WHAT’S COOKING?

Zin in een lekkere maaltijd maar je wilt niet lang in de keuken staan? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. Het is een vegetarisch gerecht: bladerdeeg pakketjes met salade en stokbrood. Ik vind het een aanrader, hopelijk jij ook! Lees verder voor mijn stap voor stap recept met foto’s van het resultaat…

INGREDIËNTEN

Voor drie personen
een halve prei
half bakje kastanje champignons
7 plakjes bladerdeeg
komkommer
tomaat
stokbrood
boter
1 ei
olijfolie
1 citroen
peper & zout

BENODIGDHEDEN

oven
bakplaat
bakpapier
kwastje
wokpan

BEREIDING

– Haal 7 plakjes diepvries bladerdeeg uit de vriezer, stop ze in een zakje om in de koelkast langzaam te laten ontdooien.
– Zet de oven op 210 graden om vast voor te verwarmen.
– Snij de prei en champignons in kleine stukjes. Doe de champignons in een bakje. Snij de citroen doormidden en prik er gaatjes in zodat je gemakkelijk het sap er uit kunt persen door erin te knijpen. Niet teveel gebruiken anders wordt het gerecht te zuur. Je voorkomt hier ook meteen mee dat de champignons bruin worden.
– Pak een wokpan en doe hier een scheut olijfolie in en een klontje boter. Bak de champignons mooi bruin en doe de prei er vervolgens bij. Wok dit geheel door en voorkom dat de stevigheid van de prei verdwijnt (slecht 2 min dus wokken ongeveer).
– Doe het groente mengsel op de bladerdeeg plakjes, verdeel het goed zodat ze alle drie evenveel groente bevatten.
– Leg de overige bladerdeeg plakjes hierover en maak ze dicht. Dit kan op verschillende manieren. Hieronder zie je er drie:

vegetarisch bladerdeeg pakketje

De bovenste met een vork, die ernaast met de hand door de randjes om te duwen en de onderste met slechts een duim (je duwt ze dicht).
– In een bakje breek je een ei, dit meng je met een vork. Dan pak je een kwast en hiermee dip je in het eimengsel. Alle bladerdeegpakketjes smeer je hiermee in. Niet te dik, maar zodanig dat geen een stukje is overgeslagen. Hierdoor worden de pakketjes mooi bruin in de oven.
– Leg de drie pakketjes op de bakplaat en zet de kookwekker op 15min. Doe de stokbroden ook in de oven en laat deze goudbruin worden (na 8-10min eruit halen). De bladerdeeg heeft misschien nog 5 minuten langer nodig zodat ook de onder- en binnenkant goed gaar is.
– Serveer er een salade bij of gewoon los wat komkommer en tomaat.

vegetarisch bladerdeeg pakketjevegetarisch bladerdeeg pakketje

Eindresultaat

vegetarisch bladerdeeg pakketje

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat jouw favoriete recept is met bladerdeeg? En mocht je dit recept ook gaan maken, post er dan een foto van op je social media (en tag mij bijvoorbeeld zodat ze kan zien; lijkt me erg leuk!).

Tot snel! xoxo Fleur