IN THA TEST

In de beautybox van vorig jaar zat deze handcrème van IDC Institute. Voor mij toen nog een onbekend merk. Inmiddels is de tube schoon op en kan ik jullie vertellen of het product mij bevallen is. Lees vooral verder voor productfoto’s en meer informatie…

IDC Institute handcreme aloe vera 1
UITERLIJK

IDC Institute handcreme aloe vera 2IDC Institute handcreme aloe vera 4

De tube is groen met zwarte opdruk. Het ziet er fris uit en past mooi bij het ingrediënt aloë vera. Het heeft een schroefdop wat ik wel jammer vind. Een klikdop was praktischer geweest. Maar verder is het helemaal in orde en heeft het product een goede uitstraling. Niet goedkoop maar ook niet super luxe. Gewoon wat er tussenin.

BELOFTE

Wat de claim is kan ik niet zo snel vinden. Maar het zou natuurlijk moeten hydrateren en het liefst ook snel intrekken. Beide doet het product gelukkig. Het is niet een hele dikke crème, maar ook zeker niet dunnig.

INGREDIËNTEN

IDC Institute handcreme aloe vera 3

Boven zie je de hele lijst met ingrediënten. Er zit onder meer minerale olie in. Iets wat sommige mensen vermijden. Ik heb er niet zoveel problemen mee. Het laat een beschermlaagje achter en sluit de huid een beetje af. Wat vooral in de winter erg prettig is. Ik gebruikte deze crème ook in de lente en moet zeggen dat het gewoon fijn in gebruik is. Mijn handen hebben er profijt van gehad. Als ik kijk naar de overige ingrediënten, valt me ook op dat er glycerine in zit. Dat is prettig, dat werkt hydraterend. Ook zit er parfum in, het staat halverwege de lijst. Gevoelige huidjes kunnen hier last van krijgen, maar in mijn geval is dat niet zo. Verder staat er niets opvallends in de lijst behalve dan dat er SLS (halverwege lijst) in zit. Dat is een sulfaat, een reiniger. Wel een beetje apart voor een crème. Gelukkig merk ik hier niets van, dus erg kan ik het niet vinden.

CONCLUSIE

IDC Institute handcreme aloe vera 5IDC Institute handcreme aloe vera 6

De handcrème heb ik in een periode van vijf maanden intensief gebruikt. Dat was vooral tijdens de wintermaanden. De hydratatie is erg goed. Het product trekt vrij snel in. Ik heb ‘m in mijn handtas gehouden die periode en nu is ‘ie toch echt op. De geur is prettig, niet heel sterk aanwezig maar gewoon lekker fris. Werkt goed hydraterend zoals ik al eerder noemde. Niet de meest fantastische handcrème (zo vind ik de handcrème van Elizabeth Arden fijner omdat ‘ie dikker is) maar wel een prima product. Daarnaast is het super budget, dus ik kan het wel aanraden.

Het product bevat 75 ml handcrème, kost rond de €4,95 en is online te koop bij onder meer webwinkel De Groene Luifel (slechts €2,95). Als je zoekt via Google op IDC handcrème vind je genoeg online drogisten die het verkopen.

Wat is jouw ultieme handcrème product?

Laat het mij weten in een comment onder deze post. Tot snel weer, xoxo Fleur.