DELICIOUS BREAKFAST

Afgelopen zondag had ik een rijpe banaan met hier en daar wat bruine vlekken liggen en besloot ik voor mezelf een uitgebreid ontbijt daarmee te maken. Namelijk de ondertussen welbekende bananen pannenkoekjes. Dit keer maakte ik ze met havermout, eieren én cranberry’s. Lees verder voor het recept en de foto’s…

Deze bovenstaande foto plaatste ik op social media. Nou kwamen wel wat reacties op af haha!

banaan havermout pannenkoekjes 3 banaan havermout pannenkoekjes 4

INGREDIËNTEN

Voor twee personen

 • 1 rijpe banaan
 • Drie eieren
 • Een flinke handvol havermout
 • Een klein handje gedroogde cranberry’s of rozijnen
 • Suiker (optioneel, wil je heel gezond laat dit dan achterwege en ook de onderstaande twee ingrediënten)
 • Poedersuiker
 • Stroop
BEREIDINGSWIJZE
 • Prak de banaan in een kom met een vork tot een gladde moes
 • Voeg de havermout, cranberry’s en twee eieren toe
 • Laat een nachtje in de koelkast staan (hoeft niet maar de cranberry’s of rozijnen worden dan voller van smaak door het vocht dat ze opzuigen)
 • Voeg het derde ei toe aan het beslag vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken en wat suiker naar smaak (ik deed twee theelepels)
 • Gebruik een grote koekenpan met deksel en zet ‘m op het vuur
 • Doe wat olie of boter in de koekenpan
 • Gebruik een pollepel en breng op de drie plekken in de pan beslag net zoals met het klaarmaken van american panecakes
 • Zet het vuur laag (laagste stand of iets harder dan dat, maar blijf er wel bij staan) en doe de deksel erop
 • Wanneer de bovenkant van het beslag droog is, kijk je met een spatel of de onderkant van de pannenkoekjes al mooi egaal bruin zijn
 • Als dat zo is, draai je ze voorzichtig om en doe je weer de deksel op de pan
 • Na paar minuten zijn ze wel klaar (afhankelijk van hoe hoog je het vuur hebt) en kun je ze serveren op een bord
 • Doe wat stroop over de opgestapelde pannenkoekjes en strooi er dan wat poedersuiker overheen
 • Als je fruit in huis hebt, leg deze dan op de pannenkoekjes als garnering

Van bovenstaande beslag kon ik zeven pannenkoekjes bakken. Het was een ontbijt dat flink vulde waardoor ik pas tegen één uur s’middags pas trek kreeg in lunch. Het is zeker een energiebom te noemen!

Omdat ze zo lekker waren en ik mijn familie ermee jaloers maakte via de familieapp, besloot ik ook mijn ouders dinsdagochtend te verwennen met deze pannenkoekjes. Ik deed er iets meer suiker in maar ook iets meer havermout en een banaan en twee eieren extra. In plaats van cranberry’s heb ik rozijnen toegevoegd en ook weer een nachtje laten intrekken in de koelkast. Op onderstaande foto zie je het eindresultaat. Ik kon zeker elf pannenkoekjes maken van het beslag.

Heb jij wel eens bananenpannenkoekjes gebakken?

Vertel het mij in de comments. Of heb je een ander recept voor lekkere pannenkoekje, laat het ons weten door het te delen. Ik ben wel erg nieuwsgierig! Ben je nu van plan om ook eens zulke pannenkoekjes te bakken? Lijkt mij een heel goed plan :D. Tot snel weer, xoxo Fleur