20130223-145509.jpgGLOSSYBOX FEBRUARI

Vandaag laat ik je de inhoud zien van de nieuwste uitgave van de Glossybox. Deze werd bij mij donderdagmiddag bezorgd en ik was reuze benieuwd naar de inhoud. Glossybox beloofde, na de prijsverhoging van €12,50 naar €14,95, dat we meer konden verwachten van de service en inhoud. Mij viel dat nogal tegen en ik heb toen mijn abonnement opgezegd. De Valentijnbox vond ik er zo fijn uitzien (reviews bekeken van bloggers) dat ik deze bestelde met de kortingscode die ik had ontvangen via de mail. Helaas was ik net een paar dagen te laat met opzeggen waardoor dit, de februari editie, de laatste zal zijn. Wil je nog niet weten wat erin zit omdat je ook abonnee bent en de box nog moet ontvangen, klik dan niet verder! Ben je nieuwsgierig en wil je het wel weten? Veel lees & kijkplezier!

20130223-183227.jpg

20130223-181657.jpg

20130223-183328.jpg

20130223-183307.jpg

20130223-183257.jpg

20130223-181738.jpg

Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere weergave waarbij de letters wel goed scherp zijn en beter leesbaar.

20130223-202107.jpg

1. ModelCo – Cheeks & Liptint Rosy Red
Fullsize: €18,50 / 10 ml

Glossybox: ‘Dit innovatieve duo-product kan worden aangebracht op de lippen voor een sexy kleur of op de wangen als een long-lasting blush.’

Dit soort producten vind ik ronduit vervelend. Zelden zijn ze prettig en wil ik ze echt gebruiken. Je moet de substantie uit de tube duwen en met je vingers aanbrengen? Hoe stom is dat! Roze vlek op je vinger! Waarom geen kwastje of een vorm waarbij je het wel direct op de mond of wang kunt opbrengen. Voor je wangen zou je dat iets kunnen gebruiken als een kwast als je geen roze vingers wilt krijgen (of mega snel wassen). Maar voor je mond is dat onlogisch aangezien het een praktisch product dient te zijn waarbij je verder geen hulpmiddelen nodig hebt… zo zie ik het althans.

20130223-145700.jpg 20130223-145651.jpg

20130223-145711.jpg 20130223-145719.jpg

Ik ken dit merk al en ik heb zelfs al eens zo’n lip/cheek tint van ModelCo gekocht (70% korting bij ICI Paris XL). ModelCo is een Amerikaans merk en behoorlijk prijzig. Duurder dan niche merken en net iets goedkoper dan de luxere merken als Chanel en Lancôme. Deze Rosy Red smaakt exact hetzelfde en heeft ook hetzelfde resultaat: smaak is raar, bijna echt smerig te noemen – chemisch – en het brengt vlekkerig aan bij mij. Je moet denk ik een liefhebber zijn van dit soort producten. Dit is mijn ervaring… ik kan er niet warm voor lopen en pas: next!

2. Biotherm – Biomains hand en nagel verzorgingcrème
Fullsize: €25,01 / 100ml (dit is een sample van 20ml)

Glossybox: ‘Een veelzijdige en werkzame verzorging voor de handen. De crème beschermt en maakt de nagels krachtig.’

20130223-164244.jpg

20130223-181728.jpg

Fijne crème voor mijn winterhanden en goed voor mijn nagels denk ik. Het trekt snel in en laat geen vettigheid achter. Een goed product dus! Yes =) Biotherm is toch wel een kwaliteitsproduct. Je kunt het kopen bij de drogist maar qua prijs en kwaliteit hoort het meer thuis bij de parfumerie. Daar kun je het dan ook vinden. Klik op de afbeelding hierboven als je de ingrediënten lijst wilt lezen.

3. Mario Badescu – Silver Powder

Fullsize: €14 / 29ml (dit is een luxe sample)
Glossybox: ‘Dé oplossing tegen overmatige, koppige mee-eters en grove poriën! Na het gebruik van de absorberende Silver Powder zie je meteen een duidelijk verschil.’

20130223-164319.jpg 20130223-164331.jpg

Hier ben ik erg benieuwd naar. Ik heb vrij grote poriën op mijn neus / t-zone. Ideaal product dus voor mij denk ik. De wijze waarop je het moet gebruiken is wel anders dan ik gewend ben. Met een wattenbol (ik zou een wattenschijf gebruiken) die je nat maakt en vervolgens in de pot met poeder moet dopen en dan op het gezicht deppen. Na 10 min afspoelen met lauw water.

4. Dr. van der Hoog – Hydro Active Masker
Fullsize: €9,10 / 50ml

Glossybox: ‘Dit masker verwijdert dode huidcellen en herstelt de huid. Door de innovatieve applicatiekwast is het masker gemakkelijk aan te brengen.’

20130223-181812.jpg

Deze is bedoeld voor de normale en gemengde huid =S Zou dat nou betekenen dat ik met mijn vocht- en vetarme (droog ook wel genoemd) huid dit niet kan gebruiken? Ik ga het even navragen. Vermoed dat het geen kwaad kan aangezien het hydraterend is en niet zozeer iets bestrijd, kans op uitdroging zal er niet wezen denk ik.

Dit had ik al eens eerder met een facewash uit ee beautybox, dat het niet voor mijn huidtype bedoeld was. Het merk liet me weten – via Facebook – dat het gewoon prima kon, want het was volgens hen geschikt voor elk huidtype (ookal stond er er op de verpakking normale huid), nou dat heb ik geweten. Kreeg er erg veel droogtelijntjes van en m’n gezicht voelde steeds trekkerig & dus droog aan na die reiniging. Dat wil ik niet meer. Hopelijk is20130223-164310.jpg dat niet het geval met dit product.

Het valt me trouwens wel op dat de gezichtsverzorging vaker niet past bij mijn huidtype. Waarom heb ik dan bij al die boxen een beautyprofiel aangemaakt waar mijn huidtype in staat opgeslagen? Hmm, I wonder… Deze vraag heb ik wel eens gesteld aan het van team van Glossybox, maar ‘dat was onmogelijk om rekening mee te houden’. Oké, dus regelmatig heb ik gewoon dikke pech met het soort crème voor mijn gezicht?! M’n gezicht is heilig lieve mensen, dus ik ben en blijf voorzichtig, zodat ik wanneer ik oud en rimpelig behoor te zijn, nog steeds vrolijk rond loop (met rollator wellicht) met een stralende zowat rimpelloos huidje 😉

5. Bell – Air flow Lotus effect
Fullsize: €3,50 / 10ml

Glossybox: ‘Door de geavanceerde technologische formule van deze nagellak wordt lucht doorgelaten, waardoor de nagels kunnen ademen.’

20130223-145726.jpg

Tja, sorry maar dan ga ik weer heel kritisch zijn, maar je doet toch een basecoat op voordat je een kleurlak opdoet. Leuk van deze technologie maar dit vind ik niet zo bijzonder en niet heel goed over nagedacht … Tenzij ze ook een basecoat hebben met deze technologie. Alleen werkt het dan nog wel na 3 lagen lak? 😉 Haha, klinkt als een mooi verkoop praatje, of het echt zo is kan de consument toch niet checken. De kleur is 706 – Vernis á Ongles Air Flow. Het merk ken ik niet en trekt me ook niet zo aan. Liever zie ik merken als Rimmel, Trind, Sally Hansen, Essie, WIC, KOH en OPI. De Catrice lakjes spreken mij zelfs meer aan in ieder geval – te koop voor €2,50 bij De Kruidvat.

EDIT: Dankzij vaste lezeres Stacey weet ik nu dat deze soort nagellak geschikt is voor de mensen die praktiserend Islamitisch zijn. Volgens de Islam mogen de nagels niet dekken of dicht stoppen. Ik kan het ook nog aan Marjam vragen voor de zekerheid. Zij zal het mij vast en zeker kunnen vertellen en dan pas ik deze blog nog even netjes aan.

De box bevat deze maand 2 fullsize producten en 3 luxe samples/miniaturen.

Wat vind jij van deze inhoud?

Ik ben niet kapot van de kleur nagellak. Het is een wat duffige kleur, bruin/nude-achtig. Niet mijn smaak. Dat kan natuulijk en misschien kan ik er een ander wel blij mee maken. De lip & cheek stain is niet zo aan mij besteed, maar voor de rest vind ik de box wel geslaagd. Ik zal niet snel weer een abonnement nemen op de Glossybox. Dit was echt de laatste review die ik schreef over deze box. Er moet wel heel wat veranderen, heb ik besloten, wil ik weer een abonnement gaan nemen op de Glossybox. Niet dat ‘ie zo slecht is, maar aangezien ik ook de Beautybox en de Stylecase elke maand ontvang (als abonnee), moet ik nu eenmaal de leukste overhouden. En drie boxen zijn echt te veel, eigenlijk vind ik 2 al teveel…

Komende maand ga ik daarom eens een Beautybox versus Stylecase battle houden. Wie weet hou ik er dan eentje over en scheelt dat weer in de maandelijkse vaste lasten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik begin nu toch echt te merken dat we nog lang niet uit die crisis zijn. Boodschappen zijn duur, de vaste lasten stijgen ook (huur, KPN, onderhoud etc.) en dan heb ik het nog niet eens over kleding en cosmetica. Prijzen dalen niet, maar stijgen eerder. Daarom moet ik oppassen met verkooppraatjes en fouten die bedrijven maken (webshops, KPN en meer). Aan alle kanten proberen bedrijven geld op te halen van de consument. Als ze mij bellen om iets te verkopen, aanspreken op straat of aanbellen, dan is mijn antwoord standaard: ‘Nee dank je wel, ik heb geen geld.’ Oké ik heb geen interesse maar zit ook heus krap bij kas, dus het klopt wel enigszins  Wanneer ik een beetje geld over heb aan het einde van de maand, dan gaat dat naar mijn spaarrekening of gedeeltelijk naar een goed doel die het écht goed kan gebruiken. Maar zeker niet naar een nieuw abonnement of een zogenaamd super deal voor een service. Less spending for me!

Oké, genoeg over geld gepraat. Ik wens jullie allemaal een super fijn weekend toe en zie jullie komende week weer!

Hebben jullie leuke plannen dit weekend?

Morgen ga ik gezellig lunchen in Utrecht. Maandag start weer een studieweek voor mij.

xoxo Fleur

PS Alle foto’s heb ik gemaakt met mijn iPhone, vandaar dat sommige foto’s minder zijn dan de kwaliteit die jullie gewend zijn op mijn site.