TEA TIME

Begin juli ging ik een dagje varen met mijn vader. Vorig jaar kreeg ik een voucher cadeau voor mijn verjaardag om een dag over de Maas te varen met een rondvaartboot met een high tea inbegrepen. Super leuk! Vandaag laat ik je zien hoe deze dag verliep aan de hand van alle foto’s die ik maakte met mijn spiegelreflex camera…

Met de auto reden we naar Limburg, naar het plaatsje Arcen. Daar is de opstapplek van de Maashopper waarmee we zouden gaan varen. Op onderstaande foto zie je de aanlegplaats.

Maashopper 2 Maashopper 1

De Maashopper is een rondvaartboot met een goed formaat bovendek, super chill. Er staan allemaal picknicktafels op het dek waaraan je relaxed kunt zitten. Op die manier kun je de hele trip (3 uur) van het uitzicht genieten. Je ziet op bovenstaande foto dat de Maashopper een loopbrug heeft. Deze is super handig. De boot hoeft hierdoor niet aan te meren maar vaart dichtbij de kant, zet zich vast met een paal die zich in de bodem boort en de loopbrug wordt uitgezet. Hoppa! Zo kunnen er steeds mensen op en af stappen. Sommige mensen namen ook een fiets mee. De boot stopt onderweg op verschillende plekken waardoor je dus op en af kunt stappen.

Maashopper 3

Dit is ook een mooie rondvaartboot. Een stuk groter dan de Maashopper en zelfs een klein zwembad op het bovendek.

Maashopper 11

Onderweg maakte ik natuurlijk foto’s van het uitzicht…

Maashopper 5

Kijk deze koeien eens chillen onder de boom, lekker in de schaduw.

Maashopper 13

Mooi gebouw! Soort kruising tussen een kerk en een kasteel.

Maashopper 14

En dit mooie kasteel.

Maashopper 12

Hier zie je (als je goed kijkt) koeien die in het water verkoeling zochten.

Maashopper 4

Mooie bloemenvelden.

Maashopper 6

Maashopper 7

We kregen vrij snel de heerlijke beloofde high tea. Met onbeperkte thee 🙂 Dat was wel besteed aan ons (we zijn echte theeleuten).

Maashopper 10

Op de onderste verdieping van de etagère lagen sandwiches (zalm en komkommer), stokbroodjes met tapenade, zoutjes en een hartige taart.

Maashopper 9

Daarboven deze heerlijke laag met scones (waar natuurlijk whiped cream en jam bijhoort) en kruimelvlaai.

Maashopper 8

En tot slot een laag met nog meer zoetigheden zoals noga, cake, fudge, soesjes en bonbons.

Maashopper 17 Maashopper 16

In de ochtend was het wat bewolkt, maar later trok het helemaal open en was het zo’n 28 graden. Deze koeien hadden het erg warm en gingen (gelijk hebben ze) lekker pootje baden.

Maashopper 15

We hebben ontzettend genoten van de heerlijke high tea en kregen alles op. Alles smaakte goed 🙂 Het was prachtig weer. We kregen het zo warm zittend aan tafel, dat we op een gegeven moment maar achterop het dek zijn gaan staan. Daar vingen we nog een briesje zodat het beter uit te houden was.

Het was een super geslaagde dag waar we beiden heel erg van hebben kunnen genieten. Het was ideaal om eens goed te praten over van alles en nog wat. Dat kunnen mijn vader en ik sowieso wel goed maar als je 3 uur lang vaart gaat het nog gemakkelijker. Ik kan je zeker aanraden om ook eens zo’n tocht te maken. In Arcen zit vlakbij de aanlegplek een kasteel met kasteeltuin. Wij zijn niet wezen kijken omdat we voor het avondeten weer terug wilden zijn in Hilversum en dus geen tijd meer hadden. Het is een schattig dorpje en als ik weer eens in de buurt ben, ga ik zeker dat kasteel bezoeken.

De kosten van deze rondvaart op de Maashopper met high tea is 45 euro en is te boeken via Kadopagina.nl.

Tot snel weer! xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest