I love twilight!

Zijn jullie net als ik ook zo’n ‘Twilight’ fan? Mijn vriendin Lotte gaf mij het boek ‘Twilight’ te leen (in het Engels). Ik begon dezelfde dag nog met lezen. In het begin dacht ik nog ‘jeetje, dit is wel echt een meisjes boek, meer voor jonge tieners…’. Waarom ik dat dacht had te maken met de leeftijd van de hoofdpersonage (17 jaar). Maar ik kon al heel gauw het boek maar moeilijk wegleggen. Ik ben een langzame lezer (lichte dyslectie) maar dit boek las ik toch vrij snel uit. Het boek is behoorlijk dik en ik verwachtte dat ik er zeker een maand mee zoet zou zijn. Ik lees meestal een half uurtje voordat ik ga slapen en in het weekeinde dan iets meer als het een spannend of erg leuk boek is. Dit boek had ik echter al uit in twee en een halve week tijd. Voor mij is dat heel erg snel! Dat geeft wel aan dat ik enorm heb genoten van het boek. Het verhaal sleepte mij echt mee. Ik ben erg beeldend ingesteld. Bij elk boek dat ik lees, speelt er daardoor echt een film af in mijn hoofd (bijna iedereen heeft dit denk ik wel). Het boek eindigt met een open einde en gelukkig kon ik het vervolg snel lenen van Lotte. ‘New Moon’ had ik ook erg snel verslonden haha. Daarna volgde direct ‘Eclips’.

Meer lezen en kijken (trailers), klik dan op ‘verder lezen’

Een trailer van Twilight

Een trailer van New Moon

Een trailer van Eclipse

Trailer Breaking Dawn deel 1

Met mijn vriendin Lexy (buurmeisje uit UK) heb ik New Moon en Eclipse gekeken, want ook zij heeft alle boeken gelezen en had deel een (Twilight) al gezien. Ik kan niet wachten tot Breaking Dawn uitkomt. Dat zal ergens dit jaar zijn in november.

Nu wil ik even inhoudelijk ingaan op de films Twilight en New Moon. Ik was heel blij dat ik bijna alle delen had gelezen toen ik Twilight ging kijken. Ik moest alleen nog het laatste deel lezen. Waarom was ik daar blij mee? Nou zoals ik schreef, ik ben erg beeldend ingesteld. Wanneer ik een boek heb gelezen en daarna de verfilming ga kijken (ik hou altijd deze volgorde aan), dan kan de film mij erg tegenvallen. Dat herkent denk ik iedereen wel. Aangezien iedereen wel een beeld vormt van het verhaal dat hij/zijn leest. Het kan daardoor altijd tegenvallen wanneer de beelden in de film of de verhaallijn niet overeenkomt met jouw verwachtingen.

Ik vind de beste verfilming, die ik tot nu toe heb gezien, ‘Memoires of a Geisha’. Deze film kwam echt exact overeen met de film die ik in mijn hoofd had gevormd. Echt een geweldig boek en een super mooie film! Bij Twilight had ik dit niet helemaal. Het eerste dat mij opviel, was dat je echt het boek moest hebben gelezen wilde je ook maar iets echt snappen van het verhaal. De film ging te vlug voor mijn gevoel, ze sloegen stappen over die in het boek wel werden beschreven. Ik had iets meer met de verschillende hoofdpersonen toen ik het boek las dan toen ik de film bekeek. De regisseur had van mij meer tijd mogen rekken bij een aantal scènes. Maar vooral iets meer emoties en details mogen stoppen in het script. Ik heb absoluut genoten van de film, maar hij had langer mogen duren. Dus meer scènes hadden erin gemogen en de scènes hadden van mij langer mogen duren. Datzelfde geldt voor New Moon. Daarbij had ik helemaal, wow, wat gaat het verhaal snel jongens! Er kan zoveel meer stil worden gestaan bij een aantal emoties en ik miste een paar stukjes. Iemand die het boek niet gelezen heeft, zal vooral bij deze film zoiets hebben van ‘huh, ik snap het even niet meer’. Overgangen van de ene scène naar de andere scène konden wat mij betreft beter. Dit gevoel had ik echt niet de hele film, maar bij stukjes zoals: wanneer Rebecca van haar huis steeds bij de Cullens was. Die overgangen waren een paar keer zo plotseling, dat vond ik niet mooi.

Buiten die paar minpuntjes die ik bovenstaand heb genoemd, heb ik enorm genoten van de film. Ik wil heeeeel snel het volgende deel zien! Ik hoop ook dat het vervolg op Eclips snel verfilmd wordt en in de bioscoop komt. Dan ga ik die film echt in de bios kijken, want dat is toch een stuk intenser dan op het tv-scherm een film zien en beleven. In de bios zit je zelf echt bijna in de film (als de film goed is en spannend) en thuis op de bank is die ervaring toch een stuk minder. Duimen dus dat ze snel het volgende deel (laatste deel) klaar hebben. Ik vermoed dat ze al zijn begonnen met het werken aan dat deel……

Heb jij alle boeken gelezen? En de verfilmingen gezien?

Lees jij ze in het Nederlands of net als ik in het Engels? Het liefst lees ik boeken in het Engels wanneer de auteur Engels is. Ik merk dat in vertalingen toch een hoop verloren kan gaan wat betreft gevoel (emoties), humor, beeldende omschrijvingen en vooral uitdrukkingen. Personages leven het beste wanneer je het boek leest in de taal waarin het oorspronkelijk is geschreven. Heb jij dat ook?

Bron afbeeldingen:
http://www.movienewz.nl/artikel_8094_twilight-eclipse-stevent-af-op-record.html
http://www.filmschoolrejects.com/news/fandamonium-leads-twilight-eclipse-to-midnight-record.php
http://www.moviephotogallery.com/r-twilight%3A-eclipse-7402.htm

Bron video’s: You Tube