FEDERICO MAHORA

Het merk beauty Federico Mahora kende ik nog niet zo goed. Een cosmetica merk met een aanbod van vooral parfums, maar ook make-up. Kortom, beauty producten. Of ik een aantal producten wilde uitkiezen om te testen? Daar zei ik geen nee tegen! Na het vertellen van mijn favoriete parfum, werd er voor mij een advies gegeven welke geur binnen mijn smaak zou vallen. Verder koos ik ook voor een mascara en een beauty blender. Lees gauw verder om mijn uitgebreide review te lezen…

Het beauty merk Federico Mahora is begonnen met het verkopen van parfum. Zij maken niet gebruik van de traditionele marketing. Het merk is verkrijgbaar op 6 continenten. Ze willen graag de grootste op de markt worden op het gebied van ‘verkoop parfum wereldwijd’. Hoogste tijd dus om eens kennis te maken met deze producten!

Federico Mahora parfum 489PARFUM 489

Deze parfum lijkt behoorlijk veel op de Alien geur van Thierry Mugler liet ik mij vertellen. Oeh, dat leek mij wel wat. Dit is een van mijn meest favoriete geuren sinds een jaar of 8. Niet alleen de parfum heb ik, maar ook de eau de toilet. Die laatste vind ik echt het lekkerst, omdat het echt wel een heel stevige geur is. Behoorlijk kruidig, pittig en bloemig en zeker niet voor iedereen. Verre van alledaags. Het is ook wel een beetje een mysterieuze geur.

Ik was daarom super benieuwd of deze geur echt heel erg lijkt op Alien. Allereerst ziet het flesje er clean en strak uit. Geen poespas, maar juist een simpele maar ook cleane / chique uitstraling. Daar hou ik wel van.

Federico Mahora parfum 489

Topnoten: groen blad, anijs, zwarte stroom
Hartnoten: oranjebloesem, watertonen, lily of the valley, kasjmierhout
Basisnoten: cedarwood, patchouli, tonkaboon, ambergris

Federico Mahora parfum 489

CONCLUSIE

Met mijn collega’s ben ik uitgebreid gaan testen. We deden deze 489 geur en de geur van Alien op een tissue en zijn gaan vergelijken. De een vond deze geur lekkerder en de ander Alien. Beide kregen evenveel stemmen. Als ik zelf moet beschrijven hoe deze geur is: poederig en bloemig. Als ik het vergelijk met Alien, is deze 489 geur wel wat zachter en beter geschikt voor elke dag. Alien is weer meer geschikt voor de avond en een feestje.

De elementen cederhout, oranjebloesem, lily en patchouli zorgen ervoor dat deze geur helemaal binnen mijn straatje valt. Zeker een (bijzondere) geur die ik regelmatig op doe en erg van kan genieten. Komt nog bij dat mijn vriend deze geur zachter vindt dan Alien, dus een win-win situatie 🙂

Federico Mahora parfum 489

Goed om te weten dat de geur echt wel de hele dag bij je blijft. De kwaliteit is zeker wel heel goed. Houd je van een poederige geur dat een vleugje kruidig, warm en bloemig is? Dan is de Federico Mahora 489 misschien ook iets voor jou!

50ml | €22,50

FULL HD LASHES MASCARA  

mascara review Federico Mahora

LEGENDARY FULL HD LASHES MASCARAmascara review Federico Mahora

Dankzij de geavanceerde formule geeft de mascara je wimpers
extreem veel volume, maakt ze je wimpers flirterig krullend en verlengd
ze je wimpers maximaal lang. Een speciaal ontworpen penseel scheidt
en benadrukt elke wimper, zelfs de kortste.

Optisch dikkere wimpers al na het eerste gebruik. Geen vlekken. Bevat wax dat de conditie van de wimpers verbetert. Lift de wimpers perfect.

Dankzij walnootextract en innovatieve hexapeptide-1 geeft het je wimpers een subtiel gekleurd effect.

mascara review Federico Mahora

mascara review Federico Mahora

VOORBEELD VOOR EN NA FOTO’S

De foto’s zijn onbewerkt (helemaal puur & rauw).

mascara review Federico Mahora

CONCLUSIE

Deze mascara geeft lengte, volume en ook krul. Precies de belangrijkste items die een mascara echt doet slagen. De borstel is prettig in gebruik met ouderwetse haartjes. De separatie van de wimpers gaat ook heel goed. Kortom, een hele prettige mascara die ik zeker kan aanraden.

13,5 ml | €17,85

BEAUTY BLENDER

beauty blender

Een beauty blender gebruik ik niet vaak. Voor in mijn visagiekit is het wel echt een must have. Een beauty blender geeft namelijk een betere dekking dan wanneer je een kwast of je handen gebruikt bij het aanbrengen van een foundation. Dit exemplaar heb ik zeker 4x getest. Mijn conclusie is dat deze erg stevig is en minder lekker ‘bounced’ dan mijn andere beauty blender (merk weet ik niet, deze kreeg ik tijdens mijn opleiding visagie). Voor mij is een lekker bounce effect erg belangrijk voor een blender. Hierdoor brengt het soepeler aan en werkt het ook luchtiger met de bewegingen die je ermee maakt.

CONCLUSIE

Helaas zal ik deze beauty blender er niet snel bij pakken. Ten eerste omdat mijn andere fijner is maar ten tweede omdat ik liever mijn handen gebruik bij het aanbrengen van foundation, cc- of bb-cream. Dit werkt lekkerder voor mij, bovendien verspil je minder product die anders in de kwast of beauty blender blijft hangen. Ik mis gewoon de warmte van mijn handen wanneer ik zoiets gebruik als een beauty blender (of kwast). Een medium dekking vind ik persoonlijk altijd mooier dan een ‘full-coverage’ look.

De beauty blender staat niet meer op de site, de prijs kan je daarom niet vertellen.

Welk item spreekt jou het meeste aan uit deze review?
En wat is jouw favoriete parfum om te dragen?

Hopelijk vond je het leuk dat ik na een enorme lange pauze, eindelijk weer een nieuwe beauty blog heb gepost. Uiteraard heb ik het bloggen heel erg gemist! Sinds vorig jaar oktober heb ik op mijn werk meerdere opstapjes omhoog gemaakt. Vooral sinds februari ben ik daardoor veel meer uren met mijn werk bezig dan voorheen. Een nieuwe balans ben ik aan het maken, waardoor ik hopelijk gauw veel meer vrije tijd heb waarbij het bloggen en de visagie weer volop aan bod komt. Ik ga in ieder geval heel erg mijn best doen!

PS Er komt echt een te gekke winactie op mijn Instagram deze week, hou het maar in de gaten. Psst, ik verklap 1 woord: Rituals 😉 ).
PSS Vind je het nog leuk om mijn favoriete beauty producten terug te lezen van 2020? (waaronder parfum en makeup)