SHOPPEN SHOPPEN SHOPPEN

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de veilingsite Epaloe. Je kent wellicht een dergelijk concept wel zoals Vakantieveilingen en deze site van Epaloe werkt min of meer hetzelfde. Je kunt bieden op nieuwe producten waarvoor je anders de volle prijs zou moeten betalen bij de webshops of reguliere winkels. Vandaag vertel ik je hoe deze veilingsite in z’n werk gaat en waar ik op geboden heb…

Epaloe veilingsite

Op Epaloe staan iedere dag fijne producten die geveild worden. Het aanbod is heel erg divers! Ideaal als je geen budget hebt om nieuwe producten aan te schaffen in de reguliere winkels.

De verschillende categorieën zijn:

 • Giftcard
 • Tablets: bijv. Acer, Galaxy Tab
 • Entertainment: bijv. Nintendo, Samsung beeldscherm
 • Lifestyle: bijv. Micheal Kors tas, Rituals cadeauset, Canon spiegelreflex.
 • Computers: bijv. Macbook Air, HP Pavilion PC
 • Telefonie: bijv. de Galaxy S4

Producten voor de verzorging zoals een Visapure van Philips of een handig keuken apparaat worden ook geveild op de site. Het aanbod wisselt steeds en is daardoor erg interessant. Iedere keer worden er nieuwe producten toegevoegd nadat veilingen zijn gesloten. Ik heb een bod gedaan op het Rituals cadeaupakket en de Canon 700D spiegelreflex. Deze heb ik toegevoegd aan mijn watchlist zodat ik snel kan kijken hoe de veiling verloopt en het in de gaten kan houden. Spannend!

veiling Epaloe

De veilingsite werkt als volgt:

 • Je registreert je gratis en dit is al binnen 1 minuut gebeurd.
 • Je krijgt direct 5 punten om te gebruiken voor het bieden op veilingen.
 • Wil je hierna vaker bieden, dan kun je het aantal punten aanvullen. Dit zijn de kosten voor het inslaan van punten: 40 – €30 / 80 – €50 / 100 – €60 / 250 – €150 / 500 – €275 / 1000 – €500. Vragen hierover worden hier duidelijk uitgelegd.
 • Je kunt instellen dat je voor een veiling automatisch bied. Zo hoef je niet de hele tijd achter het beeldscherm te zitten wanneer je per se een product wilt hebben. Dit kun je naar wens instellen zodat je niet al je punten kwijt raakt.
 • Hier vind je het hele overzicht van hoe het werkt.

‘ePaloe werkt zoals een traditionele veiling zoals iedereen die eigenlijk wel kent. Elke keer namelijk als iemand een bod heeft geplaatst, krijgen andere biederen 20 seconde de tijd om een tegenbod te doen. Biedt er echter niemand meer, dan loopt de veiling af is het product verkocht aan de laatste bieder. Voor jouw gemak hebben we wat belangrijke kenmerken van onze veilingen opgesomd:

Alle veilingen bij ePaloe hebben een unieke startprijs. Gemiddeld 10% van de winkelwaarde.
Elk nieuw bod verhoogt de veilingprijs met slechts 1 cent.
Elk nieuw bod geeft andere bieders 20 seconde bedenktijd.
Je krijgt voor elk bod 50 eurocent korting op de winkelwaarde. Dit betekent dat je na afloop het product alsnog kan kopen.’

 • En voor overige vragen kun je hun FAQ doornemen, voor vragen over bijvoorbeeld de levertijd van de producten en retourneren etc.
 • Ze geven ook handige tips over het bieden.
 • Wanneer je de veiling hebt gewonnen, betaal je binnen 14 dagen het bedrag van jouw bod en wordt het naar je verstuurd. De meeste producten worden binnen 5 werkdagen na het voldoen van de betaling verzonden. Je ontvangt per email de status van verzending zoals een track & trace.

Als je verstandig omgaat met het bieden op deze veilingsite, kun je voordelig een nieuw product (wat al een poos op je wishlist stond) binnenslepen. Er zit een limiet aan het winnen van veilingen zodat iedereen een eerlijke kans maakt. Ik vind het een handige site en zal zo nu en dan een kijkje nemen wanneer ik iets echt nodig heb.

Bied jij wel eens op een veilingsite?

Hopelijk vonden jullie het interessant om kennis te maken met de veilingsite Epaloe.com. Laat vooral een reactie achter om mij te vertellen wat jij ervan vindt! Ik wens jullie allemaal een super fijne dag toe en tot snel weer! xoxo Fleur

PS Aan het einde van de dag was de veilig afgelopen. Beide niet gewonnen helaas. Maar ik maakte serieus kans op de spiegelreflex. Ik heb 3 punten gebruikt van de 5 die ik in totaal had (2 voor het rituals pakket). Toen de biedingstijd bijna was afgelopen (de laatste 5 min), heeft de bieding nog ongeveer 10 minuten geduurd en toen had een automatische bieder gewonnen. Bedenk dus goed van te voren tot hoever je wilt gaan en houd je hieraan. Zo blijf je binnen je budget met biedingen en kost het je niet onnodig geld. Je kunt geld maar 1x uitgeven, dus denk er goed over na hoe je hiermee omgaat.

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest

Deze blogpost betreft een samenwerking met Epaloe.com