PICTURE TIME!20130318-110837.jpg

Maart begon voor mij echt fantastisch! Met m’n familie ging ik een weekje skiën. En als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik echt dol ben op de wintersport. Als vijf jarige begon mijn eerste avontuur op de latten. Jaren later haalde ik brons en als jonge tiener volgde al snel zilver… goud heb ik nooit geprobeerd te halen aangezien ik niet altijd mooi naar beneden kom van een zwarte piste of off-piste. Snowboarden heb ik 2x geprobeerd maar dat werd het niet. Op carving skies van Kessler kom ik lekker naar beneden, carvend (lange bochten) of wedelend (wedeln op z’n Zwitsers) met korte snelle bochten. De ene keer skiën met school, een vriendinnen groep of een vriendin en natuurlijk met mijn familie. Kijk maar snel mee hoe mijn afgelopen wintersportvakantie was en wat ik de week daarna nog allemaal deed.

Nu allereerst dus een week skiën. Mijn ouders, broer & schoonzussie, zus & haar vriend en ik vertrokken per auto naar de besneeuwde bergen. Op de dag van aankomst begon de zon spontaan te schijnen! We gaan graag naar een klein dorpje waar weinig toerisme komt. Het is daar lekker rustig én autovrij. Volop genieten dus van stilte en schone berglucht. Het water uit de kraan overtreft al het mineraal water dat maar bestaat, als je het mij vraagt.

20130318-110215.jpg 20130318-110259.jpg

Het eerste dat ik deed na het uitpakken van mijn koffer: in bad liggen en even ontspannen na de lange autorit. Rechts zie je mijn avond look met golvend haar. Op wintersport doe ik bijna elke dag mijn haar in een vlecht (wanneer het nog nat is) zodat mijn haar niet in de weg zit én het niet gaat klitten. Tegen de avond doe ik dan mijn haar los, beetje serum erin en klaar.

20130318-110240.jpg

Prachtig uitzicht en heerlijk weer de eerste paar dagen!

20130318-110837.jpg

Sinds een jaar of 3 heb ik eigen skischoenen. Ik huur Kessler skiës en sta – 3e jaar op rij nu – altijd even op de Gümen piste boven stil voor een foto met mijn zus Merel. Kessler? Ja, dat is hetzelfde merk waarmee onze Nederlandse snowboardster met de Olympische Spelen goud won! Echt vakmanschap dat spul =)

20130318-110844.jpg

Hier geef ik mijn zus een dikke smakkerd en heeft mijn vader een jolige bui. We hielden af en toe een sneeuwbal gevecht – vooral m’n broer en ik – en begoochelden elkaar in een doolhof van sneeuw dat vlakbij ons verblijf was gebouwd. Haha, wat hebben we een lol gehad!

skivakantie app foto

Sinds vorig jaar gebruikt mijn broer een app om bij te houden hoe snel en lang we skiën (hij doet aan snowboarden). Ik ging deze natuurlijk ook meteen downloaden en vanaf dag 3 gebruiken. Super leuk om te zien hoeveel (mini) jumps je hebt gemaakt en vooral wat je maximale snelheid was! Natuurlijk werd het hierdoor heerlijk competitief bij de afdalingen. Iedere keer bij de lift opscheppen over hoe lang ik (of we) wel niet moesten wachten op de rest. We zijn wel heel voorzichtig hoor! En er was bijna geen kip daar gelukkig nu we buiten het hoogseizoen om gingen.

Snowboarden heb ik 2x geprobeerd. Maar steeds hield ik niet de volle week uit daarop. Ik viel vaak en hard ook, veel op m’n rug en auw, dat doet pijn (snakkend naar adem). En ik heb niet doorgezet. Zonde van m’n week vond ik het. Toen was ik 16 en 17. M’n broer kon binnen een week al prima de piste af en ik keek ernaar…. Wel wil ik het nog eens proberen in Snowworld. Als het dan nog niets is voor me, laat ik het daarbij.

20130318-110408.jpg

Na twee dagen bewolking kwam de zon weer tevoorschijn. Omdat het gebied vrij laag zit – hoogste punt is ong 1700 m, volop tussen de bomen dus wat het ook zo mooi maakt daar – werd de sneeuw al snel slechter in de middag. Het dooide na een paar dagen waardoor we in de middag niet echt lekker konden skiën. Later lunchen was daarom een slimme keuze, na 3 uur op de piste. Eén dag konden we na de lunch nog wel de piste op gelukkig. Maar wat een mazzel hadden we, de week ervoor had het enorm gesneeuwd constant, geen zon. En de week erna viel er weer sneeuw. Het was in 1 woord samengevat ‘herlich’ =D

20130318-110602.jpg 20130318-110746.jpg

Outfit foto, een spijkerstrech broek, mintgroene jasje van Modemusthaves, groen basic shirt van H&M, mintgroene shirtje eronder ook van de H&M en sneakers met hak (wedge) van March23. Rechts een foto genomen tijdens een korte koffie break boven op de piste. Hier draag ik mijn favo zonnebril, mijn zilveren aviator van Ray Ban. Heb er ook eentje met gouden montuur en ombre glazen. Eentje voor wanneer ik zilver draag en een voor wanneer ik rosé goud of goudkleurige sieraden draag. Het is erg, I know, maar ik vind bruin combineren met mijn bruine Ray Ban zoveel mooier dan met deze zilveren. Ben dan geen modemeisje, maar dit zijn wel dingen waar ik op let bij het kiezen van mijn outfit haha.

20130318-110652.jpg 20130318-110640.jpg

Broer lief maakte even een paar pics. Ik draag hier mijn ski-jack van Protest (vorig jaar gekocht in de sale nét voordat we op vakantie gingen), met een leuke nieuwe zalm/koraal roze trui met capuchon van de America Today en de muts en sjaal zijn van het merk BRRR. Deze dag was het erg koud zoals je ziet aan de outfit!

20130318-111049.jpg 20130318-111113.jpg

De broek die ik draag voor skiën is eigenlijk bedoeld voor snowboarders. Deze kocht mijn moeder voor me toen ik 15 was en dat jaar ging snowboard. Dat heeft ze echt goed uitkozen voor mij (was er zelf niet bij toen ze ‘m kocht). Het is nog steeds een hele fijne broek. Wel wat baggy, maar zo hándig! Ik kan de ritsen aan de zijkant van boven of beneden open maken, de maat aanpassen dmv klittenband om mijn middel (handig als ik even wat ben aangekomen of juist afgevallen) en er zit extra dik materiaal bij de billen en knieën zodat je het daar niet koud krijgt. Snowboarders zitten natuurlijk vaak wanneer ze even moeten wachten (op knieën en billen). Heb nog steeds geen vervanging gevonden van deze broek. En zolang deze er nog goed uitziet, koop ik ook geen nieuwe… zuinigheid met vlijt…

20130328-084003.jpg 20130318-110726.jpg

Mijn vader en ik… Hij draagt ook een Ray Ban, eentje die hij zo’n 35 jaar geleden heeft gekocht! En op deze foto (rechts) probeerde ik het mooie blauwe licht vast te leggen van de zon die was onder gegaan. Lukte helaas niet zo goed met m’n iPhone – korrelig beeld…

20130328-083650.jpg 20130318-110820.jpg

Op de piste even een pit-stop voor een warm drankje in de zon… Rechts zie je zo’n typische wagen met paarden voorbij komen. Wat is het rechter paard prachtig hè! Het is dus een autovrij gebied zoals ik eerder al schreef, dus je komt voornamelijk dit vervoermiddel tegen. Af en toe een elektrische wagentje of eentje die op diesel rijdt, maar dat is alleen voor werkzaamheden en niet voor personen vervoer. Amper vieze uitlaat daar dus. Het is daardoor altijd weer wennen wanneer we terug komen beneden in het dal, de vervuilde ‘loeft’ komt dan hard aan na een week schone berglucht.

Terug in NL, koffer uitpakken, nou ja alles in de was doen en de laatste dingen later opgeruimd… En weer back to business. Achter de laptop zitten en verder werken aan m’n minor onderzoeken.

20130312-103354.jpg

Er was een pakketje aangekomen… Mijn Michael Kors horloge!!!! Wha, hij is zo mooi! Deze wilde ik nu al bijna een jaar heel graag hebben. Er kwam een aanbieding voorbij in mijn mailbox en ik kon het niet laten. Met zo’n 40% korting twijfelde ik geen moment en klik klik, besteld.

Ik ging bij vriendin Marga langs op kraamvisite. Wat een mooi manneke hebben zij, maakt hun gezin helemaal compleet. Roosje, hun dochter, was net 3 jaar geworden en was helemaal blij met de twee armbandjes die ik haar nog gaf. Na de lunch konden we nog even van het weer genieten buiten in de tuin. De dag begon met sneeuw, daarna dooi en zon maar later in de middag kwam er weer wat sneeuw uit de lucht vallen. Tja, maart roert zijn staart…

20130328-083702.jpg 20130328-083812.jpg

1. Een dag werken in de mediatheek van mijn opleiding in Utrecht… Tussendoor eten in de kantine en daarna weer 1,5 uur studeren en naar huis. 2. Paar dagen later ging ik weer gezellig bij Cath eten, aardappelschijfjes, gewokte groente en vis uit de oven, jammie! We hadden elkaar 2 weken niet gezien en konden weer lekker bijkletsen.

20130318-110915.jpg 20130328-083718.jpg

1. Ik was bijna 2 kilo aangekomen tijdens de vakantie =O Oeps, dus nu weer netjes gezond eten met gezonde tussen doortjes en slechts 2 keer per week een joker momentje. Hier zie je mijn gezonde ontbijt (de yoghurt ontbreekt nog). Back on the BodieBoost track! 2. Heerlijke sandwiches waar ik een paar van mocht pakken als lunch.

20130318-110940.jpg 20130318-110946.jpg

1. Mijn zus was jarig 14 maart en dit vierden we op de zaterdag met familie en vrienden bij haar in Leiden. Eén stukje taart en een stuk brownie koos ik als mijn 2 jokers van die week. 2. Mugo, een te lieve 1 jarige labrador, was meegekomen met de visite. Ik ging even met hem wandelen. Wat een moppie is dat zeg! Heel braaf was ‘ie tijdens het wandelen. Luisterde goed ondanks dat ‘ie nog erg speels is. Hij krijgt een goede opvoeding, dat kon je merken… Paste de methode toe van Cesar (de dog whisperer), werkte direct. Ik vroeg of ik ‘m mocht adopteren… want kijk nou toch hoe schattig!

Dit was alweer deel 1 van de maand maart. Volgende week zal deel 2 volgen. Deze maand vliegt echt voorbij… Ik ben ook lekker bezig elke dag. Naast het studeren ga ik steeds vaker naar Events of afspraken voor mijn blog. Als je me volgt op de social media, weet je ongeveer wel wat ik steeds uitspook. Amsterdam, Zoetermeer en weer Amsterdam… en natuurlijk veel Utrecht voor de studie en mijn sociale leven.

Ik wens jullie allemaal een fijne dag toe, nog even anderhalve dag bikkelen en voordat je het weet is het weer vrijdag 17:00… WEEKEND… maar tot die tijd, succes met alles en tot snel weer! xoxo Fleur

%d bloggers liken dit: