OKTOBER – PINK RIBBON

Het is bijna oktober, de maand dat Pink Ribbon extra aandacht vraagt voor de ziekte Borstkanker. Het hele jaar door schenken ze aandacht aan Borstkanker, maar in oktober gaat het vooral om de bewustwording. Op welke manier vraag je je misschien af? Nou veel op verschillende wijze; zo worden er ieder jaar allerlei inzamel en sportieve acties georganiseerd. Ook het uitbrengen van een jaarlijks magazine komt elk jaar terug… en ga zo maar door.

Wat doet Pink Ribbon nu eigenlijk met al dat gedoneerde geld? Daar was vorig jaar nogal wat ophef over. Ze waren niet open genoeg over de jaarcijfers eerder. Uiteraard lieten ze direct alles openbaar maken, want één ding is zeker, Pink Ribbon is goed bezig en heeft het hart op de juiste plek. De cijfers werden dus openbaar gemaakt en dat doen ze vanaf nu steeds. Openheid en duidelijkheid over waar al het geld nu precies heen gaat. Nou waar gaat dat dan heen hoor ik je denken?

Dat is maar goed ook, want ik werd ook wel nieuwsgierig. En ik heb het uitgezocht voor jullie… maar eerst even dit. Ieder jaar probeer ik namelijk de jaarlijkse goodiebag te bemachtigen en het leuke armbandje. Dat laatste is niet erg moeilijk. Het jaarlijkse speciaal voor Pink Ribbon ontworpen en hippe armbandje, is op veel plekken te koop zometeen. Etos, Miss Etam, de DA drogist en meerdere winkels verkopen de armbandjes bij de kassa. Maar de goodiebag is een ander verhaal. Hiervan worden bijna 1.000 stuks verkocht ieder jaar. De gehele opbrengst wordt geschonken aan Pink Ribbon. Dus elke cent die ermee wordt verdiend (de bedrijven schenken 1.000 producten) gaat naar de stichting.

‘Waar staat Pink Ribbon voor?
Stichting Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker. Aandacht voor de borstkanker patiënt van vandaag die de juiste behandeling en optimale begeleiding verdient. Daarom financiert Pink Ribbon projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt.’

Elk jaar koop ik dus de armband, waarom? Niet omdat ik de armband nou perse móet hebben en ‘m elke dag zou willen dragen. Nee, ik koop de armband en draag de armband omdat ik graag de aandacht wil geven aan borstkanker op een wijze dat gepast is. Soms doneer ik een beetje geld dat ik kan missen wanneer er een ludieke actie wordt gehouden. Zoals mijn vriendin Cathelijne vorig jaar deed samen met haar zus. Kleding inzamelen met familie en vrienden en op school een avond organiseren om alle kleding voor €2,50 per stuk te verkopen en een donatiepot naast de kassa. Erg geslaagde actie dames! Top! Van zulke acties wordt het KWF enorm blij <3

Velen van jullie die dit lezen zullen iemand kennen, gekend hebben of nog leren kennen die helaas te maken heeft met de ziekte kanker. Helaas is het een ziekte die veel te vaak voorkomt. Geld voor onderzoek is dan ook heel hard nodig. Wil je liever dat al je geld naar KWF (KWF kankerbestrijding) gaat, dat kan door het direct over te maken met een overschrijving, donateur worden of geld te stoppen in de donatiepot wanneer ze geld ophalen aan de deur of op straat. Op de afbeelding (bron: Pinkribbon.nl) staat hoe iedere euro wordt besteed die binnenkomt bij Pink Ribbon.

Ik geef het liefst aan beide stichtingen. Pink Ribbon doet wel erg goed werk en zorgt er elk jaar weer voor, vooral eind september en de gehele maand oktober, dat de awareness (bewustwording) wordt vergroot. Ieder jaar stijgt het bedrag van de gehele opbrengst. Hier zie je het bestand dat ze dit jaar hebben gestuurd naar de alle mogelijke sponsoren om geld in te zamelen voor de stichting. Meer dan 1milj. € in 2007! Wauw! Dat was voor de crises, daarna daalde het wel, maar het is nog steeds in een stijgende lijn.

Vorig jaar plaatste ik een artikel op mijn blog over de Pink Ribbon goodiebag die je elk jaar kunt bestellen bij Zester…. maar binnen 2 dagen was de goodiebag al uitverkocht. Op 27 september plaatste ik dat artikel en de volgende dag, of de dag daarna was het al niet meer mogelijk om de goodiebag te bestellen. Als je dit jaar dus heeeeeel erg graag ook deze goodiebag wilt bemachtigen, wees dan wel snel. De goodiebag zal denk ik rond de €60,- kosten en daar komen dan nog de verzendkosten bij. Verwacht een mooie inhoud van de goodiebag, want ookal is het crisis (geweest) in NL, de bedrijven steunen graag goede doelen.

Wat kun je verwachten van de inhoud? Dat weet ik natuurlijk niet precies, maar kijk dan vooral even naar dit artikel waarin ik alles opnoem van de inhoud van vorig jaar. Of kijk hier in dit artikel, zodat je foto’s kunt zien die ik heb gemaakt van de goodiebag toen ik ‘m binnen kreeg. Het zit in elk geval proppie vol! Twee jaar geleden was ik optijd met bestellen en vorig jaar. En alle producten heb ik kunnen gebruiken en anders iemand anders blij mee kunnen maken. Een heel aantal producten gebruik ik nog steeds met veel plezier! Het zijn luxe producten die worden afgewisseld met practische producten zoals wasmiddel, deodorant  en kauwgom enzo. Kijk maar gewoon naar de vorige artikelen =)

Ga jij de goodiebag bestellen dit jaar?

Ik in ieder geval wel. Het is vorm van een donatie (in zekere zin doneer je een groot deel van dat bedrag aan de stiching, de opbrengst dus er wordt geen winst op gemaakt) en je hebt er zelf ook veel aan. Zoveel leuk en ook mooie producten voor zo weinig geld. De waarde van de goodiebag is meestal rond de €700,- geweest. Alles wat erin zit kon ik goed gebruiken en wordt zelfs nog steeds gebruikt. De €60,- die ik eraan uitgeef kan ik wel lijden, dus waarom niet. Ik blij met een goodiebag en zij blij met geld voor de stichting. Geld dat goed besteed wordt.

Als het mij lukt om de goodiebag te bestellen (raakt snel uitverkocht), dan zal ik uiteraard weer foto’s maken en aan jullie de inhoud laten zien. Misschien wel dmv een unboxing filmpje. Dat is afhankelijk of het me lukt om een werkend software programma te vinden voor het bewerken van filmpjes. Windows movie maker werkt helaas niet op mijn laptop, mijn geluid is dan weg; een ander gratis trail programma dat ik gisteren probeerde, werkt ookal niet =S. Het is dus even zoeken naar de juiste software… óf ik moet echt een nieuwe laptop, want deze laat me wel erg veel in de steek de laatste tijd terwijl ‘ie pas 1,5 jaar oud is =O. Hij raakt oververhit en loopt regelmatig vast… Van alles een back-up maken en windows opnieuw installeren, heb ik al over nagedacht; is ook een optie.

Mocht je nou niets hebben met zo’n goodiebag, dan kun je in de webshop ook nog allemaal praktische Pink Ribbon producten kopen. Hieronder even een kleine greep van deze handige gadgets:

USB stick € 14,99 | Hiervan gaat € 3,75 naar Stichting Pink Ribbon

Leren notitieboekje € 8,95 | Hiervan gaat € 2,24 naar Stichting Pink Ribbon

Agenda € 14,95 | Hiervan gaat € 3,00 naar Stichting Pink Ribbon

Stropdas € 42,50 | Hiervan gaat € 10,63 naar Stichting Pink Ribbon

Horloge € 39,00 | Hiervan gaat € 9,75 naar Stichting Pink Ribbon

Deze is echt heel erg leuk en handig. Ik heb het horloge vorig jaar met kerst van mijn vriend gekregen, het stond op mijn verlanglijst. Ik draag het horloge nog steeds (moet alleen de batterij vervangen).

Roze shopper € 2,99 | Hiervan gaat € 0,75 naar Stichting Pink Ribbon

Deze heb ik en is erg groot en praktisch. Ik heb al mijn geschenk materiaal hierin zitten, cadeaupapier, lintjes etc. Voor mijn dagelijkse boodschappen is de shopper iets te groot namelijk (ga lopend naar de AH). Ik kreeg deze shopper vorig jaar bij de goodiebag.

