LET’S GET MARRIED

Vier jaar geleden maakte ik voor het eerst een bruid op. Wat is dat ontzettend gaaf om te doen zeg! Nanette was de eerste bruid en daarna volgde Janneke. Vorige week maakte ik weer een bruid op, Marieke. De proefmake-up drie weken van te voren verliep soepel en twee weken geleden was dan de grote dag aangebroken. Een heel klein beetje zenuwachtig was ik wel, omdat zoiets toch best spannend is. Dat gevoel verdween gelukkig meteen bij binnenkomst. Vandaag laat ik je zien hoe ik Marieke heb opgemaakt en wat ik daar allemaal voor heb gebruikt.

PROEFMAKE-UP

Bruid Marieke proefmake-up 1

De ogen zijn verschillend opgemaakt om te zien welke manier het mooiste stond (links een zwarte eyeliner stift en recht een bruin kohlpotlood en ook onder het oog een lijntje met oogschaduw).

Bruid Marieke proefmake-up 2Bruid Marieke proefmake-up 3

Voor de proefmake-up gebruikte ik op haar rechter oog een eyeliner met stift in het zwart en op haar linker oog een waterproof kohlpotlood in het donker bruin. We vonden allebei de donker bruine het mooiste staan omdat het lijntje heel licht vervaagt is en daardoor zachter staat. Het staat haar goed ook omdat ze bruine ogen heeft.

Ik was vergeten een vóór foto te maken bij de proefmake-up, maar op de dag zelf gelukkig niet.

OP DE DAG ZELF

Bruid Marieke 2Bruid Marieke 3

Boven een vóór foto en onder het eindresultaat.

Bruid Marieke 4

Op haar linkerwang had Marieke wat onzuiverheden zitten. Deze heb ik met concealer weggewerkt, maar als je héél goed kijkt kun je het nog wel zien. Ik heb ervoor gekozen niet teveel make-up te gebruiken omdat je anders zo’n plamuur gezicht krijgt. De wens van de bruid was een naturel look. Daar heb ik dus aan voldaan door niet teveel gebruik te maken van foundation, concealer en poeder. Voor de oogmake-up heb ik een zachte kleur bruin gebruikt. Alle producten die ik voor deze look gebruikt heb:

Bruid Marieke 1

  • Foundation: Max Factor Face Finity All Day Flawless 3 in 1 (primer, concealer en foundation in één) in de kleur 50
  • Concealer: Clarins beige nr 2 (onder de ogen en op de onzuiverheden)
  • Poeder: Allround Mineral Cosmetics kleur fawn
  • Bronzer: Rimmel Londen 004 pink rose
  • Highlighter: Revolution peach lights
  • Oogschaduw: Urban Decay Naked 1 palette. Op het wenkbrauwbot de kleur sin, in de arcadeboog kleur naked en daarna de kleuren toasted en hustle voor een iets diepere tint. Op het bewegende ooglid zit een nude kleur (01) van de Hema en daarover een klein beetje een roze tint uit een Catrice palette (de blush kleur uit dit palette zie bovenstaande foto).
  • Eyeliner: kohlpotlood waterproof donker bruin van de Etos
  • Wimperkruller
  • Mascara: Max Factor, waterproof donker bruin (op de foto zie je een mascara van Yves Rocher die we met de proefmake-up hebben gebruikt maar niet voor de dag zelf. Net als de Bourjois lipgloss, dat is een andere kleur geworden)
  • Lipgloss: Ariane Inden een bruin roze kleur en daar overheen een licht beige lipgloss van Vamp!

Een bruid mogen opmaken voelt wel echt heel bijzonder, als een soort privilege. Het is zo’n bijzondere dag voor haar en de bruidegom. Zij willen er op hun best uitzien. Voor de visagiste is het belangrijk om de bruid zo op te maken dat ze er niet echt anders als normaal uitziet. De bruidegom moet bijvoorbeeld niet het gevoel krijgen alsof er ineens een andere vrouw voor hun neus staat. Daarom is het dus belangrijk om de wensen van de bruid na te komen en in dit geval was dat een naturelle look. Marieke draagt normaliter nooit foundation en sowieso weinig make-up. Daarom heb ik mijn best gedaan om het zo natuurlijk mogelijk eruit te laten zien. Dat is volgens mij ook zeker gelukt. Ik vind het resultaat erg mooi en ben erg blij dat ze mij heeft gevraagd. Marieke kwam bij mij terecht omdat ik haar vriendin Nanette vier jaar geleden heb opgemaakt voor haar bruiloft. Handig dat netwerken 🙂 Wie weet volgen er op deze manier nog meer visagie opdrachten, dat zou natuurlijk wel erg leuk zijn.

Ken jij iemand die een visagiste zoekt of zoek je er zelf eentje, kijk dan vooral eens in mijn portfolio om te zien hoe ik bruiden opmaak of andere looks uitvoer.

Tot snel weer! xoxo Fleur

%d bloggers liken dit: