PINK RIBBON

Pink Ribbon heeft als missie: een beter leven voor borstkankerpatienten in alle fases van de ziekte. Op 25 oktober 2016 zijn Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding samengevoegd. Pink Ribbon bestaat al wel langer dan dat. Zo’n 8 jaar geleden kocht ik een keer een grote goodiebag van hun. Ieder jaar brengen ze een leuke armband uit voor dit doel. Nu zag ik dat de armband van 2019 rozekwarts bevat met roségoud, te gek! En ik deed (natuurlijk) nog meer in mijn winkelmandje, kijk je mee?

Wanneer je dit leest op je mobiel, raad ik je aan het scherm te draaien. Zo zie je alle foto’s op de juiste manier afgebeeld.

Voor de volledigheid, geef ik je nog wat extra informatie over Pink Ribbon. Deze komt van hun eigen website:

Pink Ribbon is een eigen merk binnen de KWF organisatie. KWF Kankerbestrijding zet zich in voor het terugbrengen en onder controle krijgen van alle vormen van kanker. Pink Ribbon zet zich specifiek in voor borstkanker.

Pink Ribbon is gevestigd in hetzelfde pand als KWF Kankerbestrijding in Amsterdam. Door heel het land zijn er ook nog tientallen ambassadeurs die zich inzetten voor Pink Ribbon.

Op 25 oktober 2016 zijn Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding samengevoegd. De Raad van Toezicht van Pink Ribbon is per 25 oktober 2016 afgetreden. Per 25 oktober 2016 valt Pink Ribbon juridisch onder de KWF organisatie. En zal als zelfstandig merk binnen de KWF organisatie fondsen werven voor borstkankeronderzoek. Het doelbestedingstraject is vanaf 1 januari 2017 ondergebracht bij de afdeling Doelbesteding van KWF. Dit betekent dat de aan Pink Ribbon verbonden adviesraden – Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) en Commissie Psychosociale Zorg (CPZ) – zijn afgetreden. Bestedingen worden voortaan beoordeeld door de KWF Adviesraad.

Onze missie
Een beter leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat is de missie van Pink Ribbon. Door het financieren van onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker, in een tijd waarin steeds meer mensen borstkanker krijgen.

Afgelopen herfst kocht ik het Pink Ribbon armbandje van 2019 bij de Hunkemöller. Helaas sneuvelde deze vrij snel toen ik mijn fiets pakte uit de fietsenstalling. Aangezien ik het armbandje echt super mooi vind (rozekwarts en roségoud!), wilde ik deze sowieso bestellen. Ik besloot er nog wat meer bij te bestellen omdat ik meer items echt super leuk vind uit de shop. Kijk maar mee…

  1. Roze pet, echt heel mooi en handig voor wanneer ik bijvoorbeeld ga hardlopen. Dan is mijn hoofd beschermt tegen de zon. Of gewoon voor normaal wanneer ik daar zin in heb natuurlijk €11,99 en €3 gaat naar Pink Ribbon.
  2. Een mintgroen notieboekje, omdat de kleur mij zo aanspreekt €12,95 en €2,68 gaat naar Pink Ribbon.
  3. Het armbandje kost €9,99 en €4,26 gaat naar Pink Ribbon.
  4. Een roze sport t-shirt €19,95 en €4,99 gaat naar Pink Ribbon.

Mocht jij ook het roze sport t-shirt willen bestellen, dan raad ik aan een maatje groter te nemen dan je normaal zou doen. Ik bestelde een large, maar deze zit bij mijn oksels/bovenarm ietsje te strak. En ik heb voor mijn bovenlichaam eigenlijk standaard maat 40/L. Nou dan moet ik maar lekker veel gaan sporten, dat zit ‘ie vanzelf beter ;).

De Pink Ribbon Armband 2019 designed by Otazu bestaat uit 11 rozekwarts kralen aan een rosé kleurig kettinkje, afgewerkt met 2 balletjes. De armband is verstelbaar in maat door het verschuiven van de schakel. Ontwerpster Helena Vreeburg van Otazu: “De energie van de rozekwarts is enorm positief. Rozekwarts wordt geassocieerd met het hartgebied. De combinatie van eigenschappen van het kwarts – liefde, comfort en kracht – zijn een uitdrukking van het gevoel waarmee de armband is ontworpen.

Al een tijdje zocht ik naar een mooi rozekwarts armbandje en deze is echt precies wat ik zocht. Heel lief door de ronde steentjes en elegant door het roségouden materiaal. Gezien ik bijna altijd roségoud draag, moest ik deze wel hebben! De armband is heel gemakkelijk om en af te doen omdat hij simpel open en dicht gaat. Wel is het materiaal delicaat, waarmee ik bedoel, wees een beetje voorzichtig. De armband die ik eerst had gekocht ging kapot, omdat ik gewoon te ruw was. Ik bleef haken en trok hard mijn hand weg. Tja, toen brak het, nogal logisch. Met dit exemplaar ben ik daarom extra voorzichtig <3

Ook pas ik op met vocht, zoals parfum of water. Zo blijft het roségoud extra lang mooi.

Is ze geen plaatje?

Ik draag trouwens graag roségoud omdat deze kleur zo goed past bij mijn huidskleur. Zilver draag ik ook wel, maar veel minder vaak. En goud heb ik bijna niet, omdat dat niet zo goed past bij mij.

Ontzettend blij ben ik met mijn aankopen! Mocht je een kijkje willen nemen? Hier vind je de Pink Ribbon webshop terug. Je kunt er nog veel meer vinden, zoals bidons, kookboek of short enz… Ga maar eens kijken.

Heb jij wel eens de Pink Ribbon armband gekocht?

Dit is denk ik alweer de vijfde Pink Ribbon armband die ik heb gekocht. Alle eerdere exemplaren heb ik nog. Ze liggen netjes in mijn sieraden kistje. Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al op social media? ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’

PS Nog een leuke tip voor als je graag washi tape gebruikt in notitieboekjes, kijk dan eens naar deze shoplog van de Action.