Follow my blog with Bloglovin

Artikel ADIk sta in het AD! Het artikel stond alweer zo’n twee maanden geleden in het AD Utrecht blad. Ik was het eigenlijk helemaal vergeten. Bij het bekijken van alle foto’s voor mijn website, kwam ik de foto’s tegen die ik heb gemaakt van het krantenartikel en toen dacht ik waarom zal ik er niet alsnog een blogje over schrijven.

Klik op ‘verder lezen’ als je meer foto’s wilt zien en ik vertel jullie ook over hoe ik nu in de krant ben gekomen…..

Het artikel gaat over Duurzaamheid. Op Utrecht Centraal hebben ze een nieuw perron gemaakt en deze was na maanden werk nu eindelijk klaar. Op het perron hebben ze een nieuwe overkapping gemaakt, deze overkapping heeft zonnepanelen. De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen wordt gebruikt voor de verlichting op dat deel van het station en de roltrappen en de lift draaien ook op deze energie. De overkapping geeft een bijna futuristische look aan het perron. Zoals je kunt zien op de foto komen er zonnestralen door het dak heen, wat een leuk effect geeft.

Ik was op een maandagochtend aan het wachten op mijn trein naar Utrecht Terwijde (sprinter Den Haag). Op de maandag ben ik normaal gesproken altijd al om 07:35 in de trein opweg naar mijn stageschool, maar vandaag kon ik iets later vertrekken…. De trein had ik net gemist en dus stond ik een poosje te wachten. Het viel mij op dat een jonge dame foto’s aan het maken was van het perron. Een grote spiegelreflex gebruikte ze waardoor ik wel doorhad dat het waarschijnlijk voor een krant was. Ze liep op mij af en vroeg aan mij of ze foto’s mocht maken van mij voor het AD Utrecht blad. Geen probleem! Ik probeerde zo natuurlijk mogelijk over te komen, maar vond het wel een beetje ongemakkelijk. Ze vroeg naar mijn naam en vertelde me dat het de volgende dag geplaatst zou worden. Mijn mentor van stage heeft het artikel uit de krant geknipt en op het bord in de klas gehangen. Mijn klasje (groep 7) vond het leuk dat ik in de krant stond. Ik was niet echt herkenbaar zeiden ze. Mijn vriend vond dat ik niet echt flatterend over kwam op de foto. Dat heeft waarschijnlijk te maken met dat ik platte schoenen aan had maar ook met de hoek van waaruit de foto is genomen of de manier waarop ik ‘poseerde’. Heb ook totaal geen ervaring met modelstaan haha. Grappig om een keer jezelf terug te zien in de krant! Ik vind duurzaamheid een belangrijk issue en dat maakt het des te leuker dat ik voor dit item in de krant ben gekomen. Ideale kans om met de klas te praten over het onderwerp duurzaamheid =D

Ben jij wel eens gefotografeerd voor een artikel voor de krant of een tijdschrift? Laat het me weten, vind ik leuk!

Follow my blog with Bloglovin