Mooie ladies met smokey eyes

Een paar weken geleden vond de première plaats van Miss Saigon in Utrecht, het Beatrix Theater. Cathelijne had een uitnodiging gekregen en vroeg mij om haar op te maken. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Renate, die met haar mee ging, heb ik ook opgemaakt. Erg leuk om te doen! Ze hadden prachtige gala jurken aan en waren echt plaatjes om naar te kijken. Ik heb een zwarte smoky eye gemaakt bij Cathelijne (rechts) die blauwig overkomt. En een grijze smoky eye bij Renate (links), past mooi bij haar jurk. Benieuwd? Kijk mee naar de foto’s en ik vertel ook wat ik heb gebruikt.

Ik begin met Cathelijne. Voor de make-up van Cat had ik ongeveer drie kwartier de tijd.

Wat ik allemaal heb gebruikt (het is nogal veel haha):

  • Gezicht: Primer The Body Shop (anti-shine), concealer onder de ogen en op  plekjes met het palet van Sephora (opgebracht met een kwastje en uitgewerkt met een sponsje en afpoederen), een beetje foundation van Clinique even better (opgebracht met Kabuki foundation kwast van The Body Shop en daarna met het sponsje er nog snel overheen om eventueel teveel weg te halen), afpoederen met Hema mineral poeder, bronzer van The Body Shop (baked met shimmer), highlighter primer van Sephora (roze en alleen het jukbeen) en highlighter poeder Sephora (de licht roze, ook alleen op het jukbeen) en nog een blush op/onder jukbeen van Sephora (fromboise kleur).
  • Wenkbrauwen: een beetje poeder in een middel bruine kleur van het palet van de Etos. Daarover heen een gel van de Hema, ook de middel bruine kleur.
  • Ogen: als primer het witte Jumbo potlood van NYX, daarover zwarte kohlpotlood waterproof van de Etos (uitsmeren met vinger en daarna alvast een beetje blenden met blendingkwast), daarover zwarte oogschaduw van Dior duo palet (goed blenden met blendingkwast en een tissue onder het oog houden om de fall-out op te vangen), highlight onder de wenkbrauw met de witte kleur in het duo palet van Dior, deze doe ik ook in de binnenste ooghoek, vooral ook op het stukje onder van de ooghoek voor een oplichtend effect. Onder de ogen een zwarte lijn onder de wimperrand en afpoederen met de zwarte oogschaduw, mooi blenden met een platte pencilkwast. Tot slot een eyeliner lijn zetten met het Bourjois pencil met een subtiele wing. Mascara van Max Factor False Lash Effect, 2 lagen boven en eentje onder.
  • Lippen: Max Factor Lip Finity en daarover heen gloss van Ariane Inden in een bruin/roze shimmer tint, enorm plakkerige gloss, maar daardoor blijft het lekker lang zitten. De Lip Finity zorgt ervoor dat de hele avond kleur op haar lippen zit, de gloss kan ze zelf bijwerken. (NB: zorg ervoor dat je de lip finity altijd op ‘blote lippen’ aanbrengt, lipbalm dus eerst afvegen want anders komt er een vet laag op de stift en gaat de werking hard achteruit, als je dit product koop, vergeet dan niet het boekje mee te nemen met de gebruiksaanwijzing).

We zaten krap in onze tijd. Renate had last van de file gehad en Cat kon niet eerder afspreken vanwege dat ze net uit haar werk kwam (ze werkt in het Beatrix Theater in de artiestenfoyer). Ik had geen tijd meer om krullen te maken in Cats haar, daarom snel met de stijltang een beetje naar binnen gestyled.

En dan ga ik verder met Renate, daar had ik minder tijd voor. In maximaal 20min was ik klaar met de make-up:

Wat ik heb gebruikt voor Renate (veel hetzelfde als bij Cathelijne, staat het soort product er niet bij, kijk dan even bij de lijst van Cathelijne, want dan was het hezelfde type en kleur):

  • Gezicht: Primer van Sephora, concealer Sephora palet, foundation Clarins, afgepoederd met Hema mineral poeder, bronzer The Body Shop, Blush Cargo (lichte roze kleur).
  • Wenkbrauwen: heel lichtjes ingevuld met lichte kleur bruin en daarna met gel in vorm gebracht.
  • Ogen: Primer Jumbo NYX (wit), Palet van Clarins gebruikt met de kleuren zwart, donker rood (aubergine), grijs en wit erin. Daarvan heb ik alleen de grijze en witte kleur gebruikt. Deze hebben allemaal een shimmer. Onder wenkbrauwen de witte highlightkleur Clarins palet, dan over het hele oog een huidskleur en daaroverheen de grijze kleur aangebracht. Witte highlight kleur in de binnenste ooghoek. Goed geblend naar boven. Onder de ogen een lijn de grijze oogschaduw met een platte pencil kwast aangebracht. Eye liner: dezelfde als bij Cat, Bourjois. Mascara: ook de Max Factor.
  • Lippen:ook weer Max factor Lip Finity en daarover heen een gloss Ariane Inden (bruin roze kleur met shimmer).

Renate had haar haar laten doen bij de kapper, mooie krullen met romatische vlechtjes die achterop zijn vastgespeld.


Ik had maar heel kort om foto’s te maken helaas, ze moesten snel met de taxi vertrekken. Nog even snel zwaaien en ik kon daarna rustig mijn spulletjes weer bij elkaar pakken. Het was ontzettend leuk om te doen. Weer een ervaring rijker. Ik moest echt nu op snelheid make-uppen. De dames waren erg tevreden, ik ook!

Wat vinden jullie ervan?

xoxo Fleur

%d bloggers liken dit: