RUN RUN RUN

Zondag 11 juni zal ik de KiKa run gaan lopen van 5 kilometer. Twee maanden geleden ben ik begonnen met trainen. Dat ging met ups en down. Ik vertel je er meer over in deze blog. Mocht je mij willen sponsoren, dat kan! Ik heb al een heel mooi bedrag opgehaald maar zou het super vinden als dat bedrag nog zou groeien! Lees dus vooral verder voor meer informatie…

De 11de zal ik niet alleen lopen. Ik verwacht dat het lekker druk gaat worden en heb al gelezen dat er al veel geld is opgehaald. Vriendinnen Lexy en Marion gaan met mij de KiKa run lopen. Super leuk natuurlijk! Ik zal alleen niet de hele 5 kilometer met hen samen rennen. Zij zijn allebei goed getraind en rennen meestal meer dan 5 km. Terwijl ik nog een beginnende hardloper ben. Zij zullen dus veel eerder over de finish gaan dan ik. Vier jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen maar ik was eerder geen doorzetter en ging niet zo vaak. Daardoor kwam ik nooit op een goed niveau. Drie jaar geleden rende ik 5km in 32 minuten op mijn best. Dat is niet slecht, maar erg snel is het ook niet.

Ik gebruik de app 5K om te trainen voor de 5km. Je moet dan drie keer per week rennen om na 8 weken 5km te kunnen rennen zonder wandelen tussendoor. Ik zit op dit moment in week 6… Nog 5 trainingsrondjes te gaan voor de run van Kika de 11de. Waarbij ik twee keer twee dagen achter elkaar moet rennen. Vorige week dacht ik nog ‘Oh nee, dit wordt helemaal niets zometeen!’. Maar gisteren rende ik twee keer 10 minuten en het ging best goed. Eindelijk kwam de gedachte ‘het gaat me lukken’ in mij op. Nu heb ik er alle vertrouwen in dat ik de 5 km volgende week zondag goed zal volbrengen. Misschien niet met een snelle tijd, maar in ieder geval zonder steeds tussendoor te wandelen.

Komende week heb ik mijn eerste trainingsrondje waarbij ik 20 minuten moet rennen zonder tussendoor te wandelen. Dat zal pittig worden, maar ik denk wel dat het goed zal komen. Ik denk er ook al over om me in te schrijven voor de Singelloop in oktober. Wel weer de 5km en dan kan ik mooi voor een snellere tijd gaan dan de Kikarun.

Naast de app 5K gebruik ik ook de Nike run club app. Deze gebruik ik al vier jaar en vind ik ontzettend fijn. Zo kan ik steeds zien wat mijn gemiddelde snelheid is en kan ik trainingen met elkaar vergelijken. Ik krijg er echt een kick van als ik zie dat ik sneller was dan de vorige keer. Of om te zien dat ik langer heb gelopen. Beide apps zet ik altijd aan tijdens het rennen en, onmisbaar in mijn geval, ik heb muziek aan. Het zijn allemaal liedjes met een flinke beat. Op die manier word ik opgezweept tijdens het rennen.

Kan jij wat centjes missen voor het goede doel? Dan zou ik het heel fijn vinden als je mij wilt sponsoren, alle kleine beetjes helpen. Klik op onderstaande link om op mijn pagina te komen. Klik daar op sponsor (naast het sponsorbedrag) en volg dan alle stappen. Je kunt ook anoniem sponsoren. Alvast heel erg bedankt!!!

SPONSOR MIJ

Ik vind het leuk om te schrijven over mijn vorderingen met hardlopen. Daarom denk ik na over een nieuwe rubriek waarin ik dit verwerk. Ook ben ik bezig met afvallen (er moet in totaal 14 kilo af), wat interessant is om over te schrijven denk ik. Ik volg momenteel de Bodieboost methode en ben in twee weken tijd bijna 2 kilo kwijt geraakt.

Tot snel weer, xoxo Fleur

PS De run wordt gehouden in het Maximapark in Utrecht mocht je willen komen aanmoedigen 🙂

%d bloggers liken dit: