DINER TIME!

Al een hele tijd zijn er geen nieuwe recepten meer online gekomen. Kook ik dan nooit meer? Euh, nou als ik eerlijk ben niet iedere dag nee. Als mijn vriend een keer niet kookt, dan eet ik vaak bij iemand anders of bij mij thuis maken we iets simpels. Ook hele simpele receptjes zijn leuk om te delen. Tenminste, op Instragram vroeg ik of jullie van dit gerecht een recept wilden zien op de site en daar kwam volmondig een ja op. At you service! Lees dus snel verder voor foto’s en het makkelijke recept.

Bij dit gerecht hoef je niets te verwarmen. Natuurlijk zijn er wel ingrediënten die je kunt opwarmen of kunt wokken. Het hoeft alleen niet. Ik vertel je vandaag hoe ik graag wraps met gerookte zalm eet. Het wisselt wel eens met de samenstelling van enkele ingrediënten, maar meestal komt het neer op het onderstaande.

Zalm wrap

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

  • Wraps, ik neem meestal de grote van de AH, 6 stuk
  • Gerookte zalm, 200gr
  • Dille (een klein beetje, gedroogd of vers)
  • Sla naar eigen smaak
  • 1 Avocado
  • Twee handen vol met cherry tomaten of 2 normale tomaten
  • Een halve komkommer (optioneel, kan ook ernaast gegeten worden als de wrap te vol wordt)
  • 1 Paprika of een aantal kleine uit eigen tuin (ik heb een plant op mijn balkon)
  • Kaas (parmezaan, feta, mozzarella, wat jij maar lekker vindt): ik koos voor witte kaas blokjes
  • Twee handjes cashewnoten (ongezouten) per persoon
  • Voor de saus: bieslook, crème fresh, halve verse citroen (of citroensap uit een flesje naar smaak toevoegen), thee lepel mosterd, een scheutje ketchup, beetje yo-fresh, peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE
  • Je snijdt alle ingrediënten en stopt ze in bakjes voor op tafel
  • Over de zalm een beetje dille naar smaak
  • De paprika heb ik in kleine reepjes gesneden en gewokt; je kunt er ook een beetje ui bij doen. Kies gewoon wat jij het lekkerste vindt. Als je paprika te overheersend vindt, laat het dan achterwege en laat het bij de tomaat.
  • De wrap saus (deze maakt mijn moeder vaak, dus voor haar de credits):
  • Crème fresh (150-200ml)
  • Een eetlepel yofresh (mayo is te dik)
  • Snij de citroen doormidden, prik met een vork in zodat je gemakkelijk sap eruit perst (eerst pitten eruit halen). Twee keer wat sap eruit persen is voldoende, maar proef gewoon steeds nadat alle ingrediënten erin zitten en je weet of er ietsje meer bij moet. Hierna kun je de citroen gebruiken voor in een kan met water voor bij het eten.
  • Zwarte peper en een beetje (zee)zout
  • Bieslook, ik heb een heel bakje fijn geknipt, maar uit de tuin gebruik je een handje vol (gewoon naar smaak ook weer)
  • Een scheut ketchup, in verhouding met de crème fresh is 1/5 (de saus moet wit blijven, dus naar smaak toevoegen)
  • Een heel klein beetje mosterd (thee lepel afgestreken)
  • Meng dit alles goed en bepaal dan na proeven wat je eventueel nog moet toevoegen, beetje meer peper, citroen of wat je maar wilt. Smaken verschillen, dus dit kun je lekker zelf bepalen. Ik zou ‘m niet pittig maken want dan proef je de zalm en verse groentes niet meer goed (niet te scheutig met de peper dus).
  • Smeer de wrap in met een eetlepel saus en verdeel dit goed, een dun laagje is voldoende. Doe van ieder bakje een klein beetje in het midden van de wrap. Als laatste pak je een klein handje cashewnoten en deze verpulver je in je vuist of breek met je vingertoppen. Dichtvouwen of rollen en happen maar!

Ik had precies voldoende voor 6 volle wraps. De truc is om niet teveel op de wrap te doen, want dan gaat ‘ie scheuren. Als je maar 2 wraps wilt, doe dan iets meer van de groente erbij zodat je naar verhouding genoeg van de verse producten binnen krijgt.

Zalm wrap 2

Je krijgt door de kleuren groen, bruin en rood een kleurig gerecht voordat je de wrap dichtvouwt of rolt. Dat is altijd een goed teken dat je voldoende varieert met verse producten. Probeer voor iedere maaltijd rekening te houden dat verschillende kleuren automatisch zorgt voor een gevarieerde voeding met veel verschillende soorten vitamines en mineralen. Wissel goed af en je hoeft niet bezig te zijn met schema’s of het tellen van calorieën en dergelijke (mate van inname is belangrijker dan het bijhouden van hoeveel calorieën een product bevat).

Wat is jouw favoriete wrap recept?

Laat je mij weten of je dit recept gaat proberen? Vertel het me in de comments of stuur een foto via social media (mij taggen of een mention geven @fleursbeautytip op twitter en op Instagram @fleursbeautytips). Bedankt voor het lezen en ik wens je een hele fijne dag toe! Enjoy!

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest