LET’S GET CRACKING

Twee weken geleden schreef ik mijn eerste blog over de doelen waar ik momenteel aan werk. Inmiddels is er genoeg gebeurd om over te schrijven. Niet aan alle doelen heb ik even hard gewerkt. Moet ik mijn doelen aanpassen misschien? Zijn er al doelen die goed gaan? Lees het in mijn update…

1. Het behalen van mijn streefgewicht

Hardlopen: De vorige keer vertelde ik over mijn eerste trainingsrondje met de 5K app. Het is de bedoeling dat ik 3 dagen per week daarmee train. De start is al goed gegaan, dag 1 was op zondag 7 juni en op 9 juni liep ik dag 2 van mijn training.

9 juni 4

Er ging iets mis helaas tijdens mijn tweede rondje. Ik was al een heel stuk over de helft van de training en toen hield de 5K app er ineens mee op :(. Heel irritant! Nu gebruik ik de Nike app ernaast, dus wellicht heeft het daaraan gelegen. Natuurlijk maakte ik de training wel af zo goed als ik kon. Dus ik heb nog 3 stukjes gerend en wat uitgelopen. In totaal 3,25km was het rondje, iets langer dan dag 1. Hopelijk gebeurd het niet nog eens dat ‘ie vastloopt want ik vind het wel lastiger rennen zonder een stem die mij begeleid. Ik probeer zo min mogelijk op mijn iPhone te kijken tijdens mijn training, dus die begeleiding pusht mij echt om door te zetten en steeds weer te rennen ondanks de verzuring die optreedt. Het ging best goed dag 2, op 1 korte pauze na van een halve minuut heb ik alles wel gevolgd. Raar eigenlijk dat ik steeds zo’n moeite heb om op gang te komen, want naderhand vind ik het steeds meevallen en ben ik zo blij dat ik het gedaan heb… Ik moet alleen heel snel weer gaan rennen, want trainingsdag 3 is er nog niet van gekomen (ik schreef deze blogpost gisteren). Wel heb ik elke dag gewandeld of gefietst om toch voldoende te bewegen. Zo haalde ik laatst de 19.000 stappen zelfs! Mijn iPhone heeft een stappenteller die ik bijhoud in de app MyFitnessPal. Het lukt me steeds vaker om de 10.000 stappen te halen op een dag, yeah!

Golfen: Ik ben vorige week niet gegaan naar de woensdagochtend wedstrijd. Afgelopen woensdag heb ik gelukkig wel weer gegolfd.

2. Vaker koken

Dit onderdeel gaat gelukkig wel goed. Mijn doel was om minimaal 2x per week te koken: gehaald! Vorige week kookte ik twee keer voor mijn vader en afgelopen week maar liefst 4x voor mijn ouders. De meeste gerechten had ik al eens eerder klaargemaakt maar sommige nog niet. Mijn doel was ook om nieuwe recepten te proberen. Dat is nog niet gelukt en neem ik mee naar de komende weken om wel te gaan doen.

3. Timemanagement

Schema

Vorige week liep ik een beetje achter wat betreft vooruit plannen voor mijn blog. Echter heb ik zondag (21 juni) een boel vooruit kunnen werken waardoor ik bijna alle blogs al geschreven had voor deze afgelopen week. Het fijnste vind ik het als ik een week start dat ik bijna alle blogs al vooruit heb gewerkt. Dat brengt rust in mijn hoofd en creëert ruimte voor de week die net is gestart. Zo kan ik onverwachte nieuwe blogs (zoals een advertorial) die ik wil schrijven gemakkelijk erbij pakken. Eigenlijk is het raar dat ik na jaren nooit vooruit werken, nu wel redelijk gemakkelijk vooruit kan plannen. Fijn natuurlijk dat het nu wel lukt en ook steeds beter gaat (het werd eens tijd zeg!). Wanneer ik weer werk, zal ik helemaal goed bezig moeten zijn met mijn planning. Dan heb ik veel minder tijd voor bloggen en moet ik echt een strakke re planning gaan bijhouden.

Wat ik wel echt heel goed van mezelf vind, afgelopen week kwamen er maar liefst 7 nieuwe blogs online. Dat is erg veel voor iemand die als doel minimaal 3 tot maximaal 5 blogs heeft per week. Mijn doel blijft nog steeds 3 tot max. 5 blogs per week, maar gelukkig heb ik blijkbaar voldoende tijd en energie om er af en toe meer te maken. Daar komt nog bovenop dat ik deze week OOK 7 blogs heb geschreven (morgen de laatste)! Dit doel gaat dus erg lekker :).

Als je goede ogen hebt, kun je alleen wel zien dat nog niet alles is uitgevoerd. Dat kwam gelukkig wel goed, want de foto maakte ik op vrijdagmiddag. Daarna haalde ik veel in van de donderdag en zondag is een dag dat nog moet komen.

4. Opruimen

Dit onderdeel kan beter. Het is niet zo dat mijn slaapkamer een puinhoop is, maar het kan wel netter. Wanneer ik terugkom van een weekend Utrecht bijvoorbeeld, kan ik het beste mijn koffer meteen netjes uitpakken. Nu doe ik dat vaak pas de dag erna. Geen ramp, maar beter doe ik het meteen. Daarnaast moet ik nog de kleren die over mijn bureaustoel hangen netjes opruimen… iets wat ik al een hele poos uitstel. Als dat gedaan is, is mijn kamer weer pico bello!

5. Visagie & hairstyling

Wat ik al vaker weer doe, is mijn ogen opmaken met meerdere kleuren oogschaduw. Wat nog niet lukt is er dan ook meteen mooie foto’s van te maken voor mijn blog. Ik moet hier de tijd voor gaan nemen en het inplannen. Er gaat namelijk best veel tijd inzitten als ik dit wil doen. Dat komt omdat ik het moeilijk vind om foto’s te maken van looks. Voor de komende tijd dus een mooie klus: tijd voor maken! En wat ook een leuk idee is, een afspraak maken met een vriendin om haar weer eens mooi op te maken. Dat heb ik al zo lang niet meer gedaan. Terwijl dat iets is wat ik zo graag doe. Bij de volgende update hoop ik dat ik dit plan heb uitgevoerd! Ik heb het al wel voorgelegd aan Cathelijne, dus hopelijk komt het daar snel van…

Wat zijn jouw doelen om aan te werken?

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest