MY MAKE-UP LOOK

Ken je dat? Iedere dag pak je je favoriete make-up producten om deze op je smoelwerk te smeren. Lekker makkelijk een dagelijkse make-up routine die je er in 10 min op hebt zitten. Ik gebruik hiervoor een rustige look waarbij je niet meteen ziet dat ik best veel producten heb gebruikt. Lees verder om te zien welke make-up producten ik hier allemaal voor gebruik…

KWASTEN

Makeup producten dagelijkse look 1

Voor mijn dagelijkse look gebruik ik deze set kwasten. Van boven naar beneden:
– kabuki kwast van de Sephora voor mijn gezichtspoeder
– blush kwast van Sigma voor mijn, duh, blush
– een oogschaduw kwast van Sigma waarmee ik mijn nude kleurige oogschaduw aanbreng
– een oogschaduw kwast waarmee ik oogpotlood smudge om de lijn te verzachten
– een oogschaduw kwast van Sigma om de schaduw kleur aan te brengen in mijn arcadeboog
– een blendingkwast van Sigma om te blenden

 

BASIS

Makeup producten dagelijkse look 2

Om net even beter voor de dag te komen, maak ik mijn gezicht mooier met een beetje foundation (met de vingers aanbrengen en uitsmeren), concealer en poeder ik dit lichtjes af met gezichtspoeder. Op dit moment gebruik ik vooral deze producten:
– foundation van l’Oreal; deze geeft een mooie dekking en droogt mooi mat op. Ik breng maar een klein beetje aan en smeer dit vooral rond mijn ogen en neus. De rest van mijn gezicht heeft geen foundation nodig gelukkig.
– concealer van Clarins; deze geeft een goede dekking om mijn donkere kringen te laten verdwijnen
– gezichtspoeder van een redelijk onbekend merk (zat in een beautybox van vorig jaar)

BLUSH

Makeup producten dagelijkse look 3

De volgende stap is blush. Links zie je mijn blush van Sleek (wow I hit the pan!) en rechts eentje van Rimmel Londen. De ene dag heb ik zin in een opvallende kleur zoals die van Sleek (hier zitten gouden glitters in en is erg gepigmenteerd) en een andere dag heb ik zin in een rustige blush zoals deze van Rimmel. Het is een beetje oud roze en niet zo opvallend. Past vooral mooi op een al iets gebruinde huid.

OOGMAKE-UP

Makeup producten dagelijkse look 4

Dan zijn mijn ogen aan de beurt. Ik begin met de primer van Too Faced. Deze geeft een glans die ik erg mooi vind in combinatie met mijn huidskleurige oogschaduw van de Hema en Maybelline. De oogschaduw van de Hema is echt al jaren een favoriet en heb ik al zeker 3x opnieuw gekocht. Een aanrader dus voor een rustige look.

Makeup producten dagelijkse look 5

De volgende stap is mijn wenkbrauwen netjes in vorm brengen met de hema eyebrow gel of de doorzichtige wenkbrauwgel van Anastasia. Dan breng ik een dun lijntje aan op mijn bovenste wimperrand. Dit doe ik met een wenkbrauw pencil van GOSH (dit is een stift die fijn werkt hiervoor) of met een donker bruin oogpotlood van de Etos. In het geval van het oogpotlood, gebruik ik altijd mijn smudge kwast om de lijn iets zachter te maken. Dit staat wat zachter en rustiger dan een fluidline. Dan gebruik ik mascara. Op dit moment probeer ik deze sample uit van Chanel. Normaal gebruik ik altijd een donker bruine mascara van Sephora (helaas bijna op). Ik eindig mijn oogmake-up met een roze/nude oogpotlood van CARGO. Deze breng ik aan op de waterlijn van mijn onderste wimperrand. Dit zorgt voor  grotere en frissere ogen.

De allerlaatste stap is altijd mijn mond. Wat ik daarop doe verschilt iedere dag eigenlijk wel. Ik heb een mega voorraad aan lipbalms, lipglossjes en lipsticks. Voor de look van vandaag gebruikte ik de lipstick van Catrice. Hier wil ik nog een review over schrijven nadat ik ‘m wat langer heb gebruikt. Eigenlijk kies ik altijd wel voor een zacht roze tint voor op mijn lippen. Dat staat rustig en ziet er verzorgd uit. En als de kleur er langzaam af gaat gedurende de dag, valt dit niet zo op. Het is ook snel en makkelijk weer bij te werken. In mijn handtas zitten altijd wel zo’n 3 kleurtjes lipgloss, dus dat is zo bijgewerkt.

EINDRESULTAAT

Dagelijkse makeup look Dagelijkse makeup look 2

Voor deze look gebruikte ik dus de volgende producten: foundation, concealer, gezichtspoeder, blush (rimmel), oogschaduw basis, oogschaduw (Hema), eyeliner (GOSH), oogpotlood waterlijn, mascara en lipstick (Catrice).

Wat is jouw dagelijkse make-uplook / routine?

xoxo Fleur