That's me =)This is me =)

Deze Tag komt van de blog van Femketje. De eerste keer dat ik een tag overneem! Een primeur! Ik had weer zin om een persoonlijke blog te schrijven. Zo leren jullie nog weer een beetje beter kennen. Hopelijk vinden jullie het leuk en wie weet komen er wel steeds meer persoonlijke artikelen.

Vandaag dmv een tag, en dit maal in de categorie ‘Let’s get personal’:

Geboortejaar: 1981    Geboorteplaats: Leuven, België     Lengte: 1.72m

Waar dacht je aan toen je vandaag wakker werd? Jeetje, wat ben ik vroeg wakker! Dan maar opstaan en mijn dag beginnen, want ik was klaarwakker.
Waar ben je op dit moment? In de woonkamer achter mijn laptop met net mijn ontbijt (banaan&kiwi met yoghurt) achter de kiezen.
Beschrijf jezelf kort, maar krachtig: Vrolijk, zorgzaam, trouw, eerlijk en direct, flierefluiter & dromer, actief, sportief, creatief, temperamentvol, soms wat chaotisch, kat uit de boom kijker en een doorzetter. Kort en bondig vond ik te lastig hoor, haha. Zit vol tegenstrijdige eigenschappen, dus dan is het lastig om dat in een korte zin te schrijven.
Crush growing up: Johnny Depp
Wat zou je op dit moment graag willen? Asap afstuderen om daarna voor de klas te staan minimaal 4 dagen in de week. Direct na mijn afstuderen wil ik een maand in Parijs wonen om daarna de visagie opleiding in Amsterdam te gaan volgen naast 4 dagen werken als juf.

Wat is je doel in het leven? Optimaal genieten van iedere dag. Creatief blijven, me al allerlei vlakken blijven ontwikkelen om zo gelukkig te zijn met wat ik heb en wat ik allemaal nog wil bereiken in het leven.
Waar ben je bang voor? Euh, dit is een lastige… ik ben niet zo snel bang. Geen idee dus!
Heb je je rijbewijs? Nog niet, maar dit jaar ga ik dan eindelijk de tijd vrij maken om die 10 dagen cursus te gaan volgen. Daarna hopelijk snel een klein autootje.
Nagellak of lippenstift? Lippenstift (en lipgloss).
Wat is je favoriete seizoen van het jaar? Zeker weten de zomer. Ik ben geboren in de zomer en het was die dag zo’n 40 graden (arme mams).
Wil je ooit gaan trouwen? Ik denk het wel. Vroeger leek me dat wel erg belangrijk. Nu is dat minder het geval, maar ik hoop wel dat er een mooie trouwerij in het verschiet ligt… Een mooie jurk en intieme bruiloft lijkt me wel een onvergetelijke ervaring/herinnering.
Ben je een healthy-freak? Nee, zeker niet. Vroeger deed ik nog wel eens een dieet, waardoor ik eigenlijk alleen maar meer onzeker werd en veel te veel nadacht over wat ik wel en niet mocht eten. De laatste 6 jaar geniet ik juist van lekker eten zonder me daar schuldig over te voelen en ga ik meer sporten wanneer mijn kleding te strak gaat zitten. Lekker maar wel gezond eten en bewegen is mijn motto.
Wat voor kleur haar en lengte heb je? Bruin haar met natuurlijke en een beetje geverfde highlights. In de winter iets donkerder bruin dan in de zomer. De lengte is tot halverwege mijn bovenarm. Ver over mijn schouders dus. Als 14 jarige was het tot mijn broekriem van achteren, dat was toen leuk, maar dit is zo’n beetje de maximale lengte die ik wil.
Welk kleding/of make-up item wil je op dit moment heel graag? Van Benefit wil ik graag een aantal musthave producten (concealer en een mooie Multi functionele kit), van Urban Deacay en Naked Palet 2, van Too Faced de primer voor de ogen en dan nog een aantal producten die steeds lonken naar mij om aangeschaft te worden. Mag alleen niet meer zoveel cosmetica kopen aangezien ik al veel te veel daarvan in huis heb, nog allemaal nieuw en onaangebroken!

Heb je tattoos? Nee en ik denk ook niet dat ik er ooit een zal gaan laten zetten.
Heb je piercings? Slechts normale oorgaatjes. Ik mocht nooit gaatjes van mijn moeder, ze zei dat ik dat mocht beslissen wanneer ik 18 zou worden. Eenmaal 18 vond ik het niet meer zo nodig maar ik heb ze uiteindelijk wel genomen op mijn 23ste aangezien clips erg onhandig zijn. Helaas kan ik maar weinig materiaal tolereren in mijn oren. Het moet daarom zilver, goud of chirurgisch staal zijn. Is dat niet het geval dat is het een kwestie van tijd dat ik mega hoofdpijn krijg en een rood oor. Goedkope oorbellen zijn daardoor alleen aan mij besteed wanneer het hangers zijn en ik het oor gedeelte kan vervangen door een zilveren of gouden oog prikker. Die koop ik altijd los in een sieraden winkel op de Bakkerstraat in Utrecht. Super handig en scheelt mij die enorme hoofdpijn en misselijkheid weer.
Rotterdam Fashion Event juli 2012Draag je een bril? Nee, maar ik heb er wel eentje. Die kan ik alleen nergens meer vinden, wie weet vind ik ‘m weer terug. Maar ik krijg een bril binnenkort aangemeten van Gijs Design en zal nieuwe een bril komende week laten opmeten bij de opticien. Helaas heb ik wel eentje nodig voor het werk achter de laptop en voor bijvoorbeeld tv kijken. Heb amper sterkte maar net voldoende om meer rust te krijgen mét bril en heb cilinder.

Wat is jouw perfecte pizza? Eentje met mozarelle, tomaat en veel groente of pesto. Homemade zijn de lekkerste!
Favoriete eten/drinken? Gehaktballen met kaas en uitjes en eigenlijk vind ik heel veel eten erg lekker. Ben niet zo’n keukenprinses, maar wanneer ik voor een ander kook dan wil ik wel graag uitpakken en veel liefde geven aan de bereiding.
Wat is je favoriete parfum? Ralph Lauren Romance was het jaren lang samen met Jennifer Lopez ‘Stil’. Op dit moment wint de geur van Thierry Mugler ‘Alien’ de eau de parfum en deze wissel ik af met mijn nr 2 geur ook van Thierry Mugler ‘Aqua Chic’.
Wat is het laatste wat je kocht? Een cofee Mocha bij de Starbucks.
Wat deed je vanochtend om 08:00 uur? Mijn wekker uit zetten en snel een glas sinaasappelsap leeg drinken, daarnaast het koffie apparaat aanzetten. Er gaat bijna geen morgen voorbij zonder op z’n minst één verse koffie.
Favoriete ijsje? Schepijs van de Italiaanse ijssalon Valencia op de brug bij de Oude Gracht in de binnenstad van Utrecht. Dat is echt heerlijk ijs! Lekkerste smaken vind ik citroen, cheesecake en straciatella.
Ben je een hevige slaper, of sta je altijd vroeg op? Wanneer ik netjes voor 23:00 het licht uit heb gedaan, kan ik makkelijk op staan en maak ik geen gebruik van de snooz knop. Vooral wanneer ik moet werken, dan sta ik snel naast mijn bed wanneer om 06:15 mijn wekker gaat. Vroeg opstaan is mij niet vreemd door alle stages waarvoor ik vroeg moest opstaan. Dat hoort nu eenmaal bij het vak leerkracht.

Met hoeveel kussens slaap jij? Twee stuks, eentje voor het slapen zelf en een grotere wanneer ik mijn boek lees in bed. Deze grote gaat aan de kant wanneer ik ga slapen.
Ben je een ochtend of avond persoon? Absoluut beide. Als kind was ik het al. Ik stond meestal als eerste op (ben de jongste) en moest echt naar bed gestuurd worden. Dat is nu nog steeds wel zo. Moet mezelf echt dwingen om op de tijd te letten wanneer doordeweeks, want ik kan echt uren doorgaan met bloggen of favoriete series kijken op de DVD speler. Mijn besef van tijd is niet al te best. Wekker zetten is wel erg belangrijk voor mij, want ik word niet vanzelf wakker vroeg in de ochtend. In de avond blog ik en overdag werk ik aan mijn afstudeer onderzoeken. Dus soms moet ik mezelf na een korte nacht slapen echt pushen om toch echt minimaal voor 08:00 op te staan.
Ben je geordend of rommelig? Beide. Wat betreft mijn studie ben ik geordend. Alles is netjes in mappen opgeborgen met tabbladen. Zo kan ik alles goed terug vinden. Dit geldt ook voor mijn beauty producten en administratie. Echter liggen er doorgaans stapels kleding over mijn stoelen in de slaapkamer… dit ruim ik meestal slechts 1x per week weer netjes op.
Wat wil je op dit moment graag zien? Dat het afstuderen soepel verloopt vanaf nu, mijn minoren (onderzoeken) uitgevoerd gaan worden zonder al te veel opstakels en ik daardoor eind maart mijn afstudeer gesprek kan plannen. Dan zal er een enorme last van mijn schouders afvallen en kan ik eindelijk door met wat ik het liefste wil doen, lesgeven en steeds meer tijd besteden aan mijn passie visagie. De opleiding die ik wil volgen (House of Orange), lonkt heel erg… Belangrijk voor mij daarom om de focus te houden en mijn valkuilen (timemanagement) in rap tempo op te vangen.

That's me

Wat verwacht je in 10 jaar te hebben bereikt? Dat ik jaren ervaring heb opgebouwd met het zelfstandig runnen van een eigen klas. Maar het liefste zou ik willen dat ik al een jaar of 8 werk in de mode scene door het hebben van werk als een MUA (make-up artist). Er staan daarom enorm veel plannen in de steigers om deze droom te verwezenlijken.

Wat is jouw favoriete lichaamsdeel van jezelf? Jeetje, wat een lastige vraag. Dan denk ik mijn rug. Deze is lang waardoor mijn figuur slank oogt, zelfs wanneer ik 8 kilo ’te zwaar’ ben. Mijn benen zijn niet zo lang waardoor mijn rug mijn lengte toch nog goed maakt 😉 haha.
That's meBen je verlegen? Nee, helemaal niet zelfs. Ik klets veel en voel me vrij snel op mijn gemak. Wel kijk ik in nieuwe situaties de kat uit de boom. Wat ik namelijk niet zo fijn vind, is in het middelpunt van de belangstelling staan. Dit weet ik overigens wel goed te verbergen. Mijn neutrale gezichtsuitdrukking kan wel eens opgevat worden als arrogant kijken, dit is een familie trekje dat ik heb geërfd van mijn moederskant van de familie. Mijn oma en moeder schijnen dit ook al van jongs af aan te hebben gehad.
Heb je een accent? Niet dat ik weet. Ik praat ABN maar neem wel snel een dialect/accent over wanneer ik praat met bijvoorbeeld een Vlaming. Dit komt natuurlijk doordat ik tot mijn 12e in België heb gewoond.
Zussen/broers, hoe oud?
 Een zus (Merel) die 4 jaar ouder is en een broer, (Robbert-Jan) hij is 1,5 jaar ouder. Ze zijn allebei echt maatjes van me! <3

Hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit? Op dit moment doorgaans tussen 07:00 en 08:00 opstaan. Ontbijten, koffie drinken en douchen, opmaken en dergelijke. Daarna de laptop aanzetten met een tweede kop koffie. Vanaf 09:00 tot 17:00 (soms langer) werken aan mijn onderzoeken. In de middag natuurlijk een lunchpauze. Sporten stond tijden op een laag pitje, maar sinds kort heb ik het weer opgepakt. Dat betekent dat ik óf voor mijn ontbijt ga rennen buiten óf ik doe dit in de middag of avond. Wanneer het donker is, zoek ik de crosstrainer op.

Parfum proeverij event 28 sept 2012

Soms heb ik een Event (zoals hierboven het InFine parfum event) of iets speciaals op een doordeweekse dag. De gemiste studie uren haal ik dan in het weekend in. Vanaf 17:30 ongeveer gaat de laptop dicht. Neem ik even een adempauze. Tussen 18:00 en 19:00 werk ik vaak aan mijn blog of sta ik in de keuken eten klaar te maken. Na het eten werk ik verder aan mijn blog óf houd ik een ontspannen avond. Dat kan een avond bankhangen zijn, maar meestal vanaf de donderdag spreek ik af met vriendinnen. Tijd vrij maken voor mijn goede vriendinnen is heel belangrijk voor me. Natuurlijk staan studie en bloggen op een eerste en tweede plek, maar deze word zeker gedeeld met gezellige avonden koken en wijntjes drinken en veel kletsen met mijn vrienden. Vanaf de vrijdagavond is er meer ruimte hiervoor. Dan kan ik nog wel eens met hen een avond de stad in duiken.

Nicolette van Dam op de koffie

Zoals je ziet is doorgaans de werkweek vrij saai. Natuurlijk met wel eens een uitzondering zoals op de foto hierboven. Ineens belde Nicolette van Dam op en kwam ze mij ergens mee verrassen. Regelmaat heeft op een werkdag toch wel de overhand. Maar zodra het weekend in aantocht is, probeer ik vooral te ontspannen dmv sociale activiteiten in de vrije uurtjes.

Ik in de zomer van 2012

Hopelijk vonden jullie het leuk om deze tag te lezen. Zo leren jullie mij denk ik steeds een beetje beter kennen. Zouden jullie graag zien dat ik vaker dit soort persoonlijke blogs schrijf? Of ben je juist van mening dat ik het nu eigenlijk teveel doe? Laat mij vooral  weten wat jou mening is hierover door een reactie achter te laten. Natuurlijk vind ik het ook super leuk wanneer je wat meer vertelt over jouw leven. Altijd leuk om mijn lezers beter te leren kennen!

Hele fijne week nog verder!

Succes met alles en voordat je het weet is het weer vrijdag 18:00 en weekend! xoxo Fleur