RUN BABY

Maanden geleden liet ik jullie weten via Instagram dat ik mee zou gaan doen aan de TCS Marathon in Amsterdam. Ik schreef mij in voor het onderdeel 8km. Samen met 600 Rituals collega’s heb ik mee gedaan op zondag 20 oktober! In totaal maar liefst 40 duizend deelnemers! Natuurlijk heb ik ‘m uitgelopen, maar het ging me zeker niet gemakkelijk af. Waarom? Dat vertel ik je in een verslagje en ik deel natuurlijk ook de foto’s met je.

In augustus ging ik dan eindelijk starten met trainen voor de 8km. Ik had de 10K app gedowload om te gebruiken als trainingsschema. Twee jaar geleden gebruikte ik de 5K app en dit was mij erg goed bevallen. Echt wel een aanrader! Nou goed, ik zal met de billen bloot gaan, ik heb maar twee trainingsrondjes gemaakt… En ik heb eigenlijk geen goed excuus. Ja, ik was soms wat druk, maar ik had makkelijk 2x in de week kunnen gaan oefenen. En ik kan je verklappen, ik had de dag voor de run er echt geen zin in.

Totdat ik collega Lisa sprak, met wie ik er samen heen zou reizen. Ook zij had bijna niet getraind en weinig zin… Maar ineens draaiden we de knop om en maakten we zin. Het zou ons vooral gaan om de ervaring, om zo’n groot event mee te maken. Dus ging de volgende dag mijn wekker om 6.15. En om 7.30 waren we onderweg…

Restaurant Mama Kelly was de HQ die dag van alle Rituals medewerkers. Wauw wat was het TOP geregeld allemaal. We waren lekker vroeg en kregen direct ons speciale hardloop T-shirt met Rituals erop, een armbandje en ons rugnummer. Voor hapjes en drankjes was gezorgd, er werd zelfs vers fruit uitgedeeld. Al gauw kwamen we bekenden tegen uit andere filialen uit Utrecht. Tamanna en ik besloten om samen te gaan rennen omdat we allebei onervaren zijn en niet getraind hadden. Om ongeveer kwart voor 10 liepen we met z’n allen richting de start voor de 8k.

mama kelly amsterdam TCS marathon
Mama Kelly TCS Marathon
Het duurde allemaal wat lang naar mijn idee, maar goed, ik heb weinig ervaring met dit soort evenementen. We begonnen lekker te rennen en ik voelde dat het tempo best hoog was….. en na de eerste bocht stelde ik al voor om eventjes te lopen. Nou dat beloofde niet veels goeds dacht ik nog. Maar steeds na een poosje wandelen gingen Tamanna en ik er weer tegenaan en voordat we het wisten waren we al op de helft.

TCS Marathon 8k Rituals Utrecht deelnemers
Het parcours was niet heel bijzonder op het stuk van het Rijksmuseum na dan, daar liepen we onderdoor. Bij het bord dat de laatste 1,5km aangaf zei ik tegen Tamanna dat ik het verder wilde uitrennen zonder pauzes. En dat lukte! Op een iniminie paar seconde na in het stadion waar de finish was. Dankzij alle toeschouwers aan de kant van de hekken, lukte het mij om door te lopen en ik voelde ook niet meer de pijn in mijn liezen. In het stadion ging ik wel veel langzamer, maar het ging en ik rende zachtjes over de eindstreep.

TCS Marathon 8k Fleur Kaagman
Na een paar minuten uithijgen zette ik mijn Nike Run app uit… ik liep weer terug naar Mama Kelly en voegde mij bij mijn collega’s. Lisa liep de 8km in slechts 40 minuten. Ik eindigde op 1u en 12min. In mijn Nike app zag ik dat mijn snelste kilometer, de laatste was. Maar ik was wel echt kapot toen ik thuis kwam. Had nog wel wat energie (moest nog mijn make-up kwasten allemaal wassen voor de visagieles van de volgende dag), maar de spierpijn was echt ENORM. Mijn liezen deden flink zeer. Best raar, want ik heb dat met 5k runs nooit gehad. Nu besef ik me wel, dat niet goed trainen van te voren dus zorgt voor ellende tijdens de run of achteraf. De volgende dag was de spierpijn al minder en dinsdag voelde ik gelukkig al bijna niets meer.

Mama Kelly TCS Marathon

Mama Kelly TCS Marathon

Dat ga ik de volgende keer dus absoluut anders doen. We werden trouwens nog erg verwend naderhand met een lunch en er was ook nog een afterparty. Wij zijn alleen vrij snel naar huis gegaan omdat we anders nog een aantal uren hadden moeten wachten voor die afterparty vanwege de halve en volle marathon. We kregen ook nog eens een super lieve goodiebag mee naar huis!

rituals goodiebag TCS Marathon

Een travel deo van de Dao, het relaxing serum wat helpt tegen hoofdpijn en badkristallen. Dit zat in een handige doorzichtige travel toilettas. Super bedankt voor alles Rituals! ❤️

Het stomme is alleen dat ik dus hardlopen helemaal niet zo heel erg leuk vind… tenminste van te voren. Pas wanneer ik echt aan het rennen ben en over de helft van mijn training of run ben, DAN ga ik het ineens geweldig vinden. En achteraf ben ik echt heel erg trots en blij dat ik het gedaan heb. Of ik trots ben op mijn medaille? Hell Yeah! Of het sneller had gekund die 8km? Ja zeker weten, had ik maar moeten trainen haha.

TCS Marathon 8k deelnemers Rituals

Het liefst ga ik heel snel weer een run doen… Nu is er al heel snel eentje in mijn stad Utrecht, eind november. Ik hou jullie op de hoogte of ik het hardloopvirus te pakken heb gekregen…. Gaan met die banaan 🍌

Heb jij wel eens meegedaan aan een hardloop run? Zoja, hoe gaat het hardlopen bij jou? En zo nee, wat vind jij leuk om te doen om te bewegen?

Tot snel weer xoxo Fleur

Volg je mij al op social media? ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’