Estée Lauder Event

Afgelopen week las op ik BeautyScene.nl dat er een Event van Estée Lauder zou plaats vinden van 1 t/m 4 september in de Bijenkorf. Make-up artiesten van Estée Lauder staan klaar om je op te maken las ik in het bericht. Blair Patterson is ook aanwezig en heb je geluk, dan word je door hem opgemaakt. Ik had een afspraak gemaakt voor zaterdag om 16:00.

Lees verder hoe deze dag was en kijk ook mee naar de foto’s!

Naast dit Event van Estée Lauder vond er nog een Event plaats op de 1ste verdieping van de Bijenkorf. De Elle heeft een prijzenfestival gehouden. Om 15:00 en om 16:00 kon je kans maken op mooie prijzen. Ik heb deze twee Events dus mooi kunnen combineren. Mijn dag in de Bijenkorf startte om 15:00 met het Elle Event.

Om iets voor 15:00 kwam ik aan in de Bijenkorf. Ik liet mij vertellen dat ik op de 1ste verdieping moest wezen voor het Event Pumpvangen @ de Bijenkorf. De Elle viert de lancering van de Stijlbijbel 2011 en daarom kon je pumps vangen die je kon inleveren voor een mooie prijs zoals designer kleding of beautyproducten. Hoog aan het plafond was een stellage opgehangen met allemaal pumps van piepschuim, mooi geschilderde sleehakken en stiletto’s. Deze hadden allemaal een parashute zodat bij het loslaten de pump langzaam naar beneden kwam vallen en hij gevangen kon worden. Er was een gebied afgebakend waar je binnen moest staat voor het vangen. Ik stond daar net buiten aangezien er tussen staan niet meer mogelijk was. Er waren behoorlijk veel mannen ingezet door hun vriendin om met hun lange lijven meer kans te maken. Wat werkte, want zeker 4 mannen hebben pumps gevangen voor hun meisjes. Hierna heeft de  Gastvrouw van Elle de mannen vriendelijk gevraagd het veld te verlaten aangezien dit niet eerlijk was tegenover de andere dames. Er werd getrokken, geduwd en gegild door de dames.

Ik heb me kapot gelachen.

Geapplaudiseerd wanneer het goed ging en soms geërgerd wanneer er bijna echt ruzie werd gemaakt. De dames waren nerveus en gedreven om een mooie prijs in de wacht te slepen. De regel was echter dat de pump heel moest blijven bij het vangen, want een kapotte pump was niet geldig. Dit ging velen malen mis omdat er genoeg dames waren die het blijkbaar een ander niet gunde om te winnen. Ach, het was vermakelijk. Na ongeveer 20 minuten was het klaar en werd er verteld dat er om 16:00 een laatste ronde zou zijn om kans te maken op de overige pumps die er nog aanhingen. Ik had er helaas geen gevangen, volgende keer beter dan maar …

Ik kwam Debby tegen die ik heb leren kennen toen zij stagiaire was bij BeautyJournaal. Met haar heb ik rond gekeken bij de Estée Lauder counter en hebben we bijgekletst. Zij stond ruim op tijd weer klaar voor het pumpvangen, precies in het midden onder de stellage, de beste plek. Vervolgens ging ik weer naar de counter van Estée Lauder voor mijn make-upadvies afspraak. Om iets over vieren mocht ik plaats nemen. Helaas werd ik niet door Blair Patterson opgemaakt, maar een vrouwelijk visagiste van Estée Lauder heeft het ook goed gedaan. Ik wilde een avond make-up met smokey eyes en daarbij redelijk nude lippen. Wat ik vond van het eindresultaat? Best mooi. Ik ben heel erg kritisch als het aankomt op make-up aangezien ik anderen vaak opmaak en dan ook weet wel weet waar ik over praat. Ik vond een aantal dingen mooi, zoals de make-up op mijn gehele gezicht, maar mijn ogen vond ik niet zo heel goed gelukt. Ik had een nettere smokey eyes verwacht. Ze heeft geen blend kwast gebuikt waardoor het vlekkerig was. Ook had ze geen primer gebruikt terwijl het met dat warme weer wel slim was geweest. Ik miste een mooi vloeibaar eyeliner lijntje en ik vond de highlight onder mijn wenkbrauw niet super. De mascara had ze met 1 laagje opgebracht, dit hadden er van mij op z’n mist 2 mogen zijn. Ze bracht het niet helemaal aan bij de aanzet, waardoor het niet minder sprekend was. Ik zet het altijd helemaal aan op de aanzet waardoor je een meer dramatische oogopslag krijgt. Maar goed, al bij al was ik wel tevreden. De blush was mooi en de lippen ook. De ogen hadden ietsjes beter gekund. Oh en als laatste (ja ik ben kritisch haha) mijn wenkbrauwen had ze niet zo netjes getekend. Ik heb eigenlijk niets nodig in mijn wenkbrauwen, maar ze heeft potlood gebruikt en dat een beetje vlekkerig opgebracht vond ik. Ik gebruik altijd of alleen maar gel met een bruine tint of een beetje poeder. Dat is het meest natuurlijk. Op de foto kun je het zien op mijn linkerwenkbrauw dat het een beetje slordig is opgebracht (bij het begin vd wenkbrauw).

Na het opmaken werd ik gefotografeerd en deze kreeg ik per mail opgestuurd. Ik voelde me wat ongemakkelijk en stond behoorlijk stijf op de meeste foto’s daardoor. Later werd het al beter en zijn er gelukkig toch een paar mooie gemaakt. Ik kan best leuk op foto’s staan, bijv. met feestjes van vrienden. Maar zodra het poseren wordt voor een fotograaf, word ik stijf en is te zien dat ik me ongemakkelijk voel. Gelukkig ben ik geen model =) haha. Ik heb de leukste 2 uitgekozen om jullie te laten zien. De overige zijn minder goed gelukt en zal ik jullie besparen.

Kijk mee naar het resultaat:

En, wat vinden jullie van de make-up? Ben ik té kritisch? Wel lastig te zien hoe mijn ogen zijn opgemaakt aangezien mijn ogen altijd moeilijk zichtbaar zijn zodra ik lach =)

Debby heeft foto’s gemaakt toen ik werd opgemaakt en ook toen ik werd gefotografeerd! Deze foto’s zijn niet allemaal scherp omdat ze met haar telefoon zijn gemaakt. Bedankt Debby voor de gave foto’s! Ben er erg blij mee 🙂

Hier trek ik een rare mond omdat ik goed naar de kleur en textuur wilde kijken. Ze heeft lippenpotlood eerst opgedaan en daarna een beetje gloss. Erg mooie (subtiele) kleur.

Op de achtergrond zie je de plek waar een minuut of tien daarvoor alle meiden stonden te ‘vechten’ voor de pumps die uit de lucht vielen van het Elle Event.

Gelukkig gaf de fotograaf wat aanwijzingen.

Debby vond de make-up erg mooi. Ze zag wel wat ik bedoelde met de slordige smokey eyes. Bij de Bobbi Brown counter mocht ik even een kwast en spiegel lenen zodat ik de oogschaduw een beetje bij kon werken.

Bij de MAC counter heeft Debby een mooie lipgloss gekocht van de nieuwe collectie. Deze staat haar erg mooi, een bruine kleur die natuurlijk staat maar toch lekker zichtbaar is. De gloss is zo goed gepigmenteerd dat het resultaat lijkt alsof je een lipstick op hebt. En de gloss glanst heel erg mooi waardoor het een glamourous effect geeft.

Ik heb dus een hele leuk dag gehad in Amsterdam. Niets gekocht, want ik had niets gevonden waarvan ik vond dat ik het nodig had. Goed de knip erop gehouden haha.

Zijn jullie ook langs geweest bij de Estée Lauder counter?

Zoja, dan vind ik het leuk als je me laat weten hoe jouw ervaring was.

Wat vinden jullie van de make-up?

xoxo Fleur

bloglovin