Notities bijhouden is fun!

Dit vind ik zo leuk, een boekje om van alles in bij te houden! Ik ben echt verzot op notitieboekjes. In deze blogpost laat ik jullie een te gek boekje zien van Moleskine,  Style Journaal. Echt super handig, vooral voor bloggers. Waarom? Dat zal ik laten zien adhv allerei foto’s. Moleskine heeft heel veel keuze in allelei soorten notitieboekjes (te vinden op Cadeau.nl). Deze versie, de Style Journal, is aan mij zeker goed besteed!

Ben je nog opzoek naar een leuk cadeau voor een vriendin, je moeder, zus, nichtje of tante, neem dan zeker even een kijkje in de webshop, want genoeg leuks te vinden. En ideaal om met Sinterklaas of Kerst cadeau te geven maar natuurlijk ook als verjaardagscadeau =D

Ik kom echt om in de notitieboekjes. In een Albert Heijn boekje hou ik mijn To Do lijstjes bij, in een schattig klein notitie boekje schrijf ik al mijn geplande blogs en dan heb ik ook nog een ‘Things to do today’ boek die ik voor studiedagen gebruik (aanrader voor plannen van studie/werk en je afspraken overzichtelijk hebben naast je to do list) en dan heb ik ergens in de boekenkast ook nog een boekje waar ik van alles in opschrijf (lekkere wijnen, wishlist etc.). Jeetje wat veel boekjes hoor ik je nu denken… klopt. Maar een boekje om echt àlles in bij te houden dat met mijn hobby bloggen te maken heeft èn meer, had ik nog niet. En laat nu de Style Journaal daar echt helemaal perfect voor zijn. Hierin kan ik alles bundelen en hoef ik dus niet meer losse lijstjes bij te houden en kunnen de oude boekjes lekker bij het oud papier.

Hoe ik het boekje gebruik?
– Events inplannen
– Lijst met alle inspiratie voor artikelen
– Lijst met de blogpost die ik wil inplannen (een to do list, foto’s maken, materiaal/informatie verzamelen etc.)
– Wishlist in bijhouden
– en nog meer items die ik graag wil bijhouden kan ik er echt allemaal in kwijt; bijv. lekkere wijnen waarvan ik denk ‘die moet ik zeker nog eens kopen’, must have cosmetica en outfits die ik moet onthouden omdat het dan minder tijd kost om ’s ochtends voor de kast te staan… bespaard mooi tijd zodat ik net wat langer kan snoozen 😉 en ga zo maar door …

Kijk maar eens mee naar de foto’s die ik heb gemaakt van mijn Style Journal:

    

Handig die pagina’s met alle maten, kun je goed zien wat je bijv. moet bestellen als je iets uit de UK koopt. Kun je snel opzoeken op vakantie welke maat je moet hebben etc. Geen miskopen meer =)

Ook handig een handleiding met alle wasvoorschriften. Ik knip vaak alle labels uit mijn kleding (soms ook die in mijn nek als ze jeuken). Eigenlijk weet ik ondertussen wel hoe ik al mijn kleding moet wassen na al die jaren. Maar voor jonge meiden die net op kamers gaan en voor het eerst zelf gaan wassen, hele handige pagina 😉 (tip: bij twijfel àltijd handwas doen en koud water, dan hoef je nooit kleding weg te gooien, die functie staat ook op de wasmachine trouwens, handwas wil nog niet zeggen dat je het met de hand moet doen =P).

Hier zijn nog veel meer tabbladen en die kun je zelf invullen met de stickers die bij het boekje erbij komen. Ik heb bijv. een tabblad aangemaakt met de ‘blogs’ sticker. Daar schrijf ik mijn ’to do’ lijstjes voor alle blogs/artikelen, maar ook inspiratie schrijf ik daarin op. Vaak zijn inspiraties meteen al titels voor nieuwe blogs.

Zoals je ziet is er veel keuze in de soorten stickers die je kunt gebruiken. Maak je boekje persoonlijk en ga lekker los met het plakken van de stickers.

Haha, door onderstaande foto weten jullie ook meteen wat er nog meer aan komt deze komende 2 weken =) (bovenaan staat deze blogpost, zie je staan foto van gebruik, dat is dus deze foto hihi).

Ik heb niet van alle bladzijdes foto’s gemaakt natuurlijk. Maar je kunt bijv. ook plaatjes die je vindt in tijdschriften plakken op pagina’s die hier speciaal voor bedoeld zijn. Daar kun je oa. outfits, cosmetica of make-up looks die je tegenkomt in tijdschriften uitscheuren en daar opplakken. Super leuk toch?! Wat ik tot nu toe altijd deed: de hoekjes van de pagina’s omvouwen in tijdschriften en bladzijdes uitscheuren wanneer ik weer eens wat tijdschriften moest weggooien. Maar eigenlijk doe ik niets meer met die uitgescheurde pagina’s… ze liggen in de boekenkast in een map te verstoffen. Nu kan ik er nog eens door heen spitten en de mooiste eruit halen en netjes in mijn boekje plakken. Altijd goed voor een inspiratieloos moment.

Geweldig boekje niet waar? Is dit nou niets voor jou… er zijn echt véél meer soorten Journals van Moleskine. Het zijn misschien geen goedkope boekjes zoals de Hema to do boekjes, maar deze hebben een stevige & mooie kaft, lijntjes en héél veel mogelijkheden om allerlei soorten lijstjes bij te houden (tabbladen). Vrouwen houden ervan om dingen te noteren. Boodschappenlijstjes, notities, ideeën die niet vergeten moeten worden.. dus voor inspiratie, notities die je niet wilt vergeten en dat soort zaken, zit je helemaal goed met de Moleskine boekjes. Ik besef me dat het nu echt begint te klinken als een reclame praatje (ik krijg niet betaalt voor deze blogpost hoor, ook niet voor de linkjes ofzo), maar ik ben gewoon echt heel enthousiast.

De Style Journal kost €19,- (incl. btw) en wanneer je bestelt bij Cadeau.nl voor 18:00 (en het is op voorraad) dan heb je het de volgende dag al in huis! Verzendkosten zijn €4,-, ongeacht of het pakket of brievenpost is (door PostNL). In totaal kost dit Moleskine boekje dus €23,- bij Cadeau.nl.

Mijn nieuwe Style Journal zal niet ontbreken in mijn handtas. Zo vaak pak ik snel mijn telefoon om een notitie aan te maken over een blogpost of als ik echt een schrijfbui heb en laptoploos ben… maak ik snel een mailtje en stuur ik deze naar mezelf… De notities in mijn iPhone hou ik niet dagelijks bij. Ook de agenda van mijn telefoon gebruik ik niet (batterij gaat snel leeg, dus niet ideaal). Ik heb een oude iPhone (3G) en die loopt nog wel eens vast, daar heb ik nu dus geen last meer van als ik bruis van de blogideeën. Nu is alles in één gebundeld. I like! <3

Heb jij ook notitieboekjes in huis? Wat hou jij daar allemaal in bij?

Ik ben nieuwsgierig, vertel mij er dus over in de comments! xoxo Fleur

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk.