Haar en make-up

Afgelopen weekeinde heb ik mijn lieve vriendin Cathelijne weer eens opgemaakt. Dit keer geen naturel make-up, maar een meer glamour make-upje. Ik heb gekozen voor bruin tinten, omdat dit haar zo goed staat.

Benieuws wat en hoe ik haar nóg mooier gemaakt dan ze al is? Lees dan snel verder!


Eerst heb ik haar haren mooi gemaakt.

Daarvoor heb ik de volgende stappen ondernomen:
– Haren wassen (geen conditioner vanwege beetje dun maar vooral glad haar, wat futloos wordt bij gebruik van conditioner).
– Op handdoekdrooghaar mouse inbrengen. Hiervoor gebruik ik Whipped crème van Professional Sebastian.
– Met een ronde borstel volume in het haar föhnen.
– Hierna zelfklevende rollers in het haar doen (zie foto).
– Beetje haarlak spuiten (denk aan afstand, want het wordt een harde smeerboel als je te dichtbij spuit).
– Na ongeveer een uur de rollers eruit halen.
– Afmaken met een klein glansje door er Professional Sebastian Halo mist in te sprayen (klein beetje maar nodig, ik had al snel teveel gedaan, wat bij haar haar snel vet toont, 3 pufjes is dus al genoeg en denk weer aan afstand) of andere spray die glans geeft.
 
Je start natuurlijk altijd met het reinigen van je gezicht. Hierna breng je een dagcrème en oogcrème op. Hierna doe je een primer op, deze was ik nu echter vergeten mee te nemen. Voordat ik zomaar een foundation op doe, ga ik natuurlijk eerst bepalen welke foundation het beste bij haar huidskleur past. Ik heb gekozen voor Clinique Ivory 03 Even Better. De foundations heb ik getest in verticale richting op haar wangen. Je ziet dan snel of het versmelt met de huidskleur.


Basis make-up aanbrengen:
Onder de ogen, bij de neusvleugels en op een paar rode plekjes breng ik concealer van Bobbi Brown aan (warm beige, creamy concealer) met een concealer kwast. De foundation met een foundation kwast (Hema, ze zijn in drie kleuren verkrijgbaar momenteel, roze, blauw en paars, ik heb de paarse). Hierna haal ik overtollige foundation met een sponsje weg. Met een poederkwast breng ik een klein beetje poeder aan over het hele gezicht (Hema, compact powder nr 21). Wanneer je je kwast over de poeder draait, daarna verticaal op je hand of op de tafel tikt (haren omhoog), komt de poeder iets dieper in de kwast te zitten en kun je het goed over het gezicht verdelen. Dan breng je bronzer aan, deze doe je alleen op voorhoofd, neus, kin en wangen met strijkbewegen die zonnestralen nabootsen wanneer de zon op je gezicht zou schijnen. Vervolgens breng ik blusher (Bourjois 33 lilas d’or)  aan op haar jukbeenderen en een glansje net daarboven (goudglansje Manhatten Celebrate shimmer powder).

Wenkbrauwen:
Ik breng een beetje poeder op met behulp van een wenkbrauwkwastje (Essence, de lichte kleur). Hierna borstel ik het omhoog en daarna van binnen naar buiten in de juiste vorm, meegaand met de boog.

Oogmake-up:
Ik breng eerst een laagje aan over het hele bewegende ooglid met een oogschadow potlood (Miss Sporty Fabulous eyes, 080 chocolate), dan ga ik met een bruin kohlpotlood (Etos waterproof brown) een lijntje trekken van de binnenste ooghoek tot de buitenste op de wimperrand. Ook kleur ik de arcadeboog in met het potlood en het buitenste gedeelte van het bewegende ooglid. Dit ga ik dan blenden met een oogschaduw kwast. Dan gebruik ik het oogschaduw palet van Bourjois, trio smoky eyes (05, rose vintage, zie afbeelding hiernaast). De highlight kleur onder de wenkbrauwen (de lichtste kleur), de donkerste kleur in de arcadeboog en de middelste kleur op het bewegende ooglid. Ik breng ook nog een bronskleurige oogschaduw aan op het bewegende ooglid (Sephora colorful strass No 10). Deze is nat en droog te gebruiken, ik gebruik de oogschaduw nu droog. Ik blend alles, zodat er geen harde streep te zien is naar de wenkbrauwen toe. De highlight kleur van het palet van bourjois breng ik ook nog aan op de binnenste ooghoeken boven en beneden. Onderaan de ogen, aan de wimperrand, breng ik het bruine kohlpotlood aan en blend dit. En daar overheen een beetje oogschaduw van het bourjois palet (donkerste kleur). Nu ga ik een strakke eyelinerlijn trekken onder en boven met het eyeliner pencil van Catrice (bruin). Ik eindig met het aanbrengen van de mascara. Ik gebruik hiervoor Sexy Curves (black, waterproof Rimmel London). Het liefst had ik mijn bruine mascara gebruikt van Sexy Curves, maar ik was een klein make-uptasje vergeten mee te nemen waar ik deze in bewaar. Goed zigzag bewegend aanbrengen en goed starten bij de wimperaanzet. Vergeet niet de binnenste en buitenste ooghoekwimpers goed mee te pakken. Laat eerst drogen als je meerdere lagen wilt opbrengen (maximaal twee). En voorkom klontjes en samenklevende wimpers door altijd een wimperborsteltje te gebruiken wanneer je dit ziet (snel want eenmaal opgedroogt gaat dit niet of lastig).

Lippen:
Beetje concealer aanbrengen (deppend) of foundation voor een goede basis (heb ik dit keer niet gedaan). Met een lippenkwastje lippenstift aanbrengen. Ik heb nu van Maybelline New York I love Plump 323 gebruikt. En daar overheen een beetje lipgloss van Ariane Inden Baby lips (kleurnummer kan ik niet meer zien, tekst is eraf gesleten). Het is een donkerbruine kleur met een subtiele gouden glitters erin.

Het eindresultaat:

Bedankt Cathelijne dat ik je weer mocht opmaken! xoxo Fleur