LET’S LEARN SOMETHING

Mira schreef het e-book ‘Blog Academy‘ dat bomvol goede blog tips staat. Heb jij de wens om te starten met bloggen? Of ben je al blogger, maar wil jij jouw blog naar een hoger niveau tillen? In 2010 begon ik met bloggen en ik heb net het e-book gelezen. Ik zal je vertellen wat jij er van kunt opsteken. Zou ik bijvoorbeeld nog nieuwe dingen hebben geleerd? Ben je al benieuwd? Lees dan vooral verder voor mijn uitgebreide review…

Als je dit artikel leest op je mobiel, kun je het beste je scherm horizontaal houden zodat je alle foto’s goed kunt bekijken.

Blog Academy Miratells.nl

Dit is wat Mira op haar site vertelt over wat je van het e-book kunt verwachten:

In mijn eerste e-book vertel ik je alles wat ik weet over bloggen, ondernemen en Instagram! Of het e-book nog interessant is als je alle Blog Academy artikelen uit je hoofd kent? Jazeker! Ik bundelde niet alleen informatie maar voegde ook nieuwe kennis toe en keek naar de huidige wetten en trends in blogland.

Je leert in het e-book onder andere:

  • Hoe je bedrijven aanschrijft voor een samenwerking.
  • Hoe je het Instagram algoritme kunt verslaan.
  • Hoe je SEO toepast voor je blog.

Nu zal ik natuurlijk niet teveel ingaan op de details, want daarvoor zul je uiteraard zelf het e-book moeten aanschaffen. Maar ik zal jullie wel een tipje van de sluier geven.

Het e-book Blog Academy bevat 37 pagina’s met 7 hoofdstukken. Naast de inleiding en het nawoorden worden de verschillende onderwerpen uitgelicht:

  • Bloggen
  • Instagram
  • Fotograferen
  • Ondernemen
  • Handige apps & sites
BLOGGEN

In veel van de hoofdstukken verwijst Mira naar artikelen die op haar blog staan. Blogs die vallen onder de rubriek Blog Academy. Echt super handig! Op die manier krijgt het e-book nog meer waarde. En mocht je deze artikelen al kennen, dan kun je dat natuurlijk overslaan. Ik vond dit in ieder geval heel erg waardevol omdat er veel tips bij zaten waar ik veel van kon leren.

Om een voorbeeld te noemen: hoe je het beste van een normale link een nofollow link kunt maken. Dit fenomeen kende ik al wel en heb ik wel eens moeten toepassen bij een artikel waarbij het ging om een samenwerking. Echter had ik er nog wat moeite mee om dit juist toe te passen. Nou nu dus niet meer!

Blog Academy Miratells.nl

Ken je het fenomeen ‘SEO’? Daarmee kun je zorgen dat jouw site beter wordt gevonden via zoekmachines zoals Google. Het is slim om hier aandacht aan te besteden zodat jouw blogs gevonden zullen worden en jij dus een groter publiek kunt bereiken. Ook hierover geeft Mira handige tips zodat je er meteen mee aan de slag kunt gaan. Wanneer je dit onder de knie krijgt, zorg jij ervoor dat jouw blogs op de eerste pagina terecht komen van Google met de juiste ’tags’. Ik zou zeggen: ga ervoor!

Tips over hoe je oudere blogs in het zonnetje kunt zetten, komen ook aan bod. Heel slim om zo een boost te geven aan jouw eerder gemaakte content. Zonde om geen gebruik te maken van de waarde van deze content. Dus hup, reclycle de boel eens!

Wat ik nog echt niet wist, hoe je een preview kan sturen van jouw geschreven artikel. Stel je voor, je hebt een samenwerking met een bedrijf of merk. Je hebt toegezegd om voor een publicatie eerst een preview te sturen. Natuurlijk wil je dat het er mooi uit ziet, net zoals jij het op je site zult plaatsen. Nou dat kan dus! Mira geeft een slimme tip hoe jij een preview kunt mailen naar de opdrachtgever, die vervolgens 48u geldig is. Echt ideaal! Hier ga ik zeker weten gebruik van maken voortaan.

INSTAGRAM

In dit hoofdstuk geeft Mira veel tips hoe je het beste kunt omgaan met jouw social media gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je groeit? Hoe kun je grip krijgen op het algoritme. Hoe kun je invloed krijgen op meer engagement? In andere woorden, meer interactie. Ook het gebruik van hashtags komt aan bod. Niet te vergeten je biografie. Dat is het eerste wat mensen zien wanneer ze naar jouw profiel gaan. Hoe zorg je dat ze niet direct wegklikken?

