DO IT YOURSELF

Een eigen bodybutter maken wilde ik al heel lang doen. Onlangs werd ik benaderd door de webshop Supernaturals en zo kwamen we tot een leuke samenwerking. Met behulp van hun sheabutter wilde ik graag een eigen bodybutter maken. Vandaag laat ik je zien hoe ik met sheabutter, geurloze kokosolie en etherische olie (sinaasappel) een natuurlijke bodybutter heb gemaakt. Bovendien heb ik een extra pot gemaakt met een inhoud van 150g. Deze zal ik weggeven aan een van jullie! Onderaan deze blogpost lees je tot wanneer je je kunt opgeven hiervoor. Veel lees plezier!

Op mijn handpalmen en mijn ellebogen heb ik allemaal ruwe plekjes sinds een maand of twee. Iets wat ik niet eerder heb gehad. Nu weet ik dat een goede 100% natuurlijke bodybutter wonderen kan verrichten. Mijn zus heeft namelijk ook wel eens bodybutter gemaakt en een beetje aan mij gegeven. Daarmee smeerde ik op mijn wijsvinger, waar bultjes op zaten, eens in de zoveel tijd. Na een dag of twee verdwenen die bultjes helemaal en was mijn huid weer helemaal zacht. Zo goed kan het dus werken! Ik stond te popelen om deze DIY uit te voeren. Het is echt ontzettend gemakkelijk om te maken. Ik leg je alles uit…

Bodybutter 1

Benodigdheden voor 300g bodybutter: 150g sheabutter, 150g (geurloze)kokosolie en etherische olie naar keuze.

Ik kreeg de sheabutter van de webshop Supernaturals. Een pot met een inhoud van 150g kost bij hen € 10,95. De geurloze kokosolie (500g) kocht ik bij De Tuinen en kost € 6,99. De etherische olie kocht ik ook bij De Tuinen en kost € 5,99. Ik koos voor de geur sinaasappel. Dat is lekker fris en een tikkeltje zoet. Alles bij elkaar kost dat €23,93. Maar ik heb nog 350g kokosolie over en een bijna vol potje etherische olie. Ik kan nog meer bodybutter maken wanneer ik los sheabutter koop. Ik heb het er wel voor over gezien het een 100% natuurlijke bodybutter is.

De sheabutter

Bodybutter 5Bodybutter 7

De (geurloze) kokosolie

Bodybutter 2Bodybutter 13Bodybutter 12Bodybutter 11Bodybutter 14Bodybutter 10

Etherische olie

Bodybutter 9

Stap 1

Bodybutter 16Bodybutter 15

Weeg met een keukenweegschaal 150g kokosolie af en stop dit in een grote kom. Doe dit ook met de sheabutter. Ik kon de hele inhoud eruit scheppen en in de kom doen omdat er precies 150g in de verpakking zat. Zet een pan op het vuur gevuld met een laagje water. Doe hierin de kom met de kokosolie en sheabutter (gebruik een kom die tegen hitte kan). Roer af en toe door totdat het mengsel geheel gesmolten is (op de foto hierboven zie je nog klonten). Haal de kom eruit en doe deze voor 1 uur in de koelkast.

Stap 2

Bodybutter 3

Mix met een mixer het inmiddels hard geworden mengsel. Zo maak je het fluffy of te wel luchtig zoals een bodybutter hoort te zijn. Doe nu ongeveer 25 druppels etherische olie erin, of meer als je de geur sterker wilt hebben. Ik deed slechts 10 druppels en helaas was dat te weinig, want je ruikt helemaal niets. Je kunt even een beetje op je hand doen en ruiken of het al genoeg is of dat je meer moet toevoegen. Hierna goed mixen weer en vervolgens stop je de kom weer voor 1 uur terug in de koelkast.

Stap 3

Bodybutter 17

Nu kun je de bodybutter met een lepel verdelen over potten. Ik hergebruikte potten die ik eerst goed heb schoongemaakt. Op onderstaande foto zie je hoeveel potjes en potten ik ermee kon vullen. Hierna doe je de potten weer 1 uur in de koelkast. En klaar ben je!

Bodybutter 20Bodybutter 21

Hierboven zie je de bodybutter. Het smelt meteen wanneer het in aanraking komt met je huid. Voelt heerlijk aan bij uitsmeren. Het trekt niet direct in, maar na goed wrijven wel en je houdt een soepele gehydrateerde huid over. Je hebt heel even een laagje olie dat ligt op de huid, maar dat trekt wel weg als je goed smeert. Niet teveel gebruiken dus, want het is heel geconcentreerd.

Nou simpel toch. Je bent met de handelingen snel klaar, maar het duurt gewoon wel lang omdat je het steeds een uur in de koelkast moet doen. De bodybutter is overigens 6 maanden lang houdbaar. Daarom geef ik al die losse kleine potjes weg aan familie en vriendinnen. En als mijn bodybutter bijna op is, maak ik zo weer nieuwe dat weet ik zeker.

WINNEN

Bodybutter 5Bodybutter 18

Wil jij graag een pot van 150g zelfgemaakte 100% natuurlijke bodybutter winnen? Laat in een comment weten dat je kans wilt maken en doe dit voor donderdag 1 september 23:59. Vul je mailadres in het daarvoor bestemde vakje bij de comments, zo kan ik je mailen mocht je hebben gewonnen. Dat is alles wat je hoeft te doen! Natuurlijk is het wel leuk als je het deelt op social media. Maar dit is dus echt niet verplicht.

Ter informatie geef ik nog even wat meer informatie over de webshop die de sheabutter heeft gegeven voor deze DIY:
‘Supernaturals.nl is zes jaar geleden opgericht, heeft een ruim assortiment met natuurlijke producten met een traditionele achtergrond. De shop is voor iedereen met een bewuste én gezonde levensstijl. Het assortiment bestaat voornamelijk uit relatief onbekende producten uit verschillende landen, met een rijke culturele historie en interessante, werkzame eigenschappen.’ Ook goed om te weten is dat wanneer je voor 23:00 bestelt, het de volgende dag al wordt bezorgd!

Ga jij ook aan de slag?

Mocht je nog tips hebben voor mij voor andere soort bodybutters, laat het me vooral weten in de comments. En als je nu zelf naar aanleiding van dit artikel aan de slag gaat met deze DIY, laat het me dan ook even weten, dat vind ik leuk :D. Tot snel weer! xoxo Fleur