GO GO GO

Te vaak maak ik mee dat ik de dag moe begin. Naar bed gaan met nog een lijst ‘to do’ dingen in mijn hoofd… dat slaapt niet zo lekker. Een ontevreden gevoel, een gevoel van falen dringt mijn hoofd soms binnen en die gedachtes zijn lastig los te maken. Daar kan ik dan wel even wakker van liggen. Er zit maar één ding op: mezelf aanpakken. Ik wil meer uit mijn leven halen, ‘a better version of me’. De positieve punten meer naar voren halen en de mindere punten (valkuilen) zoveel mogelijk aanpakken. Wat zijn die valkuilen; wat ga ik aanpakken? Daar vertel ik je vandaag meer over en iedere twee weken geef ik jullie een update…

Op 9 juli werd ik alweer 32 jaar! Tijd om eens kritisch naar mijn leven te kijken vond ik. Dat streefgewicht wat ik al een paar jaar wil bereiken: 65kg; het lukt me maar niet. Ik heb het doel bijgesteld, met 67kg ben ik al tevreden (dat woog ik drie jaar geleden). Met behulp van de afvalmethode BodieBoost ging ik dit aanpakken eerder dit jaar. Dit lukte niet altijd even goed, het volgen van alle richtlijnen, maar het begin was gezet. Ik heb besloten (met advies van Charlotte Willems) dat ik hier het beste een jaar over kan doen. Beter langzaam gestaag rustig iets afvallen en blijvend, dan snel en vervolgens weer aankomen of blijven steken en steeds ontevreden blijven.

20131110-070303.jpg

Gezonder leven maar wel met geniet momenten!
20130803-095711.jpg 20130803-095048.jpg

Ik ontbijt sowieso altijd iedere ochtend, anders is mijn hele ritme in de war. Dat is bijna altijd met fruit, yoghurt en de muesli van Dorset (cranberry variant) of Kellogg’s Special K. ontbijtgranen. Deze twee wissel ik graag af omdat ik ze allebei heel erg lekker vind. Kellogg’s heeft na 30 jaar voor het eerste het recept vernieuwd. Gezondere granen zijn toegevoegd waardoor het een betere start zal zijn van je dag. Ze beloven niet dat je binnen een bepaalde tijd kilo’s zult verliezen. Misschien heb je hun nieuwe campagne al voorbij zien komen op tv met de slogan ‘Change for the better’.

‘Meer smaak: uit de unieke combinatie van rijst, volkoren tarwe en gerst werd het nieuwe Special K recept geboren. Subtiel gebruind in de oven, zijn ze nu iets krokanter met een nog lekkerder granen smaak. Meer voedingswaarde: de hele reeks van Special K ontbijtgranen bevat nu volkoren granen, zijn een bron van vezels en bevatten nog steeds 7 vitamines, ijzer en 0,5 tot 2 gram vet per portie.’

Kelloggs Special K ontbijtgranen

Tot nu toe heb ik ontbeten met de smaken: original, hazelnoten & amandelen, melkchocolade en pure chocolade. Een jaar geleden heb ik wel eens de rode vruchten gegeten, ook heel lekker. Daarnaast hebben ze ook snacks: Special K repen, Mini Breaks en Biscuit Moments. ‘’s Middags trek in een tussendoortje? Geniet dan van een zakje Special K Biscuit Moments, knapperige biscuitjes met 99 calorieën. Er zijn diverse heerlijke smaken, waaronder chocolade, aardbei en bosbessen. Ontdek ook het asssortiment Biscuit Moments.’

20130819-103742.jpg 20130729-085718.jpg

Ik ga alle regels opnieuw bestuderen van de BodieBoost afvalmethode waarbij ik vooral de families en porties iets beter zal toepassen. Heel streng ga ik het niet volgen, want je kunt gemakkelijk je eigen manier gebruiken als je niet per se een halve tot één kilo wilt afvallen per week. Gezond lunchen en goede snacks tussendoor eten lukt al wel goed meestal, maar elke dag vers koken ging lang niet altijd goed. Daar ben ik dus ook mee bezig geweest om dat te verbeteren en moet ik vooral volhouden, want elke dag vers koken vond ik vaak veel moeite… Verder ga ik meer & vaker water drinken, want dat vergeet ik de helft van de tijd. Dus nu ga ik mijn Bubble neerzetten en steeds bijvullen halverwege de dag. Of een grote kan water waarin ik lekker komkommer- en citroenschijfjes of limoen in doe, heerlijk verfrissend en lekkerder dan gewoon water.

20130715-022151.jpg20130715-022142.jpg

20130815-103239.jpg

Ik schreef me afgelopen zomer in voor de Color Run in Utrecht en rende deze op 4 augustus. Het was maar 5km, maar toch had ik het niet gemakkelijk (het was ook erg warm) en moest ik 2x een stukje lopen. Een echte hardloper zal ik nooit worden, maar ik wil wel lekker sportief bezig zijn. Dus ik kocht goede hardloopschoenen bij Run2Day van het merk Asic. Bij Run2Day filmen ze je terwijl je steeds een stukje rent waardoor ze geschikte schoenen met jou samen uitzoeken. Ze lopen echt super lekker! Ik ben regelmatig wezen trainen voor de Color Run en daarna ook. Ik gebruik de Nike Run app om te zien hoelang ik ren en wat mijn snelheid is. De afgelopen maand heb ik niet meer gerend, dat moet ik dus echt weer oppakken. Rustig één of twee keer per week rennen (joggen ipv hardlopen) of een lange wandeling maken. Echt hardlopen zal niet gaan omdat ik snel last krijg van onder andere mijn knieën. Ik ga dus daarnaast ook anders sportief bewegen, denk aan stevige wandelingen maken, tennis, golf en lessen in de sportschool.

En dan heb ik nog een paar punten waaraan ik wil werken:

  • Opruimen. Ik wil voortaan mijn huis netjes houden. Iedere avond netjes de afwas doen en mijn kleding opruimen. Ik ben nogal een chaoot wat betreft opruimen. Het kost mij altijd veel moeite om het netjes te houden. Nu ik in juli verhuisd ben, wil ik mijn nieuwe stek echt opgeruimd en netjes hebben. Schoonmaken is nooit zo het probleem, dat doe ik keurig iedere keer, maar opruimen dus niet. Wanneer ik klaar ben met klussen aan mijn slaapkamer, wil ik alles lekker opgeruimd en gezellig hebben.
  • Weer meer bezig zijn met visagie. Ik maakte de afgelopen jaren vaak vriendinnen op maar doordat iedereen zo druk is, komt het er bijna nooit meer van. Ik heb daarom afgesproken met vriendinnen dat ik dat weer vaker met ze ga doen. En met kapsels maken wil ik ook veel gaan oefenen. Ik maak af en toe iemand op voor een of hun eigen bruiloft of een ander belangrijk feest, dan zou het wel handig zijn als ik ook een mooi kapsel kan maken die de hele avond mooi blijft zitten.
  • En als laatste punt wil ik nog toevoegen dat ik het bloggen beter ga inplannen. Ik heb enorm veel inspiratie altijd en wel meer dan 100 concepten inmiddels staan in mijn edit programma. Maar ik moet echt beter worden met mijn timemanagement, om blogartikelen zo in te delen dat er steeds 4-6 blogs per week online komen. Het materiaal voor blogs stapelt zich op (reviews, product foto’s etc.) maar nu nog het onder de knie krijgen dat het verwerken hiervan vlot verloopt. Dus niet met 5 dingen tegelijk bezig zijn… zo komt namelijk niets helemaal af en online.

De komende drie maanden houd ik jullie op de hoogte van al mijn doelen door minimaal om de week een update te geven over de vorderingen; welke obstakels ik tegenkom en wat mijn succes ervaringen zijn. Hopelijk vinden jullie het leuk om mee te lezen en wie weet inspireert het wel om zelf iets aan te pakken. Vertel mij hier dan vooral over in de reacties, dan kunnen we elkaar stimuleren!

Op social media zal ik actief aanwezig zijn en ook vooral over dit onderwerp mijn ervaringen delen met jullie:

Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest

Doen jullie mee?
Wat wil jij veranderen aan je leven?

xoxo Fleur

20130815-103223.jpg

 
Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Kellogg