NIEUW NIEUW NIEUW

Bijna dagelijks krijg ik persberichten binnen in mijn mailbox. De een interessanter dan de ander. Nooit eerder plaatste ik persberichten in een blogpost… maar daar gaat nu verandering in komen. Aangezien veel van deze persberichten toch zeker de moeite waard zijn om met jullie, mijn lieve & leuke bezoekers, te delen. De leukste persberichten komen voortaan iedere maandag online. De ene keer zal het één enkel bericht zijn en soms een verzameling van meerdere. Vandaag bijt NIVEA de spits af! Het bericht is geschreven alsof hun nieuwste deodorant zelf achter de laptop is gaan zitten om ons, in een persoonlijk bericht, te vertellen over zijn talent!

Sinds kort is deze deodorant te koop in de drogist. Ik heb de deo gekocht in stick en spray vorm. Deze test ik sinds een paar dagen en wanneer ik beiden een periode van een paar weken heb kunnen testen, zal de review hierover online komen. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de werking van deze deo? De beloftes zijn niet mis! Na 3 dagen gebruik ben ik al best positief, maar ik test grondig… sporten, stress en dergelijke omstandigheden moet mijn deo doorstaan. En deze nieuw NIVEA deo belooft jouw oksels droog en fris te houden ondanks jouw stressvolle momenten. Lees maar in onderstaande brief:

Vacature: ‘Gezocht: oplossing tegen stresszweet’

Beste Beautyrelatie,

Naar aanleiding van uw zoektocht naar de perfecte bescherming tegen zweet op momenten van stress schrijf ik deze brief. Ik ben de perfecte oplossing en graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is NIVEA Stress Protect en ik ben de nieuwste NIVEA-deodorant.

Graag geef ik eerst enige achtergrondinformatie over stress in Nederland, aangezien ik hiermee kan aantonen dat ik zeer relevant ben. NIVEA heeft hier onderzoek* naar gedaan en deze kennis deel ik graag met u. Slechts acht procent van de mensen omarmt stress als iets positiefs. Dit is het laagste percentage van alle 21 onderzochte landen. Meer dan een derde (35%) van de Nederlanders geeft hierbij aan dat zij stress ondervinden door deadlines op het werk en de zorg voor kinderen. Bij mannen zijn deze cijfers over het algemeen hoger (36% vs 26%) dan bij vrouwen. Voor vrouwen geldt juist dat zij ten opzichte van mannen eerder stress ondervinden van dates en wanneer zij zich klaarmaken hiervoor (17% vs 15%). Opvallend is dat mannen vaker zeggen stress te krijgen van hun manager dan vrouwen (13% vs 9%), die op hun beurt dit juist meer krijgen van hun kinderen (8% vs 4%). Ruim een derde van de Nederlanders (34%) geeft echter wel aan dat stress ook positieve eigenschappen heeft; zo maakt het 71% van de respondenten bijvoorbeeld productiever. Er zijn verschillende reacties op stress, waaronder lachen, blozen, extra veel praten en nagels bijten. Een op de vijf (21%) Nederlanders geeft aan door stress te gaan zweten.

Dr. Thomas Schmidt-Rose is onderzoeker bij NIVEA Deodorant en specialist in het onderwerp ‘stress en zweet’. Graag citeer ik hem over dit onderwerp: “Stress is onderdeel van onze dagelijkse routine – of dit nu voor een belangrijke meeting, sollicitatie of date is – en perspiratie is één van de gevolgen hiervan. Het type zweet dat door stress ontstaat, in plaats van door warmte of fysieke inspanning, ontstaat sneller, heeft een sterkere geur en is lastiger te beheersen”. Stresszweet wordt namelijk veroorzaakt door hormonen in het lichaam en komt voornamelijk voor onder de oksels, op het voorhoofd en in de handpalmen.

Nu weer even terug naar mijzelf als product. Na het afronden van diverse opleidingen waaronder de opleiding ‘Productontwikkeling’ bij Beiersdorf Research & Development en de Trier Social Stress Test (TSST)** ben ik ervan overtuigd dat ik de perfecte bescherming bied tegen stresszweet. Ik heb bijvoorbeeld tijdens de TSST bewezen de hoeveelheid zweet met 85% te verminderen en de vorming van lichaamsgeur significant te doen afnemen. Dit zijn dan ook mijn sterkste eigenschappen.

Door mijn unieke antibacteriële formule bestaande uit twee ingrediënten – Stress Protect Activa en een Zink Complex – bied ik een extra goede bescherming, zelfs in de meest stressvolle situaties. Stress Protect Activa bestaat uit een combinatie van twee verschillende antiperspirant-activa die elkaar versterken, waardoor ik hier een hoger niveau van heb dan standaard deodorants.

Mijn Zink Complex, met antibacteriële werking, zorgt ervoor dat ik uitmuntend ben in het bestrijden van een vervelende lichaamsgeur. Daarnaast ben ik door een toevoeging van Avocado-olie mild voor de okselhuid.

Ik ben zeer geïnteresseerd in een nadere persoonlijke kennismaking, vandaar dat u mij kunt vinden in het zojuist ontvangen pakket. Daarnaast ben ik vanaf februari 2013 beschikbaar in de vorm van een spray, roller en stick, voor zowel mannen als vrouwen, bij de bekende NIVEA-verkooppunten voor een consumentenadviesprijs van:

  • NIVEA Stress Protect deodorant spray 150ml: € 3,99
  • NIVEA Stress Protect deodorant roll-on 50ml: € 3,99
  • NIVEA Stress Protect deodorant stick 40ml: € 3,99

Met vriendelijke groet,

NIVEA Stress Protect

Achtergrond informatie over NIVEA
NIVEA biedt al 100 jaar producten waar generatie na generatie op wordt vertrouwd en heeft in de loop der jaren een grondige expertise op het gebied van huidverzorging opgebouwd. Het NIVEA Crème Blik gaat jaarlijks 1.5 miljoen keer over de toonbank en is door het lange en blijvende succes een icoon te noemen. Al sinds 1911 geldt de sneeuwwitte crème als moeder van alle moderne cosmetica. In 2010 is NIVEA bekroond met zowel de All Time Classic Astir Award door de Vereniging van Cosmetica Journalisten en een Holland Beauty Award. Door continu innovatieve producten op de markt te brengen kan NIVEA inspelen op de behoeften en wensen van een brede doelgroep, elke dag en overal ter wereld.

* ICM Research, NIVEA Positive Stress Index, November 2012

** daacro institute, TSST Test, Germany

De dames deodorant:
NIVEA Stress Protect Women RollerNIVEA Stress Protect Women SprayNIVEA Stress Protect Women Stick

De heren deodorant:

NIVEA Stress Protect Men Roller NIVEA Stress Protect Men SprayNIVEA Stress Protect Men Stick

Jaren lang gebruikte ik de deodorant roller van Clinique. Deze kost echter zo’n €15 waardoor ik het tijd vond worden om eens te onderzoeken of andere, goedkopere deo’s misschien wel net zo goed hun werk doen. Ik een periode onder andere Sanex en Lady Speed Stick geprobeerd. En nu is dan deze nieuwste variant van Nivea aan de beurt. Het zou natuurlijk top zijn als deze mijn oude vertrouwde Clinique roller kan vervangen!

Wat ik belangrijk vind bij een deo:

  • mijn oksels droog houden de hele dag door (ook wanneer ik 1 uurtje sport)
  • frisse geur die niet erg opvalt en niet te ruiken is door mijn kleding heen
  • zweetgeur moet ‘ie voorkomen (aan het einde van de dag hoef ik niet net zo fris te ruiken als wanneer ik net onder de douche vandaan kom, maar ik wil ook zeker niet onfris ruiken)

Ik ben dus reuze benieuwd hoe de deze anti-stress deo gaat werken onder allerlei verschillende omstandigheden!

Tot slot nog deze leuke video die hoort bij de campagne van deze antistress deo (ik moest erg lachen):

Wat is jouw ultieme deodorant die jou droog houdt?

Of heb je die nog niet gevonden?

xoxo Fleur