IT’S DELICIOUS
De afgelopen tijd heb ik erg vaak genoten van asperges. Jammie wat zijn ze toch lekker! Vandaag vertel ik je hoe ik ze klaarmaak. Ze zijn nog te koop, dus hup halen die lekkere rakkers… Ik laat je zien hoe ik ze traditioneel met aardappelen, ham, ei, nootmuskaat en botersaus maak. Kijk mee voor de foto’s en het stap voor stap recept (het is niet moeilijk).
INGREDIËNTEN
Voor twee personen
- 4 eieren
- ham, stuk of 8 plakken
- iets kruimige aardappelen, 4 á 5 stuks
- 8 of 10 asperges (ik kocht ze bij de Albert Heijn, maar ook een keer bij de biologische tuin, beide waren erg goed)
- roomboter
- nootmuskaat
- bouillonblokje of zout
- eventueel peper
BEREIDINGSWIJZE
- Schil de aardappelen.
- Zet een pan op met voldoende water om de aardappelen in te koken en voeg daar een blokje bouillon bij.
- Zet een pan op voor de asperges met voldoende water (niet teveel want je kunt hier nog soep van maken) en een beetje zout,
- Schil de asperges (onder het kopje naar beneden rondom schillen en 1,5 cm van onder af afsnijden).
- Doe de schillen en de losse stukjes asperges in de pan (deze kun je later gebruiken met het water om aspergesoep van te maken).
- Zet een pannetje op om de eieren in te koken, zo’n 9 min.
- De aardappelen moeten zo’n 20min koken. De asperges slechts 10min. Time dit dus zo zodat ze beide tegelijk klaar zijn.
- Zet een kleine pan op om de boter in te smelten.
- Als de eieren klaar zijn, goed afspoelen met koud water en daarna schillen. Maak er partjes van met zo’n handig apparaatje.
- Maak de borden op met alvast de ham, rol ze op tot rolletjes zoals op de foto.
- Als de aardappelen en asperges gaar zijn, verdeel je ze over de borden en voeg de eieren toe. Hier overheen verdeel je de botersaus.
- Een beetje nootmuskaat er overheen raspen en je bent klaar om te gaan eten!
Eet smakelijk!
Hierboven zie je mijn bord. Ik had op Moederdag gekookt voor mijn ouders. Het was echt super lekker 😀 Ik dronk er een koud wit biertje bij (alcoholvrij) maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een wit wijntje erbij te drinken. Kies maar wat jij het lekkerst vindt voor bij asperges. Deze combi vond ik wel geslaagd.
Eet jij wel eens asperges?
Hopelijk heb je wat aan mijn recept. Het is echt een makkelijke maaltijd om klaar te maken. Prik gewoon in de aardappelen en asperges na de aangegeven tijd om er zeker van te zijn of ze echt gaar zijn. Dan kan er niets mis gaan. Succes! Tot snel weer, xoxo Fleur.
PS Wil je liever een koude aspergesalade? Kijk dan even naar het recept op Misslipgloss.nl want het ziet er heerlijk uit en is fijn voor tijdens de warmere dagen.
Mmmmm dat ziet er heerlijk uit!