GLOW MAKEUP

Via Facebook zag ik een advertentie voor een Masterclass van Charlotte Tilbury voorbij komen. Oeh, dat trok meteen mijn aandacht. Iemand die ik ken is heel erg fan van dit mooie merk en ik was razend nieuwsgierig geworden. Na nog even nadenken, was ik net op tijd voor nog een laatste plekje voor de masterclass in de Bijenkorf in Den Haag. Op 9 maart ging ik er heen. Ik liet er al wat van zien op Instagram in mijn feed en mijn story. Vandaag het complete verslag met alle foto’s en dan zie je meteen wat ik kocht…

Zaterdag 9 maart was ik al vroeg op de locatie, de Bijenkorf in Den Haag. Ik haalde dus nog maar even een cappuccino bij de Hema en ging nog even neuzen bij de Only. Hierna verzamelden we bij de stand van Charlotte Tilbury (waar ik alvast wat producten heb getest) en vervolgens liepen we met z’n allen naar het restaurant bovenin. Hier hadden we een fijne plek afgeschermd van het eetgedeelte helemaal mooi ingericht voor de Masterclass. Senior lead make-up artist bij Charlotte Tilbury, @Lorinmamo is haar naam op Instagram, gaf ons een warm welkom.

Charlotte Tilbury masterclass

Onze tafels waren prachtig ingericht met make-upspiegel, kwasten, make-up producten en een leuke goodiebag. Juultje (@juultjepit) was het model deze dag en ik maakte tussendoor steeds foto’s. We zaten met z’n vieren naast elkaar in een aantal rijen. Naast mij leerde ik twee gezellige dames kennen waarmee ik heerlijk over make-up kon babbelen.

Charlotte Tilbury masterclass

Lorin startte met uitleg geven over wat we konden verwachten. Ook kregen we wat informatie over de geschiedenis van het merk. Het bestaat nu zo’n 6 jaar en is opgericht door Make-up Artist Charlotte Tilbury. Zij leerde haar skills van Merry Greenwell. Het product ‘conceal full cover’ is haar nieuwste lancering. Niet zwaar onder de ogen. We zouden vandaag gaan werken met het limited oogschaduw palette! Wow wat is ‘ie mooi (meer daarover verder in dit verslag).

Een aantal tips die we kregen:

 • Masseer je dagcrème, serum of olie in gedurende zo’n 30 seconden. Op deze manier verbeter je de doorbloeding en het werkt preventief tegen rimpels.
 • Vergeet je hals en decolleté niet mee te nemen, boven de 40 jaar zul je daar de vruchten van plukken!
 • Breng je concealer niet alleen direct onder het oog aan, maar in een driehoek naar beneden.
 • Breng je zwarte oogpotlood aan op de waterlijn boven, zo heb je meer definitie en een donkere aanzet bij ’t begin van je wimpers. Dit doe je door je ooglid omhoog te duwen met je vinger.
 • Breng op gewone dagen liever alleen wat concealer aan en sla de foundation over (of gebruik een klein beetje BBcrème).

Charlotte Tilbury masterclass

Nadat Juultje helemaal mooi was opgemaakt, mochten we zelf aan de slag. Hierbij kregen we de hulp van make-up artist Shirodj Bholasingh. De skincare die we kregen om te gebruiken was echt super fijn. Vooral de balsem om te reinigen. Die ruikt lekker en voelt zijdezacht op de huid.

Ondertussen ging Lorin het andere oog van Juultje opmaken. Na de skincare, brachten we een primer aan Wonderglow. Een sample zat in de goodiebag en ik vind ‘m echt heel erg fijn. De glow is best subtiel als je niet teveel gebruikt en zeker wanneer je nog afpoedert na de foundation. Op deze foto’s zie je wat meer glow door de speciale lamp die er stond.

Shirodj had echt razendsnel de juiste kleur foundation gevonden voor mij. Deze voelde heel erg prettig aan met uitsmeren (ik gebruikte een bufferkwast) en deze bleef tot het einde van de dag mooi zitten.

Charlotte Tilbury masterclass

Charlotte Tilbury masterclass

Charlotte Tilbury masterclass

Het eindresultaat!

De blush, highlighter en bronzer vind ik ook al zo prachtig. Jeetje, ik vond alle producten gewoon super fijn en mooi. Mijn ogen maakte ik op met bruinroze tinten uit het limited edition palette ‘The Icons‘. We kregen nog wat lekkere hapjes en hierna namen we nog alle tijd om foto’s te maken bij de fotolamp.

Charlotte Tilbury masterclass

Charlotte Tilbury masterclass

Op het papier waar alle producten op stonden, konden we schrijven welke we op deden en welke kleur:

 • Magic cream
 • Wonder glow
 • Light wonder foundation: nr. 4
 • Retoucher concealer: magic away nr. 4
 • Filmstar bronze and glow: light
 • Lipgloss Latex Love: Berry nude

We hadden nog een hele mooie afsluiting… voor het bedrag dat de Masterclass kostte, mochten we nog producten uitkiezen. Ik koos voor het limited oogschaduw palette The Icon natuurlijk, want tja, limited en ZO GEWELDIG MOOI! Ik weet nu al dat ik in de toekomst vaker producten zal gaan kopen van Charlotte Tilbury. Zoals het oogschaduw palette met 4 kleuren (pillow talk).

goodiebag masterclass charlotte tilbury

In de goodiebag zat dus een sample van de Wonderglow, een mini-mascara en een sample van een lipstick.

Mijn wishlist:

Links zo’n creamy oogschaduw en dan de kleur rosé natuurlijk! En rechts beide producten… de Pillow Talk oogschaduw en de Pillow Talk blush (beide limited edition).

Nu laat ik je de limited edition The ICON Palette nog even zien van dichtbij:

the icon palette charlotte tilbury

the icon palette charlotte tilbury

swatches the icon palette charlotte tilbury

Hierboven zie je de tweede rij van links en de laatste rij op mijn arm. Je kunt er ook wel dagelijkse looks mee maken, dat is de reden dat ik voor dit palette heb gekozen. Je kunt er enorme smoky eyes mee creëren, maar dus ook een rustige look. En er zit veel glitter in! I like!

Wil jij nu ook een keer zo’n Masterclass volgen van Charlotte Tilbury, dat kan. Je kunt meedoen in de steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Er staan nu weer nieuwe data op! Op de evenementen pagina van de Masterclass kun je je inschrijven. De kosten zijn €55 maar voor datzelfde bedrag mag je aan het einde producten uitkiezen. Ga je daar overheen, dan betaal je gewoon bij.

Ik vond het echt de moeite waard. Ook al weet ik al heel veel op het gebied van make-up, het is natuurlijk heerlijk om nieuwe tips te krijgen en met nieuwe producten te werken.

Heb jij wel eens een make-up cursus gevolgd?

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al op social media? Hier ben ik te vinden ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’