LET’S EAT!

Zoals jullie vast wel weten inmiddels, lees ik graag de blog van Cynthia van Misslipgloss.nl. Daar zag ik deze tag voorbij komen. Zij was getagd door Leonie (van Gewoon Wat Een Studentje s’ Avonds Eet) en mij leek het ook wel leuk om voor jullie deze tag in te vullen. Het is geen vragenlijst, maar een opsomming van aparte eetgewoontes. Lees je mee om over de mijne te lezen?

1 juni 2015 ontbijt

 • Ontbijten doe ik elke ochtend. Als ik niet ontbijt kan ik er wel eens chagrijnig van worden. Het liefste eet ik Griekse yoghurt met een banaan en wat (Dorset cranberry) muesli of ontbijtgranen. Soms gaat daar ook een kiwi in of ander fruit. Een heerlijke start van de dag! Het vult goed en ik kan er weer enkele uren tegenaan. Ik zorg er dus altijd voor dat ik bananen in huis heb, anders heb ik een probleem haha.

16 mei eten Gras 2

 • Lekker eten en ik gaan goed samen. Zo kan ik vaak al om 3 uur s’ middags zitten nadenken wat voor lekkers ik wil met het avondeten. Vaak heb ik geen inspiratie, maar door erover te fantaseren lukt het me meestal wel iets lekkers te bedenken. Mijn vriend kijkt er wel eens raar van op als ik hem vraag wat we zullen gaan eten die dag… tja, ook als ik geen trek heb, vind ik het fijn om al te weten wat we gaan eten.
 • Een moeilijke eten ben ik niet, maar als mensen me vragen wat ik niet lust noem ik wel het een en ander op. Witlof, bah! Verder hou ik niet zo van kerrie of curry. Maar wordt het me voorgeschoteld, dan eet ik wel braaf mijn bord leeg hoor.
 • Spruitjes, veel mensen zul je er niet gelukkig mee maken, maar mij wel! Ik vind ze heerlijk. De truc is om ze niet te lang te koken en stomen is het lekkerst. Vooral als je ze daarna nog even wokt in de pan waar je het vlees in hebt gebakken. Wedden dat je dan ook spruitjes lekker zult vinden!
 • Ik bewaar het lekkerste eten op mijn bord als laatste. Dan is mijn laatste hap goddelijk haha.

10 juni avondeten hoofdgerecht

 • Als het eten super lekker is, eet ik vaak te snel. Soms moet ik mezelf dwingen om wat langzamer te kauwen, want dat is veel beter. Een langzame eter zal ik nooit worden, maar ietsje langzamer kan geen kwaad.
 • Ik ben zonder knoflook opgegroeid omdat mijn moeder er allergisch voor is. Dus ik kan niet zo goed tegen een overload hiervan. Een beetje knoflook vind ik wel lekker, maar meerdere tenen… nee liever niet. Dat overheerst ook zo en dan proef je niet meer de pure smaak van de andere ingrediënten. Als ik in een restaurant ga eten vermijd ik dus de knoflook.
 • Als ik bij andere thuis eet, krijg ik wel eens de opmerking naar mijn hoofd ‘waar laat je het?!’ Als het eten heel erg lekker is, schep ik gerust een tweede keer op :).
 • Mijn vader heeft ons opgevoed met de regel dat je zittend moet eten. Je zult mij dus nooit zien lopen en eten tegelijk. Ik kan het niet eens heb ik gemerkt. Het is gewoon irritant om die twee te combineren. Het is zoveel fijner om lekker op een bankje te zitten en dan je lunch op te eten.
 • Ui en paprika vind ik allebei lekker, maar dan wel goed gebakken. Rauw eet ik ze niet want dan gaat mijn buik protesteren. Daarnaast is de smaak dan zo heftig, dat ik tot de volgende ochtend de ui of paprika nog proef.

Vier jaar!

 • Zoet en hartig vind ik allebei heel erg lekker. Snacken kan ik goed en doe ik soms iets te vaak. Zo ben ik gek op friet chips of ribbel chips, chocola (puur of wit) en ook wel snoep zoals drop. En je mag me wakker maken voor een lekkere magnum of een chocolade taart 🙂 (of cheesecake). Ik ben gewoon dol op heel lekker eten wat natuurlijk niet goed voor je is als je het te vaak doet. Het blijft vooral lekker als je het af en toe eet. Dan kun je er ook zo lekker naar uitkijken en lang van nagenieten.
 • Over frietchips gesproken, als ik chips eet, dan vind ik het lekker om het op te eten zoals een konijn een wortel eet. Lekker apart dus 🙂

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn ‘rare’ eetgewoontes te lezen. Ik ben best benieuwd of jullie er aparte eetgewoontes op na houden. Dus vertel me vooral over de jouwe in een reactie. Tot snel weer, xoxo Fleur