cadeautje aan lezers SinterklaasHET IS BIJNA PAKJES AVOND!

Ik vier pas 15 december pakjes avond. Zoals ik al schreef in dit artikel (vergeet niet de 10% kortingscode in dat artikel hè), houden wij – mijn familie – van deze traditie. Surprises met cadeautjes en natuurlijk een mooi en passend gedicht mogen niet ontbreken. Normaal kopen we ook nog cadeautjes voor elkaar naast de surprise en het gedicht. Dit jaar zijn we wat meer bescheiden. We kopen alleen een cadeau voor ons lootje (lees vooral verder, zeker als jij ook een cadeautje wilt!)…

Jeetje… dat is wel erg lastig voor mij hoor. Mijn vaste bezoekers kennen mij nu vast wel een beetje en weten dat ik gek ben op shoppen 😉 Nu moet ik mij heel erg inhouden dit jaar om niet alsnog voor iedereen een kleinigheidje te kopen. Laat ik nu iets heel leuks hebben gekocht waarvan ik zeker weet dat ik hiermee één lezeres heel erg blij kan maken!

Ieder jaar schrijf ik eind september een artikel over Pink Ribbon. Dit jaar weer en nu de feestdagen heel erg dichtbij komen, wordt het voor mij tijd om te gaan nadenken aan welk goed doel ik mijn jaarlijkse donatie ga overmaken. Het is geen groot bedrag dat ik overmaak met Kerst, maar ik kies altijd iets uit waarvan ik denk dat het zinvol is en goed besteed wordt. KIKA heb ik een aantal jaren gesteund dmv een automatische incasso. Daarvoor was ik donateur van WWF (de natuur steun ik ook graag). Af en toe geef ik iets aan een ander goed doel via de collectbus of wervingen (denk aan KWF kankerbestrijding, weeshuis etc.). Aan Pink Ribbon geef ik elk jaar geld door iets van hun merchandise (denk aan horloge, armband, goodiebag etc.) aan te schaffen in de fysieke winkel of via hun shop.

Ieder jaar zorgt Pink Ribbon ervoor dat er weer een nieuwe roze armband in de winkels ligt vanaf oktober (de borstkanker maand). Nu heb ik deze armband voor het 3e jaar op rij gekocht… alleen merk ik dat roze accessoires en ik niet altijd een match in heaven zijn. De armband dit jaar is wel echt super leuk en mooi, alleen past niet helemaal bij mijn stijl. Iets te liefjes voor mijn leeftijd vind ik. Vorige week stond ik in de Etos voor wat boodschapjes en toen bedacht ik het volgende:

‘Ik kan natuurlijk de armband weggeven aan één van mijn lieve lezers… dan kan ik het verpakken in een winactie en meteen het ‘goede doelen’ verhaal in het zonnetje zetten.’

cadeautje aan lezers Sinterklaas

 

De opbrengst van de armband die ik gekocht heb voor jullie (€9,95 kost de armband) gaat naar de stichting van Pink Ribbon. Deze stichting is totaal niet bezig met winst draaien voor eigen belang (zoals men zou kunnen gaan denken na het lezen van negatieve publicaties). Nee in tegendeel, alle opbrengsten gaan echt 100% naar de stichting. Nu denk je misschien ‘jeetje Fleur, wat naïef van je’. Maar laat ik nu afgelopen oktober de Pink Ribbon Mega Goodiebox hebben gekocht, waarbij ik met het bestelling wat problemen tegen kwam …

De site van Zester (uitgeverij Sanoma) verkoopt de jaarlijkse goodiebag (eerder een box) van Pink Ribbon en dit jaar ging het voor het eerst sinds jaren mis. Ik was bang dat ik, ondanks mijn directe betaling met iDeal, de box zou mislopen. Ik kreeg een email met het bericht dat de box was uitverkocht en dat ze niet zeker waren of ik de box zou kunnen ontvangen ondanks mijn betaling… Say what?!? was mijn reactie! Natuurlijk ging ik – zoals ik meestal doe – hier direct achteraan om meer duidelijkheid te krijgen. Zelfs beauty journaliste Monique Lindeboom van Beauty Journaal hielp een handje door te bellen met de betrokken mensen (wat helaas geen duidelijkheid opleverde)!

Na twee telefoontjes met Zester, zonder meer kennis over of ik de box zou ontvangen, besloot ik Pink Ribbon zelf even te informeren. Heel snel kreeg ik contact met een van de 8 medewerkers van de stichting via social media. Super! Dat doen ze netjes! Na mijn verhaal te hebben beschreven in een persoonlijk bericht op Facebook, kreeg ik een telefoonnummer van hen. We spraken een tijd af waarop zij mij zouden bellen en zo geschiedde.

Susan Veenhoff wilde mij graag te woord staan. Al mijn vragen heeft zij heel enthousiast en met veel geduld weten te beantwoorden. Waarom wilde ik een van hun medewerkers spreken? Nu, dat zit zo… (ja kort & bondig vertellen is niet mijn ding hè lieverds hihi)

Vorige jaren ging het bestellen altijd zonder problemen. Ja, de boxen waren vorig jaar ook al na 1 dag uitverkocht, maar nu was er dus onduidelijkheid. Ik was niet zeker, ondanks mijn betaling, of ik de box zou ontvangen. Na een email te hebben ontvangen met de mededeling van Sanoma uitgeverij dat ik er zelfs 2 zou ontvangen maar er eentje onterecht opgestuurd zou krijgen en ik vriendelijk werd verzocht deze te retourneren of ook te betalen…. Uh, ja, daar gingen de haren in mijn nek steil van achterover staan! Dat zij er 2 opsturen ipv gewoon één, dat is niet mijn probleem was mijn boodschap. ‘Ja, maar u heeft maar voor 1 box betaald’. Ja dus?! Ik ben niet thuis de week van de bezorging en moet mezelf in bochten gaan wringen om een doos weer retour te sturen? Maar zo werkt het toch niet… Ja dat zou je denken, maar nee dus. Gelukkig heb ik mijn blog waarmee ik een beroep kan doen op mijn bezoekers… Snel tikte ik een artikel met de vraag of iemand interesse had om mijn 2e box over te kopen. Dat hielp, want al snel kreeg ik een smsje van een vriendin dat zij hem graag wilde overnemen en aan haar moeder wilde geven.

Om weer even terug te komen en niet te ver af te dwalen… Ik had dus Susan aan de telefoon van Pink Ribbon en heb een heel goed gesprek met haar gevoerd over de stichting. Al mijn vragen over de negatieve publiciteit en de wijze waarop donaties en opbrengsten worden besteed, heeft zij mij met veel passie toegelicht. Zoveel informatie die op me af kwam, kon ik niet makkelijk verwerken op mijn notitieblok. Daarom stuurde zij mij nog een email na om alles nog even na te kunnen lezen. Hier komt nog een apart artikel over hier op mijn blog. Helaas kom ik echt tijd tekort (een van de redenen waarom ik een testpanel aan het samenstellen ben – geef je op voor 22:00 vanavond als je interesse hebt!) waardoor dat artikel nog even op zich laat wachten. Wanneer het bijna Kerst is, lijkt het mij mooi om daar eens goed voor te gaan zitten. Nu ben ik overdag alleen maar bezig met mijn studie en in de avond heb ik tijd voor mijn blog. Pauze momenten zijn er om kleine dingetjes te doen voor mijn blog, maar verder echt alleen in mijn vrije tijd. Anders ben ik over een jaar nóg niet afgestuurd hihi.

Jeetje, wat een verhaal is het weer geworden! Goed, back to the point. Wil jij graag deze leuke, lieve armband winnen? Laat dan in een reactie achter dat je graag dit cadeautje wel wilt van de Sint. Het pakje ligt hier op jou te wachten! Natuurlijk komt het cadeautje dan niet vandaag al naar je toe als jij de winnaar bent… maar laat Beauty Piet mij het cadeautje nu al gegeven hebben zodat het niet mee gaat met de boot terug naar Turkije (Spanje..?). Ik zal als deadline om je op te geven hiervoor as vrijdag 23:00 vaststellen. Dan kan ik zaterdag het pakje op de bus doen. Geef je mailadres op in het daarvoor bestemde vakje en that’s it =D

Dit keer dus geen voorwaarden, het is echt een cadeautje van de Beauty Piet om jullie te bedanken voor het blijven terug komen op mijn site ondanks dat ik niet zoveel nieuwe updates heb. Als je vandaag (met je klas, kids of vrienden en familie) of vanavond Sinterklaas viert dan wens ik je heel veel plezier toe! Geniet van de gezelligheid en het samen zijn met elkaar.

Symbool voor hoop en geluk die je iemand toewenst

Pink Ribbon geluksarmband 2012

Doe jij mee en wil jij wel een beetje geluk en hoop om je pols dragen?

xoxo Fleur