20130218-163437.jpgNEW DIARY PICTURES!

Na twee lange blogs met een deel 1 en deel 2 over mijn terugblik op 2012 nu dan eindelijk weer recenter materiaal. Vandaag laat ik jullie alle de pictures van januari zien. Hoe zag deze maand eruit voor mij? Kijk snel mee naar de wandelingen in het bos, feestjes en meer waar ik ben geweest!

Ik kon het toch niet laten, hier nog een paar kiekjes van november & december. Nog even terugblikken op de kerstperiode, gewoon omdat het kan 😉

20130218-164106.jpg 20130218-164239.jpg

Deze foto’s maakte ik voordat ik de deur uit ging voor Lottes verjaardag. Ik schreef het artikel ‘haarstyling #1: feestelijke krullen’ naderhand. De foto links bewerkte ik met een app op mijn iPhone, spikkels en de naam van mijn site voegde ik toe. Die foto gebruik ik nu voor social media.

20130217-212910.jpg 20130217-212618.jpg

Een ooglook wanneer ik met mat zwart en glanzend koper-bruin oogschaduw aan de slag ga. Intens donker maar net niet té. Mooie look voor een avond feestje of borrel. Rechts zie je een rustigere oog make-up die ik zwart-wit maakte met een filter van Instagram.

20130217-212849.jpg 20130218-164336.jpg

Links: Utrecht by Night, stukje van de potterstraat vanuit Janskerkhof gezien. Ik liep onderweg naar huis na de open avond van Salon Laurent. Rechts: nieuwe lipsticks van The Body Shop. Deze wilde ik snel gaan reviewen… maar nog niet aan toegekomen =(

20130218-164204.jpg 20130218-163958.jpg

We vierden Sinterklaas dit keer super laat, 15 december pas. Maar wel volle bak, met z’n tienen. Het was een hele gezellige avond met leuke en verrassende surprises en nog mooiere gedichten. De dag erna gingen mijn zus, haar vriend en m’n moeder accessoires verkopen op de kerstmarkt in Bussum. Mijn broer, schoonzussie en ik gingen even langs om warme drank en lunch te brengen. Brrrr, respect, want wat was het bere koud die dag!

20130217-212925.jpg 20130218-163841.jpg

Prachtig gedekte tafel voor 2e kerstdag! Esther, Vincent en ik zorgden voor deze servetten, met behulp van een Belgische DIY.

20130217-212936.jpg 20130217-212944.jpg

Links het voorgerecht: zalm, komkommer, sla met een frisse dressing. Rechts het tussengerecht: heldere paddenstoelen bouillon.

20130217-212953.jpg 20130217-213001.jpg

Links het hoofdgerecht: Ham uit de oven met warme cranberry saus, groente en – ons favoriete koolhydraat gerecht – Yorkshire pudding! Rechts het Nagerecht: Clafoutis (met kersen), mango sorbet ijs, een mini gebakje en room.

Al het eten had mijn moeder helemaal alleen klaargemaakt! Wat kan die moeder van mij toch fantastisch koken, wauwie! <3

kerstversiering grapje 20130218-163203.jpg

Links: een winactie die ik hield rond de kerstdagen, ik mocht shoptegoed weggeven aan een gelukkige winnares namens Cadeau.nl. Rechts: Dimi en ik tijdens het kerstdiner. Ik droeg een off-white jurk met zwarte bloemen print van de H&M met een zwarte colbert (ook H&M) met van die leuke pofschouders. Mijn haar had ik opgestoken met zo’n donutrol. Je kunt hier mijn outfit niet goed zien. In het februari fotodagboek zal deze nog voorbij komen, want ik droeg de jurk met dit jasje naar een fashionshow.

20130218-163425.jpg 20130218-163324.jpg

Ik kocht sokken bij de H&M en postte op Instagram voor de grap die linker foto met de tekst: het is donderdag, maar ik ben vandaag recalcitrant. Die nagellak is een crackle van OPI. Er hoort een donkere kleur onder eigenlijk zodat je het effect beter ziet. Nu lijkt het net alsof ik gechipte nagellak heb.

– januari 2013 –

20130218-163756.jpg 20130218-164127.jpg

Links: met badjas aan maakte ik me hier op, om de dag fris te beginnen. Soms maak ik dan meteen een ooglook foto of in dit geval even instagram. Rechts: sinds deze winter zie ik steeds vaker leuke quotes en spreuken voorbij komen op twitter/FB en instagram. Wanneer eentje mij erg aanspreekt, maak ik daar een printscreen van of RT/deel ik deze met mijn volgers. En tja, ik ga vaak zat te laat écht slapen en dan is het opstaan niet altijd even makkelijk 😉

20130218-164645.jpg 20130218-164039.jpg

Dit is mijn uitzicht wanneer ik in het restaurant zit van de V&D om te studeren (of bloggen). De La Place heeft helemaal bovenin een ruimte waar je met veel daglicht goed kan werken aan een tafel. En het dakterras is erg fijn wegens het uitzicht (en een frisse neus halen). Rechts: deze foto kwam ik tegen via twitter! Elke keer wanneer ik ‘m zie lig ik weer in een deuk. Deze hond heeft een eigen instagram account! De hond is geboren met een flinke ‘overbite’ waardoor je dit soort hilarische kiekjes kunt verwachten wanneer je zijn account bekijkt. Het is dus zeker niet nep, het is gewoon niet de meest mooie hond, maar wel heel grappig en lief.

20130217-213017.jpg 20130217-212517.jpg

Links: lekkere zondagavond maaltijd, verse hamburgers met cola, jammie! Rechts: zo ziet mijn laptop eruit sinds december, beplakt met de stickers van de beauty webshop van Johnbeerens.com. Ja ja, ik ben een echte John Beerens Lover =D

Witte chocolade taart Witte chocolade taart

Ik maakte op 30 december een lekkere witte chocolade taart. Links nét uit de oven en rechts met de poedersuiker erover… wat een beetje mislukte :s Hieronder zie je hoe ik het in 2009 serveerde tijdens het kerstdiner.

Toetje kerst 2009 20130217-211953.jpg

Op oudejaarsdag ging ik gezellig lunchen bij mijn oom en tante in ’t Gooi. Natuurlijk nam ik de taart mee en gaf mijn oom een gouden tip voor de bereiding zodat de taart een volgende keer nóg lekkerder is. Hierna reisde ik door naar Haarlem (met flinke vertraging) om daar gezellig Oud & Nieuw te vieren met vriendin Solange en haar vriend Peter. Bij Peter thuis aten we lekkere hapjes en toosten we op het nieuwe jaar om middernacht. Rechts zie je hoe mijn look was deze avond. En natuurlijk maakte ik Solli op!

20130217-170220.jpg 20130217-212430.jpg

Ik had Solange’s haar gekruld en mooi opgemaakt (bruine smoky eyes) en na middernacht vertrokken we naar Brasserie van Beinum om daar verder te feesten. Heerlijk gedanst en een leuke avond beleeft! De volgende dag, na het opruimen, aten Sol en ik gezellig pizza bij Peter terwijl we een film keken. Als toetje genoten we uiteraard nog even van die witte chocolade taart.

20130218-164837.jpg

Weer in Utrecht ging ik verder met de studie en de leuke uitjes zijn eigenlijk vooral in het weekend en soms op de vrijdag. Met vriendin Susan ging ik gezellig lunchen in Soest, vlakbij het bos en daar liepen veel honden rond in die toko. Deze confrontatie op de foto was erg grappig. Moest er erg om lachen.

Ik ging die week langs bij de fysio, om weer eens naar mijn rug en nek te laten kijken. De fysiotherapeut kraakte hier en daar mijn rug/schouder bladen, het zat vast met knopen in mijn spieren. Na 3 behandelingen ga ik het weer zelf doen, door huiswerk oefeningen en meer bewegen (sporten) en op mijn werkhouding letten. Hopelijk worden de nekklachten dan minder en wie weet verdwijnen ze zelfs…

20130218-163243.jpg 20130218-164807.jpg

Links: het boek ‘Zout op mijn huid’ (een vertaling) leende ik en had ik in 3 weken uitgelezen. Voor mij is dat snel, ten eerste door mijn leestempo (dyslexie) en omdat ik meestal snel in slaap val na een paar bladzijdes lezen. Dit boek is echt een aanrader (tenzij je erg preuts bent). Ik kocht maar eens het boek ’50 shades of grey’ omdat ik daar zoveel positieve verhalen over heb gehoord. De Engelse versie kocht ik, want dat leest fijner in de originele taal is mijn ervaring. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan de vertaling. Rechts: een foto van het tuinmeubilair, zo mooi met die dauw erop vroeg in de morgen!

Blush

Deze blush van het merk Vani-T ging ik testen om voor de Beauty webshop te reviewen van John Beerens (in deze video zag je ‘m al voorbij komen). Mooie kleur! Het is een crème blush waardoor je rekening moet houden met hoe je het aanbrengt. Zodra je poeder hebt opgedaan, kun je dit soort blushes niet meer opbrengen. Het werkt nooit prettig en mooi om vloeibare producten (of in dit geval creamy) over poeder aan te brengen. Dit is daarom een product wat ik meer in de zomer zal gebruiken aangezien ik in de winter vloeibare foundation gebruik die ik afpoeder. Eind lente en in de zomer gebruik ik soms een tinted moisturizer maar meestal niets op mijn huid waardoor deze blush dan goed van pas zal komen.

20130217-213107.jpg 20130217-225731.jpg

Links een jurkje dat ik graag had willen kopen… maar ik kon me inhouden. Genoeg kleding en vooral jurken in mijn kledingkast! Het lukt me al aardig om geen onnodige kleding meer te kopen, want heb nu ruim 2 maanden niets nieuws gekocht. Rechts zie je een hele oude foto van mij. Deze kwam boven water na het opruimen. Hier was ik 18 jaar en deed ik een oriëntatie jaar op de Vrije Hogeschool. Sanne, mijn vriendin dat jaar, maakte deze spontane foto. Het was een intensief jaar waarin bijna alle 100 studenten zichzelf behoorlijk zijn tegengekomen. Ik heb echt ontzettend veel geleerd daar in 1 jaar tijd. Er waren veel ups en een enkele down, maar het was vooral een leuk jaar (oa. dans, toneel en kleinkunst) met veel zelfontplooiing.

10 januari ging ik gezellig koken en eten bij vriendin Cathelijne. We werden vriendinnen in ons eerste jaar op de PABO. Deze vriendschap is snel hecht geworden en we zijn al ruim 7 jaar vriendinnen. Jullie zien haar vaak voorbij komen in artikelen over visagie en ook in dit soort foto dagboeken. Met haar heb ik veel lol, ik beschouw haar soms als mijn kleine zusje en zij mij weer als een (2e) grote zus, we schelen maar liefst 7 jaar. Cath is net zo oud als mijn nichtje. Doordat Cath al jong volwassen werd toen zij op haar 17e op kamers ging in Utrecht, trokken we vaak met elkaar op en nu zou ik haar nooit meer willen missen <3

20130217-212106.jpg 20130217-212447.jpg

Links: dit gebeurd mij zo’n 2x per maand. Iedere keer stapelen de enkele ‘eenzame’ sokken zich op en dan is het een kwestie van matchen wanneer alle was weer gedaan is. Ik doe wel eens niet matchende sokken aan, tja, wie ziet dat in de winter met laarzen aan 😉 Rechts: mooi foto moment, de dauw in de Japanse kersenboom terwijl de zon erop schijnt.

18 januari nam Ramona van Beautynailsfun.nl mij mee naar een fotoshoot van Rebel on the Rocks. Wij mochten daar achter de schermen meekijken en bloggen over dit nieuwe fashion merk. Er werden close-up foto’s gemaakt en die worden gebruikt voor de prints op t-shirts. Hier zal ik meer over vertellen zodra ik er meer informatie over heb ontvangen. Nu dus alleen een preview. Ik verwacht over ongeveer anderhalve week dit verslag online komt.

20130217-212130.jpg 20130217-212503.jpg

Hier zie je de visagiste aan het werk, zij deed ook hairstyling. Er waren heel veelzijdige modellen. Ramona en ik mochten in de ochtend komen filmen & fotograferen en wij zagen alle jonge meiden en jongens voorbij komen.

20130217-212554.jpg 20130218-164904.jpg

Links Ramona en ik samen op de foto voor Instagram en rechts de visagiekoffer. Oh wat wil ik graag zo’n mooie koffer hebben! Dat zal vast niet heel lang meer duren…

20130218-164544.jpg 20130218-163551.jpg

We gingen ook nog even langs bij de beauty webshop van John Beerens. Daar konden we alle nieuwe producten eens goed bekijken en hebben we een paar nieuwe producten aangeschaft. Ik ging weer naar huis met heel veel foto’s van de shoot, een volume poeder van het merk TIGI en een haarmasker van Redkens. Rechts: zo zag mijn laatste week van januari eruit. De week hierna startte februari. Wat gaat de tijd toch snel!

20130217-212529.jpg 20130218-163740.jpg

Zaterdag 19 januari logeerde ik bij Graciela (Gras). Heerlijke risotto maakte ze klaar en we hebben lekker gekeken naar The Voice Kids, TV Kantine en De Beste Zangers. Gras ken ik ook van ons eerste jaartje op de PABO (Marnix Academie). Gras maakte de overstap, na het behalen van haar P, naar de universiteit. Inmiddels heeft zij haar bachelor én master behaald en een goede baan (ben zo trots op haar!). We zien elkaar ongeveer om de week voor dit soort avondjes. Gras is ook 7 jaar jonger en ik heb mede dankzij haar een hele leuke & fijne 2e studententijd beleeft in Utrecht. Ik liet haar kennis maken met de bruisende studentenstad Utrecht en ze werd lid bij Veritas (op mijn aanraden). Binnenkort ga ik haar nieuwe stek bekijken want ze is onlangs verhuisd. Ben erg benieuwd naar hun nieuwe appartement! Links zie je de Maliebaan waar Gras vlakbij woonde en rechts zie je het Corversbos in Hilversum zoals het er toen uit zag met dat laagje sneeuw.

De week van 21 januari wandelde ik veel in het Corversbos, prachtig met die sneeuw. Het plan is om weer een poging tot hardlopen te ondernemen. Dat gaat de komende week gebeuren, nu de sneeuw weg is heb ik geen smoesjes meer om het niet te doen 😉

Donderdag 24 januari hielden mijn moeder en ik een parfum proeverij op een locatie in ’t Gooi. Marie-José, van InFine te Haarlem, gaf de Home InFine Experience. In 2011 had ik met vriendin Solange al kennis gemaakt met het concept en was ik enorm enthousiast. September 2012 leerde ik meer over de achtergrond van het concept van InFine door Franse neus Jean Patout te interviewen. De geur die ik meekreeg in de tasverstuiver is inmiddels op en vond ik zalig.

20130217-212715.jpg InFine Home Experience

Nu hebben onze vriendinnen ook hiermee kennis kunnen maken en ook zij waren dol enthousiast. Het was een hele gezellige avond waarbij er veel gekletst werd en geroken aan alle geuren. Marie-José heeft alle dames erachter laten komen welke geur ben hen past. Daarnaast vertelde zij tegen het einde van de avond alle karaktereigenschappen van de aanwezige. Zo treffend was dit, ongelooflijk gewoon! Ik zag allemaal gezichten die zichzelf duidelijk konden herkennen in de omschrijving. Grappig dat dit zo klopt. Opvallend was dat soms iemand zich er niet helemaal in kon herkennen maar de vriendin of een familielid dan aangaf dat dit toch echt wel paste bij de persoon. Zo leerden we dus ook weer onszelf een beetje beter kennen.

Mijn zus Merel heeft een eigen bedrijf, Black Bird Design en bood deze avond allerlei accessoires aan ter kennismaking. Waaronder mooie kaarten met eigen gemaakte foto’s die zij heeft laten maken, leuke rustieke & romantische kaarsen gemaakt door verstandelijk gehandicapten en prachtige kussens (stylish maar ook stoere) die mijn moeder maakt, konden worden bewonderd. Daarnaast had ik een hoek ingericht in een van de kamers waar de dames konden plaatsnemen om advies te krijgen (ja Fleur’s Beautytips hè) en gaf ik de dames een touch up. Cathelijne gaf ik een full face make-up met groene oogschaduw en Imana kreeg donkere smoky eyes. Een divers vullende avond dus waarbij iedereen onder het genot van drankjes en heerlijke hapjes genoot van alle Beauty. Een groot succes en we gaan dit vast en zeker later dit jaar nog eens herhalen.

Ooglook blauw smokey

Ik maakte een blauw/grijze smokey eyes de dag dat ik naar Nanette ging.

20130218-163350.jpg 20130218-163530.jpg

Vrijdag 25 januari logeerde ik bij Nanette in Utrecht, na het lekkere avondeten sprongen we de auto in op naar Houten. Daar gingen we kijken naar de film Les Misèrables. Een hele luxe bioscoop waar je drankjes kunt bestellen tijdens de film. Aan de achterkant van alle rijen stoelen zitten tafels met een klein lampje en een knop om de bediening te laten komen. Kleine bios maar erg luxe dus. Echt een aanrader! Je betaalt wel iets meer voor je kaartje (€2 geloof ik), maar dan heb je ook wat (geen pauze). De film is prachtig, alleen waren wij allebei erg naïef geweest en hadden niet verwacht dat deze musical film zo lang duurde (3uur!) en non-stop zingend zou zijn. Natuurlijk weet je wel dat er voornamelijk gezongen wordt, maar we hadden dialogen verwacht ipv alleen maar zang. Desalniettemin hebben we wel kunnen genieten want de meeste acteurs zingen echt prachtig. We hebben wel regelmatig moeten lachen (natuurlijk niet hardop) aangezien het soms echt (in onze ogen) wat overdreven en onrealistisch was. Een geslaagde avond en de volgende keer kiezen we iets zorgvuldiger uit welke film we gaan zien, toch Nanette?!

Zaterdag 26 januari, ging ik even langs bij vriendin Lotte. Daar liet ik een review pakket achter voor haar man Jan-Willem (testpanel lid). Daarna reisde ik door naar Haarlem om Solange weer op te zoeken.

20130217-212724.jpg 20130218-163454.jpg

Zij nam mij mee uit eten in de stad – tonijn vooraf en als hoofdgerecht had ik sliptong – en daarna gingen we drankjes doen bij van Beinum. Haar vriend Peter sloot zich aan samen met een aantal vrienden. Gezellig gekletst en wijntjes gedronken tot sluitingstijd, waarna we nog even bij de Polobar gingen kijken. Hier gingen Sol en ik vroeger vaak drankjes doen. Weer thuis bij Sol kletsten we nog wat na met een kopje thee. We kregen een enorme lachbui ineens. We hadden zo erg de slappe lach dat we na zo’n kwartier echt pijn kregen aan onze buik- en kaakspieren! We kennen elkaar al sinds ons 6e jaar, basisschool vriendinnen. Beiden verhuisden we naar NL in 1993 waarna we het contact weer oppakten toen ik in Utrecht ging studeren en wonen. Een hartsvriendin, we zijn er altijd voor elkaar in happy day’s maar ook natuurlijk wanneer het wat minder goed gaat.

20130217-225557.jpg 20130217-212741.jpg

Die zondag – de 27ste – pakte ik mijn koffer opnieuw, want ik ging een week logeren in R’dam bij mijn broer en schoonzussie. Daar heb ik goed kunnen studeren en in de avond gezellig gekletst met hen. Wat hebben ze een fijn huis! Ik hielp ongeveer een half jaar geleden een dag met klussen en nu is het zo goed als af. Heerlijke logeerkamer, prachtige inrichting, echt een warm welkom =)

Esther en ik hebben een avond gesport – Body Balance – waarna we nog even zwommen en gingen ontstressen in de sauna en het bubbelbad. Vrijdag kookte ik mijn gehaktballen (met ui en kaas) voor ze om te bedanken voor de fijne week en vertrok ik weer, opweg naar huis.

20130218-164725.jpg 20130217-212820.jpg

Ik schreef een blogpost vol met allemaal tips voor Valentijnsdag cadeaus! En er kwam ook nog een leuke winactie online ism Cadeau.nl, shoptegoed twv €25 om in de webshop te besteden ivm Valentijnsdag. Rechts zie je een gedeelte van mijn dagelijkse manier om een studie planningen te maken. Ik start met het plannen van de ochtend en na de lunch plan ik de middag in. Een hele dag inplannen werkt niet voor mij heb ik gemerkt. Mijn dagen zijn namelijk niet altijd hetzelfde. Ik moet soms een halve dag weg voor mijn blog of andere afspraken. Soms zakelijk maar ook zeker wel sociale afspraken. Hoewel ik voorlopig afstuderen als prioriteit heb, dus minder afspraken/events ed. ivm mijn blog de komende 2 maanden. Ben echt bezig me te FOCUSSEN 😉

20130217-212811.jpg 20130217-212833.jpg

Links zie je de overheerlijke maaltijd die mijn broer samen met Esther heeft klaargemaakt. Gevulde pasta met oa. rucola en ham, echt een Italiaans gerecht zo met die lekkere pijnboompitten en Parmezaanse kaas! En rechts zie je wat ik voor hen op de vrijdag klaar had gemaakt, mijn kaas/ui gehakt ballen met krokant gebakken krieltjes en gewokte groente met een eetlepel crème fresh. Jammie!

Hierna was ik weer een week bij mijn ouders en daar heb ik voluit genoten van de sneeuw en het Corversbos, prachtig die natuur!

20130218-163657.jpg 20130218-163437.jpg

20130217-212642.jpg 20130217-212539.jpg

Links: ik moest even afstappen van de fiets om dit moment vast te leggen, de zon die laag hing toen ik terug kwam van wat boodschapjes doen. Rechts zie je mijn vader die altijd netjes de sneeuw wegruimt op het pad.

20130218-163518.jpg 20130217-212705.jpg

Ik ging weer eens een poging doen tot hardlopen. Alleen was het geen groot succes, de sneeuw rende niet prettig en ik mijn conditie is echt beland op niveau zero =S

20130217-225803.jpg 20130217-225830.jpg

Het werd weer tijd voor een nieuwe bril. Hieronder zie je mijn oude bril, een foto uit 2008 waar ik met Cath op Saskia’s afscheidsfeest was (ssstt, niets zeggen hoor, maar ik heb ‘m nog steeds niet terug gevonden… oeps, hoop niet dat ‘ie kwijt is want hij is wel fijn – en duur!). Bij de Pearl ging ik monturen passen. Deze bril vond ik wel mooi staan, was opzoek naar een soort nerden bril. Eentje die lekker opvalt en een soort statement is. Links zie je de bruine versie en rechts dezelfde (Carrera) in het zwart met hier en daar donker paars. De bruine vond ik mooier staan… maar toen ik terug ging anderhalve week later werd het toch een andere. En welke dat zul je zien in mijn volgende picture diary.

20130217-212632.jpg

En toen was het alweer februari! Januari gaat altijd zo snel. Een maand waarin ik stiekem toch wel goede voornemens heb. En in februari merk ik dan dat er nog niet zo veel van terecht is gekomen (herkenbaar?). Een Nice Memories van de maand februari zal over niet al te lange tijd online komen. In de eerste week van maart staat het in de planning. Met wordpress kun je heel handig artikelen vooruit schrijven en inplannen. Zo kun je vooruit werken en zorgen dat blogs online komen wanneer jij dat wilt. De laatste tijd word ik steeds iets handiger in het vooruit werken voor mijn blog… haha, zal ik het dan ooit leren 😉

Hoe was jullie maand januari?

Vrijdag is het alweer maart! Ik ga in ergens in maart een weekje op vakantie (skiën). Eind maart verwacht ik bijna klaar te zijn met mijn onderzoeken en kan ik in april hopelijk mijn eindgesprek houden op de Marnix, of in ieder geval op papier alles af hebben en inleveren. Afstuderen komt steeds dichterbij. Ik plan mijn weekenden nu minder vol, anders ben ik de maandag en dinsdag daar gewoon nog moe van. Na dat papiertje kan ik weer actiever zijn met allerlei leuke activiteiten!

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al via Social Media?

Via deze kanalen kun je mee lezen & zien dmv foto’s wat mij allemaal bezighoudt én je zult geen één blogpost missen, super handig dus! Ik geef via twitter bijv. tips of RT over beauty & fashion. Op Pinterest ben ik het minst actief maar twitteren en FB’en doe ik dagelijks.

Bloglovin’FacebookTwitterPintarest – Instagram (fleursbeautytips)