THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING
Wandelschoenen zijn een must have als je net als ik graag regelmatig erop uit gaat met de benenwagen. Kies daarbij wandelschoenen die flexibel zijn en lekker zitten en geschikt zijn voor een verharde en onverharde ondergrond zoals deze van Grisport: de Arizona Mid. Een tijdje geleden ontving ik deze schoenen om te testen. Dat heb ik uitgebreid gedaan! Lees vooral verder voor mijn review met veel foto’s als jij ook graag naar buiten gaat om te genieten van het buiten zijn…

 

AND THAT’S WHAT THEY WILL DO…

Je kent het vast wel, overvallen worden door de sneeuw of een fikse hagel of regenbui. Wandelschoenen die goed waterdicht zijn, comfortabel lopen en de juiste profielzolen hebben, zijn dan wel echt heel erg een must. Mijn oude paar wandelschoen waren op, die kon ik wel aan de wilgen hangen.

wandelschoenen Grisport review

Duidelijk, het werd echt tijd voor een nieuw paar wandelschoenen! Maar welke?

Wat was ik blij toen de Arizona Mid schoenen van Grisport binnenkwamen! De kleur is heel neutraal, zacht bruin, een beetje taupe-achtig. De look is lekker sportief en ze tonen ook goed stevig.

Allereerst vertel ik wat meer over de technische kant, de materialen.

Van boven is de schoen gemaakt van het materiaal ‘greased hydro’ leer. Dit membraan zorgt ervoor dat ze waterdicht zijn maar ook nog steeds ademend.

Met het aantrekken van dit soort schoenen moet je altijd oppassen ze niet te strak aan te trekken met veteren, maar wel stevig genoeg. De schacht van de Arizona mid schoen is met leer gevoerd. Deze binnenkant is zacht op de juiste plaatsen zodat drukpunten worden voorkomen. Het leer vormt zich naar de voet. Van binnen is de schoen gemaakt van een voorgevormd anatomisch voetbed die zicht vormt naar jouw voet. Dit voel je! Het loopt echt heel erg comfortabel daardoor.

wandelschoenen Grisport review
De Arizona Mid heeft extra grip door de nieuwe Vibram Evolution zool. De zool bestaat uit verschillende lagen, een slijtzool en een tussenzool. Daardoor loop je extra zacht en comfortabel door deze dempende tussenzool. Die laatste zorgt ervoor dat je goede demping hebt tijdens het lopen. Ook door de luxere inlegzool krijg je meer demping en comfort. Bovendien schuift de sok niet in de schoen door de de antislip structuur en blijft deze extra goed zitten.Zoals je ziet op bovenstaande foto ziet de profiel er heel nice uit! Daar kun je flinke stappen mee maken met de juiste grip.

Dit voorjaar en zomer heb ik heel vaak met deze Arizona Mid schoenen gewandeld. Korte maar ook langere wandelen (denk aan 5km en iets langer). Goed nieuws, ze lopen echt súper lekker! De Arizona Mid schoenen zijn speciaal gemaakt voor dames en dat verschil merk je zeker wel. Nooit meer last van blaren of zere voeten. Ze lopen echt heel licht en zijn echt een verademing vergeleken met mijn oude paar.

wandelschoenen Grisport review

Iets meer dan een week geleden was ik een weekje op vakantie in Zeeland met vriendin Cathelijne. We hebben 2x een strandwandeling gemaakt waarbij we liepen op het natte gedeelte, maar ook hele stukken door het droge zand. Dat loopt altijd zwaar, maar dat ging echt helemaal prima met deze stappers. Nu weet ik ook zeker dat ze goed waterdicht zijn, doordat ik zo dichtbij de zee liep dat ik regelmatig een golf over mijn schoenen kreeg. Daar kunnen ze dus prima tegen.

wandelschoenen Grisport review

Door mijn enthousiasme heeft mijn zus hetzelfde paar gekocht in het blauw. Ook zij had hoog nodig nieuwe nodig. Zij is er ook net zo tevreden en enthousiast over. Net als ik had zij geen last van kwaaltjes zoals blaren of iets dergelijks. Wij hebben allebei best gevoelige voeten, dus dat is wel een verademing!

wandelschoenen Grisport review
Wat betreft onderhoud zijn ze gemakkelijk schoon te houden. Belangrijk is natuurlijk wel dat je ze regelmatig (om de maand ongeveer) even inspuit met een beschermende spray speciaal voor leer.

Conclusie
Wat zijn deze Arizona Mid wandelschoenen echt ontzettend fijne schoenen! Hiermee ga ik echt nog velen jaren heel veel plezier beleven tijdens tochten door de natuur of bij stedentrips. Naast dat ze heel erg lekker lopen, zien ze er ook sportief uit. Heerlijke licht lopende schoenen. Alleen maar pluspunten!

De prijs is €149,95 en hier kun je de verkooppunten vinden.

Wandel jij graag? Zoja, wat vind je leuker, de natuur of een stad verkennen?

 

Hele fijne week toegewenst en tot snel weer!

*Dit product uit deze review heb ik gekregen.

PS Tijdens een flinke wandeling kun je het uiteraard best wel eens erg warm krijgen door de inspanning. Wil je fris blijven onder de oksels? Lees dan nog eens mijn review over de Odorex deodorant.