Een hele belangrijke boodschap: ‘wees oprecht’. In het volgen van een ander, een like, een reactie etc. Dat is er eentje die ik zelf ook echt super belangrijk vind. Zo bouw je vanzelf een leuke community op met oprechte mensen. Je krijgt in dit hoofdstuk een extraatje: een tool om je engagement te kunnen meten. Echt top! Zo zie je meteen of dit jouw aandacht nog meer nodig heeft.

Blog Academy Miratells.nl

FOTOGRAFEREN

Het maken van mooie foto’s is niet moeilijk. Zelfs met je mobiel kun je hele mooie foto’s maken tegenwoordig. Zo maakt mijn oude iPhone 5s echt prima foto’s voor Instagram story’s en soms ook voor mijn feed. Wel is het hebben van een camera zoals een spiegelreflex ontzettend fijn omdat de kwaliteit dan simpel weg nog beter is. In dit hoofdstuk krijg je een heleboel tips op het gebied van fotografie. Voor flatlay’s bijvoorbeeld, hoe je deze foto’s vervolgens kunt bewerken en hoe je aan (gratis) stockfoto’s kunt komen. Zelfs het maken van selfies komt aan bod! Dat is natuurlijk heel handig als je niet de luxe hebt dat een andere mooie foto’s van jou kan maken.

Blog Academy Miratells.nl

ONDERNEMEN

Hoe zorg je ervoor dat je kunt gaan samenwerken met merken/bedrijven en/of PR-bureaus? Hier geeft Mira antwoord op. Als ik voor mezelf spreek, is dit altijd vanzelf gegaan. Ooit heb ik wel eens voor een aantal goodiebags merken zelf benaderd om deze gevuld te krijgen. Maar buiten dat, kreeg ik vanzelf meer mailtjes voor samenwerkingen in mijn emailbox naar mate ik langer en meer blogde. Wil je hier echt vaker en meer geld mee gaan verdienen, dan zul je meer moeten doen. Voor mij is bloggen een hobby naast mijn vaste werk als Sales Advisor bij Rituals en mijn freelance werk als visagiste. Dat zal ook zo blijven en op deze manier blijft het ook leuk voor mij.

Wanneer wordt het tijd om naar de KvK te gaan om je in te schrijven? Ook dat antwoord vind je terug in dit hoofdstuk. Jaren geleden ging ik eens informatie vragen hierover bij hen. Pas wanneer je meer dan 5 duizend per jaar verdiend, moet je je verplicht aanmelden was het antwoord toen. Natuurlijk moet je altijd wel je inkomsten opgeven, maar onder dat bedrag hoef je je nog niet aan te melden als ZZP’er. Maar als je van plan bent echt te gaan ondernemen, kun je je niet snel genoeg gaan inschrijven. Zo kom je professioneel over en kun je echt gaan bouwen aan je eigen business. Alle tips hierover vertelt Mira je heel duidelijk in heldere taal.

Blog Academy Miratells.nl

HANDIGE APPS & SITES

Tot slot nog dit laatste hoofdstuk. Echt wel handig om zo al je acties bij het ondernemen te kunnen ondersteunen. Maakt het allemaal net even wat makkelijker. Ook krijg je een aantal tips voor handige sites waarbij je je kunt aanmelden voor (betaalde) samenwerkingen!

CONCLUSIE

Wat ik vind van dit e-book? Het is een uitgebreid verslag over alle facetten die je tegenkomt als blogger en/of influencer. Het zit echt bomvol handige tips & tricks. Het is voor een mooie leidraad voor als je wilt beginnen als blogger. Of voor bloggers die nog wel wat hulp kunnen gebruiken bij het groeien in hun bereik. Ik begon met bloggen in 2010 (best land dus al) en heb alsnog echt een heleboel bijgeleerd. Nieuwe sites ontdekt, foto tips, app tips en vooral ondernemingstips. Hierdoor kan ook ik mijn blog net wat professioneler gaan maken.

Of ik het e-book kan aanrader? Jazeker wel! En ik heb goed nieuws, als jij nu heel enthousiast bent geworden…

KORTINGSCODE

Ik mag namelijk een leuke kortingcode aan jullie cadeau geven! Blog Academy kost €10 maar met de code FLEUR25 krijg je maar liefst 25% korting! De korting is 1 week geldig vanaf vandaag (13-11-2020). En… Deze korting is OOK geldig voor het e-book Instagram Academy! Whoop whoop 🙂

Wat wil jij graag nog leren over dit onderwerp?

Tot snel weer!

PS Heb jij mijn laatste review al gelezen over de Dark Oil van Sebastian voor zijde zacht haar?

Dit product heb ik gekregen ter review.