ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT

Altijd al opzoek naar meer volume in je haar? Ik testte voor jullie de volume shampoo en conditioner van het mooie merk Sebastian. Natuurlijk kun je weer een eerlijke review verwachten van mij, lees snel verder voor mijn ervaring…

Als je deze review leest op je mobiel, kantel dan je scherm een kwartslag zodat je alle foto’s goed kunt zien. Op naar de review…

Heel veel jaartjes geleden leerde ik het merk Sebastian al kennen. Ik had een heel pakket gewonnen waar onder andere de potion 9 in zat. Daar was ik erg tevreden over. Het ruikt lekker, brengt makkelijk aan en geeft de juiste verzorging en styling aan het haar. Later kocht ik het nog eens en deze verpakking zit nog steeds in mijn stash.

Nu mocht ik van Salontopper.nl een aantal styling producten uitkiezen om te reviewen. Al heel snel viel ik voor de Volupt shampoo en conditioner van Sebastian. Mijn haar is heel lang en steil. Het haar is glad en kan heel futloos vallen langs mijn gezicht. Daarom ben ik altijd wel opzoek naar een product wat mij volume kan geven. Deze set heb ik nu ruim 4 weken getest. Ik was mijn haar slechts 1x per week. Dat kan omdat ik dat altijd al heb gedaan en het dus niet vet is op dag nummer 6 of 7. Mocht het een keer wel iets vettig zijn, dan kan ik het alsnog makkelijk een dagje uitstellen met een fijne droogshampoo.

VERPAKKING

De verpakking vind ik strak en mooi. Lekker modern met dat zwart en wit en de manier waarop de tekst erop is gedrukt. Het straalt luxe uit. De shampoo komt eruit doormiddel van een drukknop, waarbij aan de andere zijde dan een opening tevoorschijn komt. Heel handig.

De verpakking zet je neer in de douche met de dop aan de onder kant, super handig! Zo zit al het product waar je het eruit wilt krijgen meteen.

BELOFTE

Sabastian belooft meer volume met de Volupt producten, duh!

Dit is wat het merk beloofd voor het gebruik van de shampoo:

De Sebastian Volupt Shampoo geeft extra volume aan je haar door de revolutionaire technologie in de shampoo. Deze technologie bevat kussenachtige deeltjes die je haar extra veel volume bezorgen. De shampoo geeft je haar zijdezacht volume, verzwaart het haar minder en verbetert de stijl van het haar.

Na het gebruiken van de Sebastian Volupt Shampoo geniet je van volumineuze lokken die zijdezacht en gezond aanvoelen. Je haar zal makkelijker in model te brengen zijn en minder verzwaard aanvoelen.

Voor de conditioner geldt het volgende:

Deze conditioner geeft extra volume aan je haar, maar verzwaart het niet! Je haar wordt volumineus, vol én voelt heerlijk zacht aan. Gebruik het samen met de Volupt Shampoo voor een verrukkelijke volumineuze ervaring. Kleurveilig.

 

INGREDIËNTEN

Shampoo:

Water/Aqua/Eau, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Sodium Xylenesulfonate, Cocamide MEA, Polyethylene, Fragrance/Parfum, Sodium Benzoate, Trihydroxystearin, Polyquaternium-10, Hydrated Silica, DMDM Hydantoin, Glycerin, Disodium EDTA, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Propylene Glycol, Limonene, Cereus Grandiflorus Flower Extract/ Cereus Grandiflorus (Cactus) Flower Extract, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Tetrasodium EDTA, Hydrolyzed Silk, Simmondsia Chinensis Seed Oil/ Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Oryza Sativa Bran Oil/ Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Myristyl Alcohol, Allantoin, Potassium Sorbate, Astragalus Gummifer Gum.

Conditioner:

Aqua/Water/Eau, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Cetearyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Parfum/Fragrance, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Oleyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Methylparaben, Propylparaben, EDTA, Polysorbate 60, Citric Acid, Linalool, Propylene Glycol, Butylphenyl Methylpropional, Cereus Grandiflorus Flower Extract/Cereus Grandiflorus (Cactus) Flower Extract, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Vrij van parabenen allebei. De shampoo is ook silicone vrij, de conditioner niet (te herkennen aan -one op het einde). De conditioner is dan weer wel sulfaat vrij. Ik zie verzorgende ingrediënten terug hierboven zoals glycerine, jojoba, bloemextracten en verschillende olie soorten. Dat zal dus vast bijdragen aan de zijdezachte haren :).

GEBRUIK

Het beste kun je de shampoo 2x aanbrengen. Persoonlijk vind ik het fijn om eerst een klein beetje te gebruiken en de 2e keer een stuk meer. Deze methode wordt door de meeste kappers aangeraden omdat het product dan beter gaat schuimen maar ook je hoofdhuid en je haren beter worden gereinigd. Probeer het zelf maar eens een keer.

De conditioner gebruik ik alleen in de punten van mijn haar. In de lengte, vanaf onder mijn oren. Ik laat dit een paar minuutjes intrekken en spoel het dan goed uit. Hierdoor kan ik mijn haren beter en sneller borstelen en heb ik minder last van klitten. Daarnaast voelt mijn haar veel zachter aan en meer gehydrateerd.

De geur van beide producten is heel erg lekker. Best sterk, maar heel fris, schoon en hoe moet ik dat zeggen chique. Je ruikt zo dat het salon kwaliteit is, als je begrijpt wat ik bedoel. Eigenlijk is het beter om parfumvrije producten te gebruiken, maar het is wel heel lekker wanneer je later nog even aan je haren ruikt, toch?

CONCLUSIE

Mijn haar krijgt zeker weten meer volume na het wassen met deze producten. Het is niet iedere keer enorm zichtbaar ofzo, maar ik voel het vooral wanneer ik met mijn handen door mijn haar ga. Het is luchtiger. Sowieso valt mijn haar niet meer plat langs mijn hoofd nu. Dat is echt super fijn. Nu kan ik best nog iets meer volume gebruiken en daarom gebruik ik aansluitend graag de Volupt spray of soms de droogshampoo. Voor mijn punten gebruik ik de Dark oil. Van al deze styling producten volgen later nog reviews.

Kan ik deze shampoo & conditioner aanraden? Jazeker! Vooral wanneer je de methode 2x shampoo per wasbeurt toepast, zul je verschil merken. De belofte dat je haar zacht aan zult voelen klopt ook trouwens helemaal. Overigens vroeg ik aan een collega wat zij van mijn haar vond en ook zij kon zien dat er meer volume in zat dan eerder, yeah! Ik ben dus zeker weten een fan en gebruik alle Sebastian producten met veel plezier.

Shampoo 250ml kost €14,95
Conditioner 250ml kost €16,95

Deze producten zijn te koop via Salontopper of een kapper bij jou in de buurt. Je kunt Salontopper ook volgen via hun Instragram account om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes rondom hairstyling.

Gebruik jij salon kwaliteit producten voor je haar?

Tot snel weer!

PS t/m aanstaande zondag 11 oktober 23:59 kun je nog mee doen met een geweldige winactie! Ga naar: herfst goodiebag en geef je op om kans te maken op allerlei mooie beautyproducten <3, doe jij ook mee?