Van het koffie en thee merk Simon Lévelt mocht ik hun producten testen. Super leuk natuurlijk want ik drink elke dag wel koffie en thee. Koffie is heerlijk om mee wakker te worden en door de dag heen verfrist thee mij tijdens pauze momenten. Ik vertel je meer over het merk en natuurlijk over de specifieke koffie en thee die ik heb uitgekozen om te proeven.

Het merk Simon Lévelt bestaat al sinds 1817! Hier geef ik je wat meer informatie over hen:

“Al 200 jaar vormen thee en koffie onze passie. Logisch dus, dat ons vakmanschap ongeëvenaard is. En dat niet alleen. Zorg voor mens en milieu staat bij al onze producten voorop. Bij ons vind je de lekkerste koffie en thee, van de allerbeste kwaliteit. Ontdek de smaken, deel de passie.

Al 6 generaties lang wordt het ambacht van koffiebrander en theehandelaar van vader op zoon en dochter overgedragen.

Simon Lévelt streeft ernaar het gehele proces van inkopen, melangeren, keuren, produceren en verpakken in eigen beheer te houden. Want alleen dan kunnen we garant staan voor een kwaliteitsproduct. In onze keurkamer wordt dagelijks de kwaliteit van het koffie- en theeassortiment gecontroleerd. Daarnaast bedenken, testen en keuren onze keurmeesters nieuwe smaken en melanges. Alleen de lekkerste en meest bijzondere koffie en thee wordt onder de naam Simon Lévelt verkocht.

Simon Lévelt heeft meer dan 40 Koffie & Thee speciaalzaken in Nederland en België. Daar kun je kiezen uit ons zeer uitgebreide en steeds wisselende assortiment. De koffie wordt voor jou versgemalen in de winkel. Helemaal afgestemd op de zetmethode en apparatuur. En voor elke smaak en elk moment van de dag heeft Simon Lévelt een passende thee. Afkomstig uit alle windstreken.

Simon Lévelt staat voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten. Wist je dat we niet alleen koffie en thee laten verbouwen maar soms ook scholen?”

Wil je meer lezen over hun rijke historie? Lees dan verder op hun website.

Ik ga je meer vertellen over de producten die ik heb getest. Ik begin met de koffiepads. Iedere ochtend begin ik mijn dag met een cappuccino. Wij hebben thuis een grote senseo staan waar we onze koffie mee zetten. Daarnaast schuimen we melk op die we warm maken in de magnetron zodat we een grote cappuccino kunnen zetten met een stevige schuimlaag. Jarenlang dronk ik het huismerk van de supermarkt in de buurt, de dark roast. Nu drink ik al een aantal weken de koffie van Simon Lévelt. Ze verkopen 2 soort koffiepads in de webshop, de een normale koffie en de andere decafe. Mijn vriend en ik zijn echte koffieleuten en drinken op vrije dagen minimaal 2 bakjes.

Informatie op de verpakking: ‘Met de coffee pads zet u makkelijk en snel een heerlijke kop koffie met een mooie crèmelaag. De Forte is een biologische koffiemelange van de beste arabicabonen waaraan robustabonen zijn toegevoegd voor extra kracht. Simon Lévelt werkt samen met UTZ Certified aan duurzame koffieteelt. UTZ gecertificeerde boeren gebruiken betere landbouwmethodes met respect voor mens en natuur. www.utzcertified.org.’

Deze koffie is heel anders dan de dark roast van de supermarkt. De dark roast (van bijvoorbeeld de Plus) heeft een beetje een bittere nasmaak en is erg pittig van smaak. Nou de Simon Lévelt heeft absoluut geen bittere nasmaak! Deze is juist heel erg vol van smaak en heeft een fijne nadronk, veel zachter. Het is absoluut geen slap bakje, maar dus heel vol en zelfs heel romig van smaak. De prijs is € 2,49 per 18 koffiepads.

Naast dat ik graag dagelijks koffie drink, drink ik ook veel thee. Mijn lievelingsthee is rooibos. Vandaar dat ik meerdere soorten daarvan heb uitgekozen. Verder vind ik jasmijn thee lekker, maar ook groene thee met een smaakje en sinaasappel.

Ik zal ze van links naar rechts kort behandelen:

Orange citron limon (rooibos biologisch): deze thee zitten in piramiden zakjes. De thee vind ik heel erg lekker. Het smaakje is niet overheersend. Het heeft een hele warme smaak. Ideaal voor koude dagen in de herfst en winter. € 2,50 voor 10 zakjes

Rooibos classic: ‘Een geurige, roodzoete rooibosthee. Deze thee uit Zuid-Afrika bevat geen cafeïne en nauwelijks looizuur.’ Dit vind ik: Deze thee smaakt lekker, heeft een warme licht kruidige smaak.  € 2,29 voor 20 zakjes

Jasmine green: ‘Milde en verfijnde groene thee, gearomatiseerd met geurige jasmijn.’ Dit vind ik: een bloemige warme smaak met een klein bittertje. Ben je net als ik gek op groene thee met een smaakje? Kijk dan eens op de groene thee pagina. € 2,49 voor 20 zakjes

Kruidenthee rooibos: ‘Een geurige, roodzoete melange van rooibos. Deze thee bevat geen cafeïne en nauwelijks looizuur. Deze volksdrank van Zuid-Afrika is mild en aangenaam aromatisch. Rooibos is rijk aan mineralen, heeft een laag looizuurgehalte en bevat geen cafeïne.’ Dit vind ik:  Deze thee heeft een diepere smaak dan de Rooibos classic. Hij is wat warmer. Hij is erg lekker en zacht van smaak. € 1,25 per 10 zakjes

Mijn conclusie over de koffie en thee: de koffie heeft een hele volle romige smaak met een fijne nasmaak. De thee is lekker vol van smaak. Bloemig in het geval van de groene jasmijn thee en warm en kruidig in het geval van de rooibos. Ik kan het merk Simon Lévelt zeker aanraden nadat ik het uitgebreid geproefd heb. In Utrecht zit de winkel aan de Vismarkt. Zie onderstaande foto’s die ik maakte met mijn telefoon:

Fijn om iets te kopen voor jezelf maar ook zeker handig om iemand cadeau te geven!

Wat is jouw favoriete koffie en thee?

Heel erg bedankt voor het lezen en tot gauw! xoxo Fleur