Payot & Académie

Zo’n drie weken geleden was ik uitgenodigd voor het persevent van de Franse merken Payot en Académie de Beauté. We werden ontvangen in het mooie hotel The Dylan in Amsterdam op de Keizersgracht. Het event draaide om de nieuwe lanceringen van lijn Blue Techni Liss van Payot en de lijn Derm Acte lijn van Académie de Beauté. Ik vertel je er alles over en heb natuurlijk foto’s gemaakt tijdens het event…

Wanneer je aankomt op de Keizersgracht 384 bij The Dylan Hotel, loop je eerst door een groot hek om via het buitenterras naar de ingang te lopen. Bij binnenkomst viel mij meteen de prachtige hal op, mooi al dat marmer, heel chique! Buiten zaten we op het terras in de ommuurde binnenplaats even te wachten, om vrij snel opgehaald te worden voor het event…

Jolande, onze gastvrouw, heette ons welkom net als de dames die de merken Payot en Académie de Beauté vertegenwoordigden. We kregen allemaal een heerlijke blauwe cocktail, wat mooi paste bij het thema. Want deze dag lanceerde Payot de nieuwe lijn Blue Techni Liss.

Payot Blue Techni Liss

Overmatige blootstelling aan beeldschermen, gebrek aan natuurlijk daglicht, te korten nachten. Onder invloed van onze leefwijzen wordt het verschil tussen dag en nacht steeds kleiner. Onze interne biologische klok raakt hierdoor van slag en dit is af te lezen van ons gezicht: vroegtijdige rimpels, een doffe teint en een gedehydrateerde huid. De nieuwe verzorgingslijn van PAYOT heet BLUE TECHNI LISS en de producten zorgen ervoor dat de effecten van desynchronisatie van de bioritmen van de huid bestreden worden en de effecten van blauw licht op de huid verminderen.

Het is de bedoeling dat je de huid overdag beschermt, ’s nachts regeneert en in het weekend vernieuwt. Dat kan allemaal met de nieuwe producten van deze Blue Techni Liss lijn. Kijk maar even mee hoe het er allemaal uit ziet…

Een doordachte formulering, een combinatie van kruidengeneeskunde en wetenschappelijk onderzoek die zijn kracht put uit de wisselwerking tussen blauwe monnikspeper en extract van malrove waardoor het verstoorde evenwicht van de huidmetabolismen hersteld wordt en de huid beschermd wordt tegen de effecten van blauw licht. Het toegevoegde hyaluronzuur strijkt de huid aan de oppervlakte glad en vult haar diep op.

De producten die ik kan testen zijn de oogcrème, nachtcrème en twee maskers. Voor nu even kort alvast een beetje meer informatie en de rest bewaar ik voor de reviews die gaan volgen.

Blue Techni Liss Regard – Chrono-egaliserende ooggel
Deze ooggel beschermt de kwetsbare huid rondom de ogen tegen de effecten van blauw licht. Het maakt ook de huid glad en vult eventuele rimpels op. Het heeft een metalen applicator die de huid verkoelt. De gel bevat extract van de zijdeboom wat ontgifting stimuleert van de pigmenten die zorgen voor de donkere kringen onder de ogen. OEH! Dat is echt ideaal voor mij aangezien ik al sinds mijn 12e jaar kamp met zeer donkere kringen. Hopelijk gaat deze gel dit vervelende fenomeen wat minderen….

Adviesprijs: €38,50 voor 15ml

Blue Techni Liss Nuit – Chrono-regenererende blauwe oleogel
Deze gel voor de nacht zal zorgen voor ontspannen gelaatstrekken en een uitgeruste huid. De gel verandert in een olie bij contact met de huid. De gel bevat onder andere microalgen (chrono-herstellende werkstoffen) die in het donker werkzaam zijn om de huidcellen in ruststand te zetten en te regenereren (vernieuwen). Ook zit er AHA in van de hibiscus wat zorgt voor huidvernieuwing.

Adviesprijs: €38,50 voor 50ml

Blue Techni Liss Weekend – Crono-vernieuwend en exfoliërend masker
Dit masker stimuleert de celvernieuwing, egaliseert rimpels en maakt de huid glad en egaal. Het is een sheet masker die je kunt leggen op het gezicht waarbij ogen, neusgaten en mond vrij blijven. Je laat het 15 minuten intrekken. Het bevat een hoge concentratie glycolzuur en verwijdert effectief de dode huidcellen en stimuleert daardoor de celvernieuwing.

Adviesprijs: €100,- voor 10 stuks

Académie Scientifique de Beauté

Het merk Académie de Beauté bestaat al meer dan 100 jaar! In 1890 richtte Dr. Alexandre Lamotte het merk op. Meer hierover zal ik vertellen in de review. Ze komen nu met een nieuwe lijn: Derm Acte. De producten zijn heel erg geschikt voor vrouwen die niet willen beginnen aan plastische chirurgie maar wel graag hun huid in het gezicht willen verjongen. Het is het antwoord op de huid die te maken heeft met anti-aging, ernstige dehydratatie, onzuiverheden en hyperpigmentatie.

4D Intensive moisturizing serum
Dit serum helpt om de huid te hydrateren en fijne lijntjes en rimpels te verzachten. Het bevat 4 soorten hyaluronzuur. Dit zijn moleculen die worden gebruikt om het volume van de huid te herstellen (een huid eigen stof). Je gebruikt het ’s ochtends en ’s avonds op een gereinigde huid (hierna breng je de dagcrème aan).

Adviesprijs: €78,50 voor 30ml

High vitamin moisturizing cream
Deze dagcrème corrigeert de tekenen van vermoeidheid en hydrateert de huid gedurende de dag. De huid zal er voller en stralender uit gaan zien en is ook meteen beschermt tegen vrije radicalen. Het bevat hoge concentraten vitamines en hyaluronzuren. Je brengt het s’ ochtends en/of s’ avonds aan op de gereinigde huid.

Adviesprijs: €74,10 voor 50ml

In twee groepen werden alle aanwezigen verdeeld. Ik kreeg eerst alle informatie over de lancering van de Derm Acte lijn van Académie de Beauté. Terwijl ik alle nieuwe informatie in mij opnam, zag ik ineens een dame binnen komen die ietsjes te laat was…. Babs! Ik leerde haar kennen uit onze testpanelperiode voor Beauty Journaal. Sindsdien houden we contact via het web en soms komen we elkaar ook tegen op events, super leuk!

Hierna kregen we alle informatie over de nieuwe lijn van Payot: Blue Techni Liss. De producten werden vandaag aan ons onthuld, een echte primeur! Zelfs de beauty salons hadden het nog niet gezien, wat een eer :).

Na afloop dronk ik nog een lekkere alcoholvrije cocktail (wortelsap en nog wat ingrediënten). Heidi (Fabulousfeelingblog), Babs (Beautybybabs) en ik kletsen nog wat en hierna was het alweer tijd om de fantastische goodiebag in ontvangst te nemen en de trein naar huis te pakken.

Sinds afgelopen zondag ben ik begonnen met het testen van het serum en de dag/nachtcrème van Académie de Beauté (de Derm Acte lijn). Het is nog te kort om er veel over te kunnen vertellen. Het voelt wel heel lekker aan en hydrateerd zeker weten heel goed. Of het zal helpen om fijne lijntjes te verminderen, dat weet ik pas na een paar weken. De producten van Payot zal ik hierna gaan testen. Het werkt natuurlijk niet goed wanneer ik ALLES tegelijk zou gaan proberen. Dus de ooggel en de nachtcrème van de Blue Techni Liss lijn van Payot zullen nog even moeten wachten…

Na een periode van minimaal 3 tot ongeveer 6 weken zal een review online komen van de Académie de Beauté producten. Het zijn wel echt luxere producten dan ik gewend ben te gebruiken. Meestal bevatten luxere crèmes meer werkzame stoffen waardoor je meer resultaat boekt. Super fijn dat ik nu de gelegenheid heb om dit te mogen ervaren.

Naar welk product ben jij het meest nieuwsgierig geworden?

Tot snel weer, xoxo Fleur

PS Nog even een shoutout voor de PR van dit geweldige event: heel veel lof en dank voor de organisatie! Het was heerlijk om de dames zo enthousiast en passievol te horen spreken over hun mooie producten. Het was weer super goed verzorgd allemaal :).

Wil je alle nieuwtjes volgen van PAYOT op Instagram? Klik dan op hun naam om hun mooie plaatjes te bewonderen. Volg je mij nog niet op Instagram? Klik dan op Fleursbeautytips om de foto’s uit mijn dagelijkse leven te bekijken (sinds kort heb ik Instastory’s ontdekt!.