STUNNING PRESETS!

Studio Annemarije vind ik een hele getalenteerde fotografe en zij heeft nieuwe presets ontwikkelt. Annemarije leerde ik bijna 2 jaar geleden kennen via Instagram. Ik ga je iets meer over haar vertellen maar vooral laat ik jou zien hoe haar presets werken. Tot aanstaande dinsdag avond kun jij deze nog scoren voor de pilot prijs.

Op Instagram hield Annemarije een winactie voor een shoot in 2019. Nu was ik deze gelukkige winnaar :). Een jaar later boekte ik een branding shoot bij haar omdat ik zo ontzettend tevreden was over die eerste keer. Haar fotografie stijl is heel licht maar toch met warme kleuren. Ze geeft je veel tips en zorgt ervoor dat je ontspannen bent tijdens het shooten. Kort geleden lanceerde zij haar eigen presets. Na het zien van voorbeelden, was ik meteen enthousiast. Nu mocht ik het testen van haar, dus nu kunnen jullie zien hoe het werkt voor de consument!

De Presets heten Stunning en hebben 4 verschillende ‘filters’. Een preset is een vaste instelling van bewerkingen die je over een foto kunt zetten waardoor iedere foto direct die instelling krijgt. Hierna hoef je alleen lichtjes hier en daar aanpassingen te maken met bijvoorbeeld contrast, schaduw, hooglicht etc. Het is zeker niet te vergelijken met een filter zoals in apps als Instagram zelf of allerlei foto apps. Of wat je voorbij ziet komen in reclames op je mobiel. Die presets zijn van veel mindere kwaliteit waardoor je direct ziet dat er een filter overheen zit. Dat wil je natuurlijk niet!

Met deze Preset Stunning krijg je 4 verschillende bewerkingen:

 • Warmer
  Deze maakt de foto direct warmer in kleur.
 • Classic
  Een lichte klassieke bewerking.
 • Soft
  Een mooie softere look.
 • Black & White
  Een heldere zwart/wit bewerking.

De basis van je foto moet wel goed zijn. Dat kan gewoon met je mobiel, zolang je maar goed licht hebt en de foto scherp is. Met de huidige smartphones kun je al hele mooie foto’s maken. Ik maak wel eens een flatlay foto met mijn oude iPhone 5s en dat ziet er dan super mooi uit nadat ik een preset heb gebruikt.

Goed, ik ga je nu laten zien hoe deze Stunning Preset werkt. De foto’s zijn allemaal gemaakt met mijn Canon 700D.

Foto 1 is het origineel

Studio Annemarije Stunning Preset Studio Annemarije Stunning Preset

Foto 2 is ‘Classic’    /     Foto 3 is ‘Warmer’

Studio Annemarije Stunning Preset Studio Annemarije Stunning Preset

Foto 4 is ‘Soft’     /    Foto 5 is ‘Black & White

Zo kun je goed zien wat de verschillende presets doen met je foto. Ik raad wel aan om na het gebruik van de preset zelf nog aanpassingen te maken om de foto echt eigen te maken. De basis van je foto moet dus wel goed zijn, maar als je Annemarije volgt op Instagram, krijg je regelmatig handige tips. Ook kun je haar blogs lezen of nieuwsbrief om dit soort weetjes tot je te nemen (in een van haar blogs, kun je een blog lezen van mij over makeup tips).

Een preset kun je heel gemakkelijk gebruiken in Light Room van Adobe. Op je mobiel is dat helemaal gratis en heel erg gebruiksvriendelijk. Bij de aanschaf van deze preset krijg je een duidelijke handleiding erbij hoe je de preset kunt installeren. Na de eerste heb je het heel snel door en gaat het heel snel.

Laten we er nog eentje doen:

Dit is de Stunning Classic.

Hier zie je de Stunning Warmer.

Dit is de Stunning Soft.

Tot slot de Stunning Black & White.

 

Zoals ik net al benoemde is het raadzaam om je eigen personal touch aan de foto te geven. Natuurlijk zal ik je dat bij deze dan ook laten zien met de volgende foto:

Eerst het origineel hierboven.

De Stunning ‘Warmer’ heb ik hier toegepast. Is echt mijn favoriete van alle vier omdat deze kleuren goed bij mijn stijl past <3

Zo, hier zie je het eindresultaat. Ik heb de warme tint iets aangepast (minder rood/roze), maar allemaal kleine verschillen. Wanneer je het origineel vergelijkt met het eindresultaat, zie je toch wel veel verschil. De foto leeft meer, minder flets. Nu fotografeer ik en degene die deze foto’s van mij heeft gemaakt in de automatische stand. Wat natuurlijk ook wel wat uitmaakt. Maar zo zie je dat je geen fotograaf hoeft te zijn om een foto toch wat meer bijzonder te maken.

Je kunt deze Stunning Preset van Annemarije nog scoren voor de pilot prijs van 25 t/m as dinsdagavond (23 februari). Een webshop is in de maak, tot die tijd kun je met haar in contact komen via haar website of via haar Instagram.

Zou jij het overwegen om een preset aan te schaffen?

Ik ben erg benieuwd wat je van deze bewerkingen vindt! Heb je nog vragen over dit onderwerp, laat het mij vooral weten via een reactie onder deze blog, of stuur mij een mailtje (zie contact pagina) of een DM via Instagram. Hele fijne nieuwe week toegewenst!