IN THA TEST

Goed zittende lingerie is ontzettend belangrijk voor vrouwen, welke maat je ook hebt. Voor vrouwen met een maatje groter al helemaal. Lingerie webshop La Folie Bodyfashion heeft ook aan déze vrouwen gedacht. De maten voor de BH’s zijn A t/m H maar liefst én smalle omvang van 70 hebben ze ook! Er is heel veel keuze: van praktische degelijke lingerie tot vrolijke of romantische setjes. Ik testte een heel mooi setje van Femilet, lief geel met een klein kanten details op de BH en een prachtig bijpassende string. Deze heet de Platinum. Lees verder als je benieuwd bent of dit setje lekker zit!

Eigenlijk wil ik alvast meteen verklappen dat ik reuze enthousiast ben. Wat zit dit setje lekker!!! Met mijn maat 70E is het echt niet gemakkelijk om goed zittende lingerie te vinden. Algauw ben je dan ruim over de €100 kwijt voor een setje. Winkels verkopen vaak niet groter dan cup D. En als de grotere winkelketens het wel verkopen, zit de BH aan het einde van de dag totaal niet lekker (ik moet ze dan snel losmaken thuis, auw!). Ik heb bijvoorbeeld een setje van een grote keten (de juiste maat 70E), maar helaas gaat deze al halverwege de dag erg irriteren. Het materiaal is van goedkopere stof en de stevigheid is niet voldoende voor de grote cupmaat. Jammer, maar ja, die setjes zijn dan ook vaak niet meer dan €20. Ik spendeer dan liever wat meer geld om zo een paar jaar te kunnen genieten van een goed zittende BH. Wanneer je meerdere goede BH’s koopt, kun je goed afwisselen en gaan ze langer mee. BH’s moet je nooit twee dagen achter elkaar dragen, want daar slijt het elastiek van. Het zout van het zweet wat je huid afgeeft, tast het elastiek ten eerste aan én de BH moet een dag rusten. Anders rek je de elastiek in de stof veel te veel op.

BH’s zitten goed wanneer de achterkant van het bandje gelijk loopt met de beugels onder je borsten. Trekt de achterkant omhoog, dan heb je de verkeerde maat. Er zijn heel veel adviezen hierover te vinden op het internet. Zo geeft La Folie Bodyfashion advies op maat voor de online winkeliers: pashulp. Op deze manier voorkom je dat je de verkeerde maat bestelt. Maar let op, het is geen garantie dat je hiermee de juiste maat vindt. Iedere vrouw is weer anders. Je kunt je dus beter een keer je laten opmeten in een goede lingerie zaak. Maar zit de lingerie niet goed van je bestelling dan kun je het setje gewoon omruilen (zie de FAQ voor ruilen of retourneren). De leveringstijd is 3 werkdagen en de betalingsmogelijkheden zijn erg gemakkelijk (oa. iDeal, Meastro, Visa of overschrijven). De verzendkosten zijn slechts €3,95. Onder aan dit bericht zie je een kortingscode voor een eerste bestelling waardoor je geen verzendkosten betaald. Je bestelling krijg je in een kartonnen doos. Daarin zit de mooie stevige La Folie Bodyfashion doos van glans karton met daarin de lingerie netjes verpakt in papierfolie.

La Folie Bodyfashion verkoopt het merk Femilet, de nummer 1 in Scandinavië met lingerie (Deens merk) en opkomend in Nederland. Het merk staat voor stijlvol, trendy én kwaliteit. Dit spreekt mij heel erg aan. De merken die ik tot nu toe voornamelijk droeg zijn Marie Jo, en Freya. Ook heel fijn, maar ik ben erg blij dat ik nu Femilet heb ontdekt. Ik word al helemaal vrolijk wanneer ik het setje uit mijn ladekast haal!

Ik ga jullie nu snel vertellen én natuurlijk laten zien hoe mijn setje eruit ziet! Zacht lichtgeel met plooien onder/tussen de buste en een subtiel kanten detail aan de aanzet van de bandjes van de BH. De string kun je beter zien op de product foto’s verder onderin dit bericht. Deze was voor mij lastig om te fotograferen. De zij- en achterkant van de string zijn van tule, maar schijnt niet door omdat deze dubbel is.

La Folie Bodyfashion FemiletLa Folie Bodyfashion Femilet La Folie Bodyfashion FemiletLa Folie Bodyfashion Femilet

Je kunt ook een slip bestellen, maar ik draag liever een string. En deze is echt een plaatje! Dit soort bandjes mogen best per ongeluk (of expres) onder je kleding uit komen vind ik. Leuk voor de lente of zomer door het gele kleurtje. Ik hou niet zo van geel in kleding (het staat mij niet), maar deze heb ik zelf uitgekozen doordat ‘ie zo zacht pastel is en echt heel mooi is.

MIJN MENING

Het setje sluit perfect aan op mijn lichaam. Ik heb dus maat 70E (terwijl ik volgens de metingen altijd 75 hoor te hebben, maar ik weet uit ervaring dat 70 bij mij het beste zit – bij passen altijd op het ruimste haakje doen by the way) en met de string 40. Vaak zitten broekjes in maat 38 nét te strak en dat vind ik niet mooi. Ik wil niet dat het in mijn huid gaat zitten. De sluiting van de BH achter op de rug heeft slechts twee haakjes, maar geeft mij absoluut voldoende steun. En dat is vrij uniek, want vanaf D of E heb je (of ik in elk geval) normaal drie haakjes nodig.

Femilet Platinum BH Femilet Platinum BH achterkant

Van €46,95 voor €32,85 (30% korting)

De bandjes zijn makkelijk te verstellen en zitten erg lekker. Het materiaal is zacht en snijdt niet in de huid, ook niet tegen het einde van de dag. Mijn borsten zitten heel erg prettig in de cups. Er zit een schuim laagje (padded) in de BH wat ik altijd erg prettig vind. Zo krijg je bijvoorbeeld niet ineens starende blikken wanneer je het koud hebt 😉 En als je borsten een beetje ongelijk zijn (wat bijna alle vrouwen hebben), wordt dit hierdoor gecorrigeerd. Groter tonen ze niet, het is geen opvulling zoals die kussentjes aan de zijkanten van push-up BH’s. Bij mij zit de rand heel mooi aansluitend bij de borsten en zie je deze rand niet door kleding heen. Dit is erg belangrijk, het stoort mij namelijk heel erg als dit niet zo is. Meestal is de maat dan niet goed of is de kwaliteit niet voldoende. Groot pluspunt dus aan dit setje! Ik draag vaak dunne aansluitende hemdjes/singlets in de zomer, dus daar moet ik wel rekening mee houden. Bij mijn grote maat kun je – als je er op let – een heel klein beetje de plooitjes erdoor zien qua vorm, kleinere maten zullen dit niet hebben. De kleur en dunheid hebben hier dus wel invloed op. Een wit hemdje draag ik hier niet over. Maar felle kleuren kunnen juist heel erg goed. Hij past erg mooi onder mijn hemdje zonder mouwen die ik kocht van de H&M, boven allemaal ‘kant patroon’ (voor en achter). Ik trek er tot nu toe wel een off white hemdje onder, maar het hoeft niet natuurlijk. Het is hip om op een nette manier je BH te laten doorschijnen sinds vorig jaar. Voor je werk niet geschikt, maar op een vrij dag zeker wel als je wilt.

mouwloze blouse gebroken wit

Ik was het setje mee in een waszakje op 30 graden met witte of licht gekleurde was. Soms was ik het met de hand. Ik heb het setje nu zo’n drie maanden en ben nog steeds super tevreden. Het ziet er nog net zo mooi uit als in het begin en draagt nog steeds heel fijn. En zeg nu zelf, is het geen schattig setje? De string vind ik echt een plaatje, een blikvanger! Bijna zonde om kleding overheen te dragen, hihi =P.

Femilet Platinum string voorkant
Femilet Platinum string achterkant

De slip (pants):

Femilet Platinum slip

Femilet Platinum slip achterkant

Van €22,95 nu voor €15,95 (30% korting)

VOORDEEL

De setjes zijn nu met flinke korting te bestellen. Wil jij er eentje aanschaffen, wacht dan niet te lang. In de sale betekent dat de voorraad er bijna door heen is (niet álle maten zijn meer verkrijgbaar). Vandaar de scherpe prijs. De 30% sale is naar 40% gegaan. En met de kortingscode: MARY2012 betaal je bij je eerste bestelling geen verzendkosten!

Het is voor mijn portemonnee maar goed dat de groene Platinum niet meer te bestellen is, anders had ik deze direct in mijn winkelmandje gedaan! I love pastel (mint) groen! Ik was dinsdag jarig, dus ik ga zeker even neuzen welke er nog in mijn maat verkrijgbaar is. Mocht ik er eentje kopen, dan houd ik je op de hoogte natuurlijk via social media als het gelukt is.

Vanaf aug/sept komt dit setje in de kleuren poeder en zwart nieuw binnen. En er zullen nog anders merken worden toegevoegd aan het assortiment. Maar daarover later meer in een Beauty Nieuws als het zover is.

De webshop heeft trouwens naast de huidige sale (tot 50% voordeel) nog meer voordelen. Zo kun je member worden en automatisch korting sparen, je spaarsaldo is altijd inwisselbaar en je krijgt voorrang bij de sale! Ik ben zeker lid geworden, want ik ben fan geworden van het merk Femilet! Ik zal t.z.t. een edit toevoegen aan dit bericht wanneer ik het setje zo’n half jaar in mijn bezit heb om te laten weten of de kwaliteit mij nog steeds zo bevalt.

Heb je Facebook? Like dan de Facebook pagina van LaFolie en maak dan hen nog snel kans op een waardebon van €50!

Welke spreekt jou erg aan?
En wat zijn jouw succesverhalen wat lingerie betreft?

Ik ben erg benieuwd! xoxo Fleur

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk.
%d bloggers liken dit: