Beautybox maart 2013WHAT’S INSIDE THE BOX?

Het is eind maart en dus weer tijd voor een nieuwe Beautybox. Ik ontving de box op een vrijdag, precies een week geleden. Deze maand viert Beautybox alweer hun eenjarige bestaan! Een speciale editie… tenminste dat verwachtte ik. Je hoort het al, ik stroom niet over van enthousiasme…

Wil je weten wat de inhoud is en wat ik van de producten vind, lees dan vooral verder.

Beautybox schrijft:
“Maart is de maand waarin we de winter gedag kunnen zeggen en de lentebries kunnen verwelkomen. Terrasjes beginnen alweer te lonken en gezellige kentekenden mogen weer tevoorschijn komen. Daarnaast is maart de maand waarin Beautybox haar verjaardag viert. Deze maand bestaat Beautybox 1 jaar, HIEP HIEP HOERA! Om deze feestelijke maand met onze abonnees te vieren, hebben we een heerlijke verwen-box samengesteld.

Omdat we onze verjaardag vieren is het thema van deze editie ‘Cadeautjes’. Alles wat je in de box ontvangt zou je cadeau kunnen doen aan jezelf of aan een ander! Ook krijg je een leuk, extra cadeautje van Beautybox welke je altijd met je mee kunt dragen in je handtas. Open snel de box en laat je verrassen!

Beautybox wenst je heel veel plezier met het uitpakken! Lots of Beauty, Hè Beautybox-team -xx- “

De inhoud:

(N.B. De foto’s zijn gemaakt met mijn iPhone)

20130325-092336.jpg

Beautybox maart 2013

1. SCOTTISH FINE SOAP – Soap in a Tin – Full size €5,05 / 100gram

“Omdat Beautybox één jaar bestaat, willen we je graag verwennen met een speciaal product. Soap in a Tin is een handzeep met exfoliërende, verzorgende en hydraterende eigenschappen van haver, hyacint, zeewier en heide. De geur is geïnspireerd op bloemen en de zeep is volledig proefdiervrij. De teksten op de blikjes maken dit product een uniek cadeau voor iedere gelegenheid! De blikjes van Scottish Fine Soap zijn niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven! Het Beautybox-team zegt ‘Thank You’ met dit fijne cadeautje tegen alle Beautybox-fans!”

De zeep ruikt erg lekker fris en licht naar bloemen, ge geur komt je al snel tegemoet bij het open maken van het doosje. Heerlijk! De verpakking ziet er super leuk uit. Een vrolijk tinnen blikje. Ik kan niets zeggen over de werking omdat ik deze zeep niet heb gebruikt. Eerder gebruikte ik een zeep (geschikt voor het hele lichaam inclusief gezicht uit de Stylecase) voor mijn gezicht en dit beviel mij niets. Het droogt toch mijn huid uit… ik wil dit dus daarom niet riskeren met mijn droge huidtype. Ik ga hier vast iemand anders erg blij mee maken. Vaste zepen zijn niet zo aan mij besteed merk ik. Zelfs voor handen wassen ben ik er niet zo fan van.

2. MAKE-UP STUDIO – Fluid Liner – Full size €12,90 / 2,5 ml

“In de Brand Store van Make-up Studio voelen wij ons als een kind in een snoepwinkel. Ontzettend hebberig worden wij ervan! Dit gevoel delen we maar al te graag met onze leden en daarom willen we je verrassen met de prachtige Fluid Liner van Make-up Studio. Deze eyeliner heeft een schitterend metallic effect en door de stevige punt kun je gemakkelijk een mooie, strakke lijn zetten. De Fluid Liner is in drie kleuren verkrijgbaar: Sparkling Black, Sparkling Green en Sparkling Brown. In de Beautybox vind je één van deze kleuren, enjoy!”

Ik heb de kleur groen, erg leuk! Vaak kregen we al potloden in de box en liquid eyeliners die zwart waren. Nu dan eindelijk eens iets anders. Er zit een metallic glansje in waardoor de kleur niet hard maar wat zachter toont. Bij mij staat deze kleur erg mooi door mijn donker bruine ogen. Maar heb je blauwe of grijze ogen dan is deze kleur ook absoluut leuk en valt het nog meer op. Het mooiste is dan denk ik met bruin-groene ogen. De kleur blijft goed zitten. Het ‘kwastje’ is meer een punt zoals een stift waardoor het aanbrengen erg gemakkelijk gaat. Je kunt heel precies werken en een wing maken is echt een eitje hiermee. De liner blijft de hele dag goed zitten en is zeker een aanwinst.

3. MINERS – Nagellak – Full size €3,49

“Onlangs heeft Beautybox dit super leuke merk uit de UK ontdekt en we zijn meteen fan! Miners Cosmetics is volledig geïnspireerd door mode, toonaangevende trends en kleuren op de catwalk! De nagellakken van Miners bestaan uit een oneindig kleurenpalet. Voor ieder seizoen en iedere trend is er een bijpassende kleur te vinden. De juiste kleur op je nagels maakt je outfit helemaal compleet!”
20130326-095753.jpg

Deze lak heb ik meteen opgebracht afgelopen zaterdagavond toen ik logeerde bij een vriendin in Haarlem. Ik maakte mijn nagels schoon met nagellak remover en bracht – bij gebrek aan een basecoat – de Sally Hansen Insta Dry aan (doorzichtig flesje), twee lagen kleur en daarna weer de topcoat. De kleur dekt niet 100%, maar dat is niet storend want het valt niet echt op. Helaas kwam de volgende dag de lak al los… maar dit kwam natuurlijk door de topcoat die ik opbracht als bacecoat (zie foto).

4. EVELINE COSMETICS – Lipgloss Lipextender – Fullsize v.a. €12,95

“Eveline Cosmetics is een eigentijds merk met een breed assortiment aan kwalitatief hoogstaande, proefdiervrije cosmetica. Een van de favorieten van Beautybox zijn de fijne lipglossen. Of je nou volle lippen wil, een briljant 3-D effect of een verzorgende gloss met een fruitig smaakje… Eveline Cosmetics biedt voor ieder wat wilt. In jouw Beautybox vind je een van de vele soorten die Eveline Cosmetics te bieden heeft. Probeer snel uit en laat je verrassen!”

Ik heb de soort die ervoor moet zorgen dat je lippen meer volume zou krijgen. De kleur is mooi, zacht roze. Makkelijk te combineren met allerlei verschillende looks en handig voor in de handtas vanwege de gangbare kleur. Kan eigenlijk altijd wel. Ik voel na een kleine minuut mijn lippen zacht tintelen en dit gevoel blijft zo’n 10 min later nog steeds aanhouden. Hier moet je wel van houden. En gelukkig doe ik dat ook. Ik ben echt fan van dit soort lip producten. Maar of het ook daadwerkelijk vollere lippen geeft… Nee niet zichtbaar. Het voelt wel zo door de tinteling maar eigenlijk krijg je nooit vollere lippen van dit soort producten. Volgens mij is dat gewoon een verkoop praatje. Toch vind ik het een succes en draag ik de gloss graag. Het blijft redelijk goed zitten en na ongeveer 3 a 4 uur moet ik ‘m weer bijwerken. Een maaltijd overleeft ‘ie niet trouwens. Het is geen plak gloss, maar eerder romig te noemen.

5. THIERRY MUGLER – Womanity – Full size €70,50 / 50ml refillable

“Beautybox laat jullie graag kennismaken met dit eco-vriendelijke en unieke parfum. Womanity ontwikkelt zich op iedere huid anders. Een muzikaal parfum waarbij de noten worden bespeeld door de emoties van de vrouw die het draagt. Het parfum laat vijgen en kaviaar samensmelten, uitgebalanceerd door de vijgenhout en vijgenblad. Met deze heerlijke geur wil de bedenker alle vrouwen wereldwijd met elkaar verbinden. Beautybox vindt dit een mooie gedachte, door het dragen van Womanity zijn al onze leden met elkaar verbonden…”

Deze geur heb ik al eens geroken in de parfumerie en ik vind ‘m echt niet lekker. Niet aan mij besteed. Een hele typische geur, je vindt ‘m heerlijk of waarschijnlijk – zoals ik – vies. Alien en Aqua Chiq van Thierry Mugler daarentegen vind ik echt super lekker! Dat zijn echt favorieten geworden! Moet ook zeggen dat ik een proefmonster zoals deze geen aanwinst vind voor een box waar je voor betaald. Bij iedere parfumerie krijg je deze monsters gewoon gratis mee als je dat netjes vraagt. Waarom geen miniatuur Beautybox? Dat was een betere optie geweest.

20130325-092410.jpg

Dat was de inhoud. Er zit nog een bon in, waar ik waarschijnlijk niets mee zal doen… Koop niet zo snel iets online van een shop die ik niet ken. Bovendien vind ik cosmetica online kopen altijd een beetje tricky. Dat doe ik daarom alleen bij bekende webshops en alleen wanneer ik het product in het echt al een keer even heb kunnen testen.

Wat ik vind van de inhoud van deze editie? Hmm, wat zal ik zeggen. De zeep is leuk, de nagellak ook en de lipgloss & eyeliner zijn echt wel mooi en handig. Maar om nou te zeggen dat ik er een happy gevoel krijg van het totaal plaatje. Nee, dit keer niet. Misschien komt dat verwend over, maar ik verwacht gewoon iets bijzonders wanneer er een jubileum gevierd wordt. Het zijn bijna allemaal behoorlijk budget merken dit keer. Vaak zit er toch wel een luxe fullsize product in… Dit is wel echt de eerste keer dat ik niet heel enthousiast ben over de inhoud van de Beautybox. Ik ga zeker niet mijn abonnement meteen opzeggen. Wel zal ik de volgende maand extra kritisch zijn en daarna beslissen of ik het de moeite waard vind, of ga opzeggen.

Wat vind jij dit keer van de inhoud?

xoxo Fleur