POST VAN NEDERLAND

Afgelopen woensdag plaatste ik al een berichtje over wat er was gebeurd… Maandag 8 oktober plaatste ik op twitter:

“Zo, bijna klaar voor vandaag met studeren! Heb net zoveel getypt dat het onderzoek deze week zeker weten af komt =) Happy!”

Op 4 oktober lanceerde Nicolette van Dam de website Uithethart.nu; het team haalt allerlei berichten van twitter. Berichten met emoties als blij, verdrietig, uitbundig, droevig en ga zo maar door. Deze plaatsen zij op hun site (anoniem). Zo wordt bijgehouden met statistieken (en in beeld gebracht met een grafiek) hoe Nederland zich voelt op dit moment. Nicolette is het boegbeeld van Uithethart.nu – ‘Hoe voelt Nederland zich nu’; zij heeft de titel ’twitteraar van het jaar’ gekregen en zij reist nu twee weken lang heel Nederland door om mensen een hart onder riem te steken. De berichten met de meeste hartjes en reacties krijgen in een postzak van Nicolette alle reacties persoonlijk thuis bezorgd.

Mijn bericht had 73 hartjes gekregen en 16 reacties. Dinsdag werd ik gebeld door de campagneleider, Bas, en hij vroeg aan mij of morgen langs mochten komen. Euh… nou, ik ben niet thuis,legde ik uit. Maar jullie mogen wel langs komen in Schiedam waar ik bij mijn oom en tante logeer. Het enige dat mij werd verteld was dat er op mijn twitter bericht veel reacties waren binnen gekomen en dat zij mij wilden verrassen met post. Verder werd mij nog verteld dat een bekend persoon deze post zou komen bezorgen. Op het moment dat ik werd gebeld, was ik op bezoek bij mijn oma (zij woont om de hoek van mijn oom en tante) en was ik haar nagels aan het lakken. Dat was een hele klus kan ik je vertellen, want ze heeft (de ziekte) Alzheimer, en dan snapt ze niet meer dat nagels die gelakt worden ook moet opdrogen … Moet je je even voorstellen dat ik dus haar nagels lak en zij vervolgens mij blij aankijkt omdat ze me herkent en mijn hand begint te schudden van blijdschap. Maar ja, dat zorgt er natuurlijk voor dat de lak beschadigt! Gelukkig lukte het wel om de nagels mooi af te lakken en ziet ze er weer pico bello uit. Ik was nogal verbaasd na dit telefoontje. Later, weer terug in de keuken zittend bij mijn tante, deelde ik haar mede dat er een cameraploeg zou komen de volgende dag om 10 uur. Haar gezicht! Haha, haar reactie was echt mooi =) “oh, dus het wordt met niet gevraagd maar medegedeeld” Euh, ja, was mijn antwoord. Gelukkig werd ze niet zenuwachtig en vond ze het alleen maar leuk.

Woensdag stond ik gewoon op om 07:15 zoals elke ochtend en ik zat om 08:30 klaar aan de keuken tafel met mijn laptop aan en mijn studieboeken open naast me. Mijn To Do agenda heb ik maar vrij gepland voor de ochtend, want er zou vast niet veel van studeren komen. Ik besloot dat ik ’s middags de achterstand wel zou inhalen. En iets na 10:00 ging de bel … (bekijk het filmpje maar)

Nicolette stond daar en ik deed verbaasd de deur open. Ik was eventjes bang dat ik in de maling was genomen en dat er iets heel anders zou gebeuren dan post brengen… Maar gelukkig, het was alleen maar leuk nieuws. We gingen in de keuken zitten en hebben verschillende opnames gemaakt om zo vanuit verschillende oogpunten beeldmateriaal te maken. De hondjes had ik van te voren ingelicht ‘wel braaf zijn zometeen, er komen wat mensen filmen en ik wil dat jullie je voorbeeldig gaan gedragen’. En dat deden ze ook! Hylke is de kleine teckel, een dwerg teckel (Kaninchen heet het officieel, dus niet volgroeid) en Ike is de teckel met zwart/bruin haar. Hele lieve hondjes en ze waren best wel onder de indruk. Ze gingen uit zichzelf heel braaf in hun mand liggen toen ik Nicolette ontving in de keuken. Erg leuk dat ze ook in het filmpje zijn verwerkt!

Maar nog even voor de duidelijkheid, ik woon dus niet in Schiedam haha! Eigenlijk kwam het wel goed uit dat ik daar logeerde en niet thuis was, want bij mij thuis filmen was niet ideaal geweest. Ons appartement is niet zo gemakkelijk te bereiken met de auto en parkeren is heel lastig in de binnenstad van Utrecht. Bovendien had ik dan moeten opruimen en schoonmaken en dat staat nu niet hoog op mijn to do list natuurlijk aangezien ik druk ben met mijn studie af te ronden =D

