Dagelijks zijn wij vrouwen bezig met ons uiterlijk, de laatste trends en met wat we – in hemelsnaam – aan moeten trekken. Al van kleins af aan plannen we onze bruiloft en hebben we onze perfecte trouwjurk al in gedachte. Dit is misschien wat overdreven, maar laten we in ieder geval voorop stellen dat vrouwen meer met hun uiterlijk en kleding bezig zijn dan mannen. Nu het weer zomer is, worden we weer overladen met speciale gelegenheden zoals bruiloften, communies, diploma-uitreikingen, etc. Jij hebt je chique of fleurige zomerjurkjes al klaar liggen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw man er net zo stijlvol uitziet? Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw man in pak gaat!

Het kan goed zijn dat jouw man wel een pak wil aanschaffen, maar gewoonweg niet weet wat voor een. Bij het kopen en dragen van een pak komen er namelijk nog best wat regeltjes bij kijken. Hier hebben we enkele regels alvast neergezet, zodat hij daar zelf niet meer naar op zoek hoeft. Dit maakt het allemaal een stuk makkelijker!

 • Zorg dat de schouders van het jasje eindigen op jouw schouders.
 • De lengte van het jasje moet lang genoeg zijn, zodat je broekrits en billen bedekt zijn.
 • De bovenste knoop van je colbert hoort dicht te zijn als je staat. Ga je zitten dan open je deze knoop. De onderste knoop blijft ten alle tijden open.
 • In geval van een jasje met twee knopen dient de bovenste knoop op of boven de navel te vallen. Bij een jasje met drie knopen is dit de middelste knoop.
 • Ook van het gilet is de onderste knoop altijd losgeknoopt.
 • Ga je voor klassiek? Kies dan een enkele split op de rug. Voor een moderne en modieuze uitstraling kun je voor een dubbele split op de rug gaan.
 • Zorg dat er geen kloof ontstaat tussen de kraag van het overhemd en je pak.
 • Manchetten moeten ongeveer 1 tot 2 centimeter onder de mouwen uitkomen en zichtbaar zijn.
 • Draag lange sokken, zodat je geen blote huid ziet bij je enkels en benen.
 • De lengte van de broek is goed als je broek net de bovenkant van je schoenen raakt.
 • Kies een stropdas die donkerder is dan je overhemd.
 • Een kuiltje in de stropdas zorgt voor een extra stijlvol effect.
 • De lengte van stropdas moet niet te lang zijn. Zorg dat je stropdas je riem net aanraakt of net iets korter is.
 • Kies een dunne riem en koop je riem in dezelfde kleur als je schoenen.

Moet je je man echt nog overhalen om überhaupt een pak aan te trekken? Laat dan eens zien hoe ‘normaal’ dit eigenlijk kan zijn. Sommige mensen dragen namelijk al dagelijks een pak naar hun werk bijvoorbeeld. Het gebruiken van stijliconen of celebrities maakt dit misschien ook nog een stukje makkelijker en leuker. Zet eens een avondje Suits aan samen en laat hier en daar wat stille hints vallen. Zo wordt het duidelijk dat jij een man in pak – en met name de jouwe – echt wel ziet zitten!

En last but not least, het moet ze niet teveel tijd kosten! Een man houdt er niet van om uren te gaan winkelen en tot in de nacht pakken te vergelijken tot hij ‘de perfecte’ heeft gevonden. Doe daarom van te voren alvast wat research online. Kijk vast op webshops, zoals Bos Men Shop. Bespreek alvast van te voren welke kleur het pak moet hebben, welk budget hiervoor beschikbaar is en of hij graag voor een Hugo Boss gaat of een andere merkvoorkeur heeft. Zoek vervolgens welke winkels bij elkaar in de buurt zitten, zodat je gemakkelijk van winkel naar winkel kunt gaan. Beperk het aantal winkels tot een maximum van bijvoorbeeld drie.

Good luck!

Dit gastartikel is geschreven door Chrystel Stevens #spon