Witte shopper tas € 12,95 | Hiervan gaat € 3,24 naar Stichting Pink Ribbon

Armband € 10,00 | Hiervan gaat € 2,50 naar Stichting Pink Ribbon

Paraplu € 4,99 | Hiervan gaat € 1,25 naar Stichting Pink Ribbon

Als je hier klikt, dan kom je in de Pink Ribbon webshop (ook geschikt voor bedrijven om sponsor materiaal te bestellen!). Doen hoor, wie heeft nou niet een uitschuifbare paraplu nodig of een shoppingbag =)

Laten jullie het mij weten als je de goodiebag ook hebt bestelt? Of misschien wil je wel een verhaal kwijt over borstkanker, alle reacties zijn welkom als ze maar met dit onderwerp te maken (of als je software tips hebt voor video bewerking van filmpjes van spiegelreflex canon camera).

Hele fijne woensdagmiddag lieverds!

xoxo Fleur

EDIT di 2 oktober: Helaas was de goodiebag snel uitverkocht, dit keer op dezelfde dag dat de goodiebag te bestellen was. Ik had verwacht de bestelling gisteren te mogen ontvangen. Echter kreeg ik helaas vanmorgen vroeg een mailtje van Zester-Sanoma dat de bestelling mislukt was en dat de goodiebag uitverkocht was. Ik heb ’s middags gebeld naar de klantenservice met mijn verhaal. Via iDeal heb ik al betaald en ik ben zeker niet van plan om lang te wachten op geld retour mocht ik de goodiebag mislopen. Bovendien liet ik mij vertellen door mijn tante dat er (weer) wat negatieve publicatie over Pink Ribbon is verschenen in de Telegraaf (Vrouw 1 oktober 2012, pag T9). Het schijnt zo te zijn dat dat Pink Ribbon weinig geld besteed aan daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek. Er wordt wel €154.000 gepompt in een onderzoek naar de effecten van een op yoga gebaseerd stress verminderingsprogramma…. pardon? Dit stelt mij enorm teleur en ik ben echt boos geworden toen ik dat artikel las. Volgens mij hoort het doel te zijn dat gegeven geld daadwerkelijk wordt besteed aan het herstelproces en een behandeling. Niet aan zo’n onderzoek waar ik het net over had =S

Ik hoop nu dat ik de goodiebag óf heel snel ontvang en dat alles in orde is en zo niet, dan eis ik dat mijn geld razend snel wordt terug gestort. Ieder jaar schenk ik aandacht en geld aan Pink Ribbon. Na dat voorval ben ik er wel klaar mee. Mocht het artikel het niet juist hebben, wat ik eigenlijk hoop, dan moeten ze maar snel met de waarheid op de proppen komen en bewijs geven waar het geld precies dan wel aan wordt uitbesteed. Want yoga lessen enzo, sorry hoor, maar ik geef dan liever voortaan mijn donaties aan het KWF of andere goede doelen waarvan ik wel zeker weet dat ze mijn geschonken geld goed besteden =S Balen dit zeg!

EDIT do 27 sept 08:10: de Pink Ribbon Goodiebag is vanaf vandaag te bestellen. De goodiebag is véél minder gevuld dan de vorige jaren, maar nog steeds erg leuk. Het is wat minder luxe, maar wil je net als ik ieder jaar iets doneren aan Pink Ribbon, dan is deze wijze natuurlijk erg geschikt. Kijk mee naar de inhoud van de goodiebag:

Bestel nu! Pink Ribbon Aandacht-Goodiebag

Bestel NU de Pink Ribbon Aandacht-Goodiebag t.w.v. € 279,- voor slechts € 49,95 (excl. €4,95 verzendkosten), want OP=OP! Alle opbrengsten gaan 100% naar Stichting Pink Ribbon.

     

De goodiebag bevat:
1. Kruidvat Bodyfruit Blueberry & Lychee Shower Cream (t.w.v. €1,99) www.kruidvat.nl
2. My Pink armbandjes (set van twee, t.w.v. €2,99) www.pinkribbonshop.nl
3. Silan Passie voor Rozen, 750 ml (t.w.v. €2,99) www.silan.nl
4. Blistex Lip Brilliance (t.w.v. €2,99) www.blistex.nl
5. Douglas Tasspiegeltje (t.w.v. €8,95) www.douglas.nl
6. Dr. van der Hoog Refreshing Raspberry kant en klaar masker (t.w.v. €2,19) www.drvanderhoog.nl)
7. BALMI Lipbalm (t.w.v. €4,95) www.douglas.nl
8. Diadermine High Tolerance Ultra-Hydraterende Dagcrème (t.w.v. €9,99) www.diadermine.nl
9. OPI Pink Shatter Coat 15ml (t.w.v. €13,95) www.opi.nl
10. Yves Rocher Wimperspreidende volume mascara – Noir, flacon 9 ml (t.w.v. €17,50) www.yvesrocher.nl
11. Weleda Rosa Mosqueta Vitaliserende Nachtcrème, 30 ml (t.w.v. €16,75) www.weleda.nl
12. Ariane Inden Beauty School Workshop (t.w.v. €50) www.arianeinden.nl
13. Bijouxtiful armbandje, je krijgt één van de drie soorten armbandjes (t.w.v. €9,95) www.mimex.nl
14. Oriflame Tender Care (t.w.v. €9,95) www.oriflame.nl
15. Herbal Essences Colour Queen shampoo (t.w.v. €2,99) www.herbalessences.nl
16. Pink Ribbon Fietszadelhoes (t.w.v. €6,95) www.pinkribbonshop.nl
17. Ahava Luxe Starterskit (t.w.v. €24) www.ahava.nl
18. Bandolera kledingroller (t.w.v. €3,95) www.bandolera.nl
19. The Body Shop Vitamin E Moisture Cream (t.w.v. €16,-) www.thebodyshop.nl
20. Redken Full Effect 04, 65 ml (t.w.v. €7,95) www.redken.nl
21. NIVEA Zijdezachte Body Milk, 250 ml (t.w.v. €4,99) www.NIVEA.nl
22. H.J. de Rooy Tulpensleutel- en Tassenhanger (t.w.v. €9,95) www.de-rooy.com
23. Kneipp Patchouli douche, 200 ml (t.w.v. €4,99) www.kneipp.nl
24. Thermen Bussloo entreevoucher (t.w.v. €31,50) www.thermenbussloo.nl
25. Australian Chocolates (t.w.v. €3,25) www.australianhomemade.com
26. Boek: Stille wateren van Viveca Sten (t.w.v. €6,95) www.uitgeverijQ.nl

Als ik heel eerlijk ben, had ik een inhoud verwacht zoals vorig jaar. Je verwachting is snel gemaakt als het allemaal zo over de top is. Ik dacht dus even goed na vanmorgen of ik deze goodiebag wel écht wilde. Ik doe het dit keer niet zozeer vanwege de inhoud van de goodiebag. Maar het gaat mij er vooral om dat ik liever €54,90 uitgeef aan het goede doel en wat leuke spulletjes eraan overhoudt, dan dat ik het weer uitgeef aan wat kledingstukken die ik toch niet zo heel hard nodig heb. Geld uitgeven doe ik toch wel, dan kan ik het beter uitgeven aan een goed doel. Ik moet zuinig aan doen de komende maanden, maar dit kan ik wel missen. Koop ik nog even geen nieuwe spijkerbroek 😉 De Beautybox en de Glossybox ontvang ik ook elke maand, en dat zijn ook allemaal ‘schenkingen’ van de bedrijven. Daar betalen abonnees elke maand € 12,50 tot € 15,- voor en de Pink Ribbon Goodiebag is meer dan 10x groter en heel veel meer inhoud, oké je betaalt ook wel wat. Maar € 54,90 waar je dan vervolgens twv. € 279,- voor terug krijgt… niet verkeerd zou ik zeggen. Kijk dus even goed naar de lijst of jij het ook de moeite waard vindt. Nee? Dan kun je altijd nog geld doneren naar een eigen gekozen goed doel waar je achter staat. Hele fijne donderdag allemaal toegewenst!

Wat vinden jullie van de inhoud?

xoxo Fleur