Zoals Nicolette op tv is, zo is ze ook in het echt: een hele warme, lieve en spontane vrouw.  Ze was betrokken en wilde mij graag beter leren kennis terwijl we aan de keukentafel zaten en af en toe moesten wachten op de techniek. Ik was helemaal niet zenuwachtig gelukkig en liet het allemaal maar over me heen komen. Een tikkeltje verlegen was ik wel, en ik was best wel verbaasd, bijna overrompelt zelfs. Het filmen was binnen een uur alweer klaar en ging dus erg vlot. We hebben alleen meerdere shots en stukjes interview gedaan om van verschillende oogpunten beeldmateriaal te maken. Alleen bij het laatste gedeelte, het interviewen met mij alleen in beeld moesten we even 2x stoppen omdat ik eventjes tips nodig had. De interviewer zou niet te horen zijn (geen microfoon) dus ik moest daar rekening mee houden met mijn antwoorden, de vraag verwerken in het antwoord dat ik steeds gaf. Nou en daarna was het zo klaar…

Ik ging nog even snel met Nicolette op de foto voordat ze weer vertrokken, op naar de volgende persoon die zij gingen verrassen!

Een enorme opsteker! Zo veel lieve reacties die persoonlijk zijn bezorgd bij mij, echt ontzettend gaaf. ’s Middags kon ik gelukkig heel erg goed studeren en de dagen erna ook. Het onderzoek afronden is geen probleem en lukt inderdaad nog deze week. Helaas kan ik het nog niet maandag inleveren… gisteren was ik bij de bieb om een specifiek boek op te halen, maar alle exemplaren waren helaas uitgeleend. Gelukkig belde oud-studiegenoot Jan mij vandaag op met goed nieuws, hij heeft precies dat boek (coöperatief leren) wat ik nodig heb in zijn klas liggen. Hij wil het met alle liefde komende week voor me ophalen (ondanks de herfstvakantie) en aan mij geven ergens aan het einde van de week wanneer ik weer terug ben in Utrecht.

Morgenavond ga ik naar mijn oom en tante van mijn vaders kant, daar kan ik dan weer een weekje studeren. Gelukkig heb ik genoeg boeken en materiaal om mijn een na laatste minor op te starten. Ik moet de minor Humanities en Cultuur & Identiteit nog maken. Eerst ga ik de Humanities (wereldburgerschap) minor opstarten en afronden en daarna zal ik C&I maken. Ik heb al een klas waarin ik mijn onderzoek kan uitvoeren. Het allerlaatste wat ik nog zal moeten maken voor mijn afstuderen is dan nog mijn meesterstuk (scriptie), maar gelukkig heb ik deze al bijna af. Die hoef ik alleen maar bij te spijkeren, hier en daar wat bijschaven en dan is die ook klaar. In januari ga ik dus feestvieren en kan ik dan eindelijk lekker gaan solliciteren!

Tot die tijd zit ik dus steeds bij familie in huis doordeweeks om me echt alleen met studeren bezig te houden. Alleen op de vrijdag ben ik op de Marnix Academie om daar te werken eventueel. Het fijne is dat ik hele lieve familieleden heb die heel erg goed voor mij zorgen en dat helpt geweldig goed om me te kunnen focussen. Nu heb ik in de avond tijd voor ontspanning (bloggen bijv.) en in het weekend plan ik alle gezellige dingen zoals met vriendinnen afspreken en sporten. Ik ben altijd snel afgeleid en heb nog steeds (als kind had ik dat al) moeite met mij lang te concentreren op 1 ding. Studeren is niet zo mijn ding, ik hou ervan om bezig te zijn, lesgeven is meer mijn ding. Alleen zal ik daarvoor toch eerst de theorie moeten afsluiten. Mijn stage van het 4e jaar heb ik wel al afgesloten. Het enige wat over is om te doen is het saaie gedeelte, de theorie. Maar op deze manier gaat het hartstikke goed en lekker vlot. Ben pas 2 weken bij familie aan het studeren en in die tijd heb ik 1 onderzoek al bijna afgerond. Dus ik heb al mijn zelfvertrouwen weer herwonnen en  energie voor 10 haha.

Herken jij dit een beetje? Studeer jij zelf nog of heb je gestudeerd?

Even een heads up, het zal niet altijd lukken om 3x per week een lange en uitgebreide blogpost te schrijven. Wel doe ik mijn best om me te houden aan de minimaal 3 artikelen per week en eventueel meer als ik tijd heb daarvoor. Filmpjes opnemen heb ik al gedaan, alleen mijn laptop is echt verschrikkelijk vervelend de laatste tijd. De software is knudde en laat me in de steek. Ben al begonnen met sparen voor een MAC, maar dat duurt nog wel even voordat ik die in huis heb! Voorlopig zal ik het dus moeten doen met mijn ASUS met window vista =S Even roeien met de riemen die ik heb.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!

Het zonnetje schijnt dan misschien niet, maar misschien kun je zelf zorgen voor een zonnetje in huis 😉 En anders ’s avonds lekker de kaarsjes aan doen en genieten van alles dat dit weekend je maar kan bieden.

Ik hoop dat jullie het filmpje, net als ik, erg leuk vinden! xoxo Fleur

PS Heb je al gezien dat ik €50,- shoptegoed mag weggeven van de webshop Sieraden.com? Als je Facebook hebt, dan kun je je hier opgeven!