WANT SOME JUICE IN YOUR LIFE?

Gewicht verliezen? Ja dat willen de meeste van ons wel, tenminste als ik voor mezelf mag spreken: ja! De afgelopen maanden let ik totaal niet op mijn voedingspatroon en zijn er dus de nodige kilo’s aangekomen. Ik ging van 70kg naar 73kg in ongeveer 4 maanden tijd. Meer bewegen, minder snoepen en regelmatig eten; dat regime kennen we allemaal wel. Maar met alle drie die onderdelen rekening houden… dat lukt vaak niet. Ik kan altijd wel een smoes bedenken om toch dat lekkere taartje niet af te slaan. Van het merk UZUMA kreeg ik voor 3 dagen een sappenkuur aangeboden. Ik ben het gaan testen en vertel je vandaag of het heeft gewerkt…

Er zijn verschillende sappenkuren die je kunt volgen: Slim, Fit, Detox en Steady. In eerste instantie wilde ik de Detox doen, wat inhoud dat je 3 dagen alleen maar sappen tot je neemt, dus 7 sappen per dag en geen normale maaltijden. Dat leek me achteraf gezien toch iets te heftig. Ik wil van 73kg wat ik nu weeg, naar mijn streefgewicht van 67kg. Daar wil ik best een tijd over doen en daarom stel ik als doel dat ik in oktober 2015 de 67kg behaald hebben. Om te beginnen wilde ik dan deze sappen gebruiken om een goede start te maken.

“Je lichaam reinigen
7 flesjes per dag! Uzuma DETOX kun je zien als een soort reset-knop voor je lichaam. Onze voedzame sappen geven je alles wat je nodig hebt om je lichaam van binnenuit te herstellen en terug in balans te brengen. Na het Uzuma DETOX programma kun je er weer volop tegen aan!”

Uzuma sappen 5

In deze doos werden de sappen bij mij thuis bezorgd. Alle sappen zijn bevroren en kun je direct in de vriezer thuis stoppen of in de koelkast als je ze snel wilt gaan gebruiken. In de doos zaten koelelementen waardoor ze goed bewaard bleven tijdens vervoer.

Uzuma sappen 3

Hier zie je alle sappen op een rij, er zijn 7 verschillende smaken. De doos die ik ontving bevatte in totaal 21 flesjes met bovenstaande sappen.

Uzuma sappen 1 Uzuma sappen 2

Uzuma sappen 4

Ook krijg je bij de bestelling alle informatie middels folders. Zo kun je rustig bekijken wat de mogelijkheden zijn en welke richtlijnen je moet volgen om je aan een bepaald programma te houden.  Er zijn vier verschillende programma’s die je kunt volgen. Ik ontving dus het Detox programma, maar paste deze aan omdat ik niet alleen maar sappen wilde drinken de hele dag.

Uzuma sappen 6

Zo ziet zo’n programma er uit, voor elke dag staat aangegeven hoe laat en welke sap je moet drinken.

De sappen bevatten alleen maar groente en fruit. Er zitten geen kleur-, geur of smaakstoffen in de sappen. Uzuma heeft niets toegevoegd aan de sappen! Dat is natuurlijk helemaal top. De sappen zijn ook gekoeld tijdens de bereiding en super vers en niets van de vitamines zijn verloren geraakt bij de bereiding. Na ontdooiing even schudden en je kunt ze zo opdrinken.

Wat heb ik gedaan?

Voor 10 dagen heb ik mijn lunch of ontbijt vervangen door 2 sappen te drinken. Op die manier is het wel verantwoord vond ik. Door slechts 1 maaltijd te vervangen door sap is het ook beter vol te houden.

Hoe ging het?

Eigenlijk ging het best goed. Een enkele dag vergat ik dat ik 2 sappen moest nemen. Gelukkig had ik een deel in de vriezer bewaard waardoor dat niet erg was voor wat betreft houdbaarheid. De meeste sappen vond ik prima te drinken. Twee soorten vond ik zelfs heel erg lekker. Dat waren de Rise en Shine. Daar zat onder andere sinaasappel en wortel in waardoor ‘ie een beetje zoet smaakte. De sap met bieten erin (Fuse) vond ik echt niet lekker en kreeg ik met moeite opgedronken. Maar dat komt omdat ik bietensap gewoonweg niet lust. Met de groene sappen (Aura,  Karma en Zen) had ik minder moeite. Die waren allemaal goed te doen.

Was het een succes?

Best wel eigenlijk, ja. Ik heb mezelf gewogen na die 10 dagen en was blij met de halve kilo gewichtsverlies. Het is misschien niet heel veel, maar ik heb dan ook alleen 1 maaltijd per dag ermee vervangen. Ik ben best wel nieuwsgierig hoewel ik zou zijn afgevallen als ik het als detox kuur had gedaan. Dus 3 dagen alleen maar sappen. Wie weet ga ik dat nog eens proberen. Maar de manier die ik heb gekozen is me goed bevallen. Geen één moment heb ik honger gehad en het was (op een enkele sap na) nog lekker ook.

Aanrader?

Als je net als ik slechts één maaltijd vervangt voor 2 sappen zeker wel ja. Ik vermoed dat wanneer je 5 dagen twee maaltijden vervangt meer gewicht zal verliezen. Daarnaast voldoende bewegen en gezond eten is natuurlijk wel belangrijk. Ik zou het zeker weer doen als bijvoorbeeld het afvallen stagneert. Dan kan het me helpen om toch weer dichterbij mijn streefgewicht te komen.

De Detox kuur bevat 21 sappen en kost €73,50.

Ik ga overigens weer bloggen over de manier waarop ik mijn streefgewicht ga halen. Eigenlijk een vervolg op mijn ‘A better version of me‘ blogs. Soon meer hierover 😉

Heb jij wel eens een sappenkuur gedaan?

Tot snel weer lieverds! xoxo Fleur

Deze blogpost bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf.