BLACK IS BACK

Een zwarte tas, eigenlijk zo’n beetje onmisbaar voor een vrouw. Zwart raakt nooit uit de mode en kun je overal mee combineren. Jarenlang droeg ik alleen maar bruine tassen aan mijn schouder of arm en het werd de hoogste tijd voor een mooi klassiek maar vooral zwart (leren) exemplaar. Mijn zoektocht leverde niet zo snel iets op, totdat ik ging zoeken in de webshop van Duifhuizen.nl. Met een fijne korting mocht ik een accessoire uitzoeken en al snel viel mijn keuze op deze klassieker. Waar ik vooral op lette bij mijn zoektocht en hoe de kwaliteit en prijs mij beviel lezen jullie in deze review…

Veel vrouwen hebben meer dan 1 handtas in de kast liggen thuis. Een designer exemplaar is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij in ieder geval voorlopig nog niet. Vanaf mijn begin twintiger jaren begon ik met het dragen van handtassen. Inmiddels heb ik een aardige verzameling! Een paar kleine handzame tasjes, een aantal middelgrote en een enkele zeer grote bezit ik. Bijna allemaal zijn ze van leer. Niet dat ik dat een must vind, maar vaak blijven deze tassen mooier in vergelijking met nepleer. Leer wordt mooier met de jaren, mits je de tas regelmatig behandeld om te beschermen tegen weer en wind. Daarnaast is het verstandig om voorzichtig om te springen met je tas zodat de slijtage wordt beperkt. Denk aan zo min mogelijk op een vieze ondergrond neerzetten en er niet teveel en te zware spullen in stoppen. Stom genoeg houd ik me daar lang niet altijd aan. Daarom slijten mijn tassen soms harder dan nodig en koop ik nu en dan eens een nieuwe.

Nu zocht ik dus specifiek een zwarte tas. Van de webshop Duifhuizen.nl mocht ik €50 shoptegoed besteden aan een accessoire. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, het werd een zwarte leren tas zoals je wel begrijpt. Tenslotte had ik deze nog niet en hoe moet dat dan als ik een keer stylish zwart gekleed naar een party ga ;). Meestal weet ik wel precies wat ik wil en als ik dan de pagina’s afstruin opzoek naar datgene wat ik wil, duurt mijn zoektocht nooit lang.

zwarte leren handtas 3zwarte leren handtas 2

De tas is van het merk Roberto Rivani. Een merk dat ik nog niet kende voordat ik deze tas kocht.

zwarte leren handtas 4

Afgelopen november kwam mijn tas binnen. De levering was snel en netjes. De tas was mooi verpakt en zag er goed uit. Hierna ging ik de tas ruim vier maanden intensief gebruiken (elke dag eigenlijk wel). Op de foto’s zie je de tas nadat hij net binnen was gekomen. Ik heb geen nafoto’s gemaakt maar zal eerlijk omschrijven hoe de tas na deze vier maanden gebruik er uitziet.

zwarte leren handtas 1

Het formaat is perfect voor dagelijks gebruik. De tas hing ik iedere ochtend en middag aan het stuur van mijn fiets om naar mijn werk te gaan, boodschappen te doen, naar de stad te gaan etc. De tas ben ik vergeten in te spuiten om te beschermen toen ik ‘m net binnen kreeg. Toch ziet de tas er nog zo goed als nieuw uit… behalve dan de hengsels. Aangezien de tas zo intensief is gebruikt, zie je dat er slijtage is op die plekken. Het plastic wat op de naden zit van de hengels laat hier en daar een klein beetje los. Het is niet storend, want het is niet direct zichtbaar van een afstandje. Als je het niet weet, valt het dus niet zo op. Toch vind ik dit wel een klein beetje jammer. De tas kan ik nog prima dragen en elke dag gebruiken, maar ik wissel ‘m nu wel af met mijn bruine tassen voor de afwisseling. Als de hengsels nog verder gaan slijten, zal ik kijken naar hoe ik het kan laten repareren. Anders vind ik het zo zonde van de tas die er verder nog zo mooi en goed uitziet. Het leer rondom en aan de onderkant heeft namelijk nog helemaal geen beschadigingen. Zo kan ik toch de tas nog jaren lang met veel plezier dragen.

De tas kost €119,95 (ik betaalde dus €50 minder dan dat) en is nog steeds te bestellen op Duifhuizen.nl. Op dit moment is de tas in de aanbieding en kost ‘ie slechts €83,96. Oh en nog een leuk detail, het kwastje van leer dat eraan hangt vindt mijn kat (Boefje) erg leuk om mee te spelen haha :). De webshop verkoopt naast allerlei soorten tassen ook portemonnees, koffers, sieraden en meer. Zeker de moeite waard om eens rond te snuffelen als je opzoek bent naar iets nieuws om er weer stylish uit te zien.

Wat is jouw favoriete handtas (en welke kleur)?

Tot snel weer, xoxo Fleur