioner gebruik ik altijd alleen in de lengte van mijn haar (dus vanaf onder m’n oren). Omdat je anders volume mist later op de bovenkant van je hoofd. Verder laat ik dit 3 minuten intrekken zodat het als een masker werkt.

Ruim drie weken heb ik nu deze producten getest. Mijn haar wordt schoon en minder droog. Ook zie ik dat mijn haren mooi glanzen. Over de kwaliteit ben ik dus heel erg tevreden, want mijn haar voelt schoon en gevoed aan na het wassen. Normaal gebruik ik altijd mijn Rituals Karma shampoo en conditioner. De geur van Karma vind ik echt zalig. De geur van deze producten van LOMA is heel anders. Het heeft een iets natuurlijke geur. Ik kan het moeilijk omschrijven. Het ruikt niet sterk, eerder heel subtiel. Niets mis mee want zacht vind ik altijd fijner dan een hele sterke parfum geur (parfum is tenslotte slecht voor je haar). De producten zal ik met tevredenheid opmaken.

Wat zijn jouw wensen voor jouw lokken?

Hopelijk vond je deze review waardevol, tot snel weer!

PS Als je het interessant vindt om een blog te lezen over hoe je meer stevigheid in je gezicht kunt terug krijgen, dan raad ik het lezen van deze review over de FOREO BEAR zeker aan!

* Deze producten heb ik gekregen.