TESTPANEL REVIEW TIME

Maaike testte voor jullie de Vita Liberata Tanning Mitt, ideaal voor een zomers kleurtje zonder dat je in de zon hoeft te gaan liggen.

Bij het woord “Bronzing Spray” of “Tanning Crème” moet ik altijd denken aan die Engelse meisjes van het TLC programma “Snog, Marry, Avoid”. Te veel tanningcrème, te oranje en heel veel plastic handschoentjes. Uiteraard is dit beeld wel een extreem geval, want een beetje ‘fake tan’ is af en toe best handig! Denk maar aan een bruiloft in april of de eerste rokjesdag. Vooral ik, gezegend met een bos rode krullen en een lichte huid, heb soms een beetje hulp nodig van moeder cosmetica! 😉

Vita Liberata Tanning Mitt

Vita Liberata Tanning Mitt

Ik vind die plastic handschoentjes niks en wanneer je het met je blote handen doet heb je kans op te bruine handen/vlekken, dus ik ben blij met deze Tanning Mitt van Vita Liberata! Dit is een geweldig alternatief voor het gebruik van plastic handschoentjes tijdens het zelfbruinen. Deze Tanning Mitt gemaakt van een zachte stof (ik kan echter nergens vinden waar het precies van gemaakt is). Het is een soort schuimachtige stof waarmee je zowel je lijf als je gezicht gemakkelijk kan bruinen.

WERKWIJZE

Vita Liberata Tanning Mitt  Vita Liberata Tanning Mitt

Vita Liberata Tanning Mitt Vita Liberata Tanning Mitt

Voor gebruik:Vita Liberata Tanning Mitt

Na gebruik:Vita Liberata Tanning Mitt Vita Liberata Tanning Mitt

Links is met en rechts zonder de Vita Liberata Tanning Mitt.

Volgens de beschrijving op de verpakking zorgt het Tanning Mitt van Vita Liberata ervoor dat de zelfbruiningscrème egaal verdeeld wordt over je lichaam en blijft je lichaam tot 72 uur heerlijk zacht. Ik heb eerst een beetje zelfbruiningscrème op het Tanning Mitt gedaan en daarna dit met een ronddraaiende beweging aangebracht op mijn benen. Wanneer je het met een ronddraaiende beweging doet, zal de crème zich het beste verspreiden en heb je het minste kans op vlekken. Let wel heel erg goed op bij en in de bewegende delen van je benen, bijvoorbeeld je knieën, ellebogen of je enkels. Ik ga hier altijd extra goed overheen, want vlekken is echt, echt gênant!

Ondanks dat je de Tanning Mitt op 40 graden kunt wassen, vind ik het ergens wel een beetje onhygiënisch. De zelfbruiner verdwijnt niet helemaal en ik vind hem er wat smoezelig uit gaan zien.

CONCLUSIE

Zoals ik eerder al zei: je moet hier de tijd voor nemen. Doe het niet gehaast of even gauw tussendoor want dan word je slordig. Het handschoentje is erg praktisch. Het is echt zacht, je kunt je hele lijf zelfbruinen. Als je dit vaak doet, zou ik de Tanning Mitt zeker aanraden om te kopen! Je moet het smoezelig worden maar een beetje op de koop toe nemen want voor eenmalig gebruik is het anders wat duur.

De Tanning handschoen kost €6. De Tanning Mitt face 10oml €25 en body 200ml €28. Deze producten zijn onder andere te koop in de Beautywebshop Johnbeerens.com

Liefs, Maaike

Edit Fleur: Ik heb ook zo’n vergelijkbare handschoen voor het aanbrengen van zelfbruiner in sprayvorm. Ik was de handschoen met de hand door zeep te gebruiken en hierna goed te laten drogen. Op deze manier werkt het prima. Zo’n handschoen gaat wel na een poosje slijten. Je kunt hier vast ook washandjes voor gebruiken die zijn gemaakt van een zachtere stof dan badstof.